Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tansiyon aleti markaları


sylvanas

Öne çıkan mesajlar

erka +10 falan. Hassas olcume ihtiyac sik sik ihtiyac oluyorsa bi de manuel olcum aleti olmali zaten.

Otomatiklerde omron ve beurer iyi. Braun un da adi baya geciyor ama sapmasi cok fazla, fiyatlari da yuksek. Termometrelerin iyiligine kanip tum yari pro medikal urunleri iyidir diye braun a guvenmeyin. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada haftada üç akşamüstü 50dk+ orta-hızlı tempo yürüyüş, alınabilecek herhangi bir tekli antihipertansiften daha etkili düşürür tansiyonu. Hiçbir (kombineler dahil) hipertansiyon ilacı, elli dakikallık tempolu yürüyüşün düşürdüğü süre kadar düşüremez bu arada bir de (yürüyüş 36 saate kadar etkili) 
Doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın tabi yine ama en baştan ilaçlara ihtiyaç bırakmayacak manevralar hızla alınırsa (kilo verme, tuzu azaltma/bırakma, düzenli+yeterli aerobik egzersiz, kısacası düz normal sağlıklı yaşam) ilaçsız kontrol altına alınabilir, daha sonrasında hipertansiyonun damarlara, kalbe, böbreğe ve bilimum diğer organa vereceği zarardan korunarak (ilaçların yan etkilerinden de korunarak) güzel güzel yaşanır.


Prof. Dr. Tekin Akpolat'ın "İyi ki tansiyonum çıktı" diye bi kitabı var, tavsiye ederim. Tansiyon hastalığının anlaşılması ve yönetilmesi için çok güzel bilgiler sunulmuş kitapta. 

Ama ilacımı içeyim, aynı hayatıma devam edeyim beni elleşmen dersen orada işler kopuyor yüksek tansiyonda da, tip 2 diyabette de. 

Ha durum yüksek tansiyon hastalığı teşhisi midir, başka sebepler midir bilmeden yazdım ama yine de belkim birilerinin işine yarar bilgiler.
Saygılar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, aktiftablet dedi ki:

Biz de omron kullanıyoruz. 2022 yılında model ayrımını 10 ölçüm hafızası - 50 ölçüm hafızası diye yapmak nedir ya? Şunu akıllı telefona aktarıp, güzelce takip edebilecek basit bi app yapsanıza. İlla xiaomi bu pazara da mı girsin ?

Ufak bi not defterine yazsan günlük düzenli ölctüklerini, sonra doktora giderken yaninda tasisan o not defterini?

Tansiyon hastaliginda takibi baska bir app'e birakmayip tamamen manuel olarak kendin yapman, hastalik konusunda bilinclenmek icin de önemli diye düsünmekteyim. Bu is, yükünü baskasina birakamayacak kadar öznel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...