Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia RTX 4000 serisi


Oce4n

Öne çıkan mesajlar

modlar bunu da kaldırdı, görenler de downvote attı sorunu yazdım diye. böyle bir sıkıntı var maalesef, imkansız daha çok gitmiyor parmağımın birinin derisini sıyırdım öbürü su topladı ittirmekten. daha da abansam kesin birşey kırılacak (konektörü kırılmış 4090 tamiri gördüm youtube'da lol). oyun esnasında parmağımın ucuyla dokununca ısınma miktarı sıcak kahve kağıt bardağı gibi, dokunmaya devam edebiliyorum herhalde 50-60 filan, (gpu yanındaki backplate mesela dokunamıyorum ama gpu kendi 60'larda) testlerde 50 ölçüyorlardı. hw jesus vs testlerinde 150'lere çıkıp hala erimiyordu seyrettiğim, elektronik konektörlerde kullanılan plastiğin erime derecesi 320 üstü filanmış. başlıkta diğer yazan 2 kişi "bizde de aynı sorun yok" demiş, bu modelin adaptörlerinde genel bir sorun herhalde.

takıp çıkarıyorum gene aynı yerde duruyor azami. gevşek değil ama kablo, çekince gelmiyor yani. idare eder herhalde? aldığım son karttı, değişim istesem bile yapamayacaklar kesin, igpu da yok. başlıktan edindiğim izlenim gibi genel bir sorunsa değişim yapsalar bile aynı sıkıntı olabilir gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Reddit'in megathread olayı resmen terör. Amacı bu tarz şeyleri kaybetmek işte.

Ben de 12VHPWR kullanıyorum ama, ısınıyor ama dediğin kadar. Sorun yok. Takılma bence. Adaptörün markası ne bilmiyorum, Inventus ne taktıysa. 5000 serisine güncellerim sanırım, onlar da 12VHPWR kullansın, bana yeter. Drop-in yaparım uğraşmadan.

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya o thread'in bir işe yaramadığını içinde de yazmışlar "bu yanlış bir karardı kimse bakmıyor ve cevaplamıyor" diye. harcanan vakte değmez.

neyse cc77 path-tracing'de 10-15dk'dan sonra hala parmağımı konektör üstünde tutabiliyorum, hw jesus'un eritmesi 250+ derecede olmuş:

kablo da yana çekilecek şekilde eğilmiyor manda kasa bol bol yer var. eriyenlerde olan kadar aralık (2-2,5mm) da yok (1mm filan ancak, nvidia logosunu kontrol ettim). bu durumlar yok, kablodan giden akım 245w (kalan 40'ı pcie slottan) ve 12v voltaj değeri de 12.3v altına düşmedi sensör minimal değer kontrollerimde oyun esnasında, 11.8v filan görüp hala eritememişti brezilyalı techlab kanalı. azalan voltaj bir kaçağa işaret ediyormuş.

kablo gevşek değil bir de videoda gösterdiği gibi çekince gelmiyor bayağı okkalı çekmek gerekiyor. kendi başına kayabilme ihtimali vermiyorum zaten kabloyu başka kabloya bağladım ağırlığı bağlantıya gelmesin tümden diye.

birşey olmaması lazım ama durduk yerde kafama takıldı işte meseleyi bildiğim için.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Alıntı

Nvidia’s market capitalization rose to $1.83 trillion on Wednesday, nudging past Alphabet’s $1.82 trillion market cap.

Shares of the Santa Clara-based chipmaker rose 2.5% to $739 a share, while Alphabet shares ended the session at $145.94.

Earlier this week, Nvidia surpassed Amazon, closing with a higher market cap on Tuesday for the first time since 2002.

valla 3-4 yıl önce herşeyi yatıran şimdiye emekli olurdu herhalde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...