Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Unutkanlık Salgını


Gizli

Öne çıkan mesajlar

Son zamanlarda ne zaman yemek siparişi versem gelen kuryeler POS cihazını hep bir yerlerde unutuyorlar yav :ddd Acaba asgari ücret çok düşük olduğu için et alamayıp b12 eksikliği falan mı yaşıyor çocuklar yazık

Bugünkü de gelmiş pos cihazını aşağıda motorda unuttum isterseniz gidip getireyim diyor hey allam ya. Karenlik yapmamak için önemli değil deyip nakit vermeyi kabul ediyorum da içten içe gıcık olmaya da başladım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Muhtemelen kuryeler bunu kendi kafalarına göre tasarlamıyorlardır, üstlerinden talimat geliyordur. Seni değil o patronun olacak hıyarı asansörsüz 4 kat indirip çıkartmak gerekir ki kapitalizmin büyüttüğü devasa tamponu belki küçülür biraz demek lazım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

55 dakika önce, Oce4n dedi ki:

online ödeme çıktığından beri diğer yöntemleri kullanmıyorum ben artık. kuryeyle etkileşimim maksimum 5 saniye.

 

28 dakika önce, Pordakal dedi ki:

This. Direkt ödeme yapıp alıyorum. Kapıdan pakedi alıp merhaba kolay gelsin deyip bitiyo herşey 


Bahşiş vermeyen pinti patiler dökülmüş. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben lokal markete destek olsun diye telefonla siparişe geçtim. Zaten krizin ortasındayız boşu boşuna %20-25 yemek şirketlerine kaptırmasınlar.

Zaten bildiğim yerlerden sipariş geçtiğim için de pos, teslimat süresi vs... sorun yaşamıyorum. Genelde telefon numarası ile adresi sisteme kaydediyorlar. Böylece her aradığında adresi de tekrar etmiyorsun.

Tavsiye ederim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şark kurnazı türk sermayedarları işte. Madem sevmiyorsun kredi kartıyla ödeme seçeneğini sunma müşteriye. Sunuyorsan da eğer adam gibi arkasında dur. Komisyondan rahatsız oluyorsan da aracı kullanmazsın. Bunlar klasik ne ayranım dökülsün ne yemeksepetinin getireceği müşteriden olayım kafasındalar

Hayır anasını satayım bir de herkes krizi bahane ediyor sanki müşterilere kriz yok

Gizli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Valla iş yerimin etrafında bir sürü esnaf lokantası var, genelde Multinet kabul eden lokantalardan daha ucuz, kaliteli, sağlıklı ve büyük porsiyonu yemekler veriyorlar. Çoğu da sadece nakit çalışıyor. Yemek kartını yemek için kullanmayı bırakıp markete harcıyorum genelde, yemeği de nakitle yiyorum. Hem karnım daha iyi doyuyor hem de daha ekonomik oluyor. Yemek kartı aylık market masrafıma yetiyor zaten.

Nakit çalışıyorum deyince oluyor yani aslında. Getir ile filan da çalışmıyor bu dediklerim hiç. Yıllardır batmadılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçenlerde duymuştum bu meseleyi. Kredi kartıyla ödeme yaptığında resmi alışveriş oluyormuş ve vergi ödemeleri gerekiyormuş. "Pos unuttum, pos çekmiyor, pos bozuk" gibi yalanlarla peşin ödettirip, resmi kanallardan uzakta kalıp vergi ödemekten kurtulmaya çalışıyorlarmış.

"Ehonomi çoh eyi yiğenim, gençler iş beğenmiyor" yalanlarının yeni versiyonuymuş. AKP iktidarında her şey yolunda gibi davranmaca, kriz yokmuş gibi davranmaca, etrafından dolanmaca.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acele bi işim olduğundan geçenlerde mahalle berberine gitmek zorunda kalmıştım, tv'de rte konuşma yapıyor. Berber de koyu akp'li aslanım kaplanım diyip duruyo rte konuştukça. Bende sırf gıcık etmek için "keşke nakit parayi kaldirsalar da nasıl bizim maaş elimize geçmeden vergimiz kesiliyosa pos kullanmayip fiş vermeyip hatta zarar gösterip vergi kaçıran ama konu kul hakkına gelince mangalda kül bırakmayan değerli esnaflarimiz da vergilerini ödese" dedim. Adam bir bozuldu bir bozuldu, ama böyle bir surat düşmesi olamaz. Çıkarken "yılda bir geliyon, daha gelmesen de olur" demişti.

Bende abi merak etme "nakit para kalksın hep buraya gelicem" diyerek kaçmıştım.

Muhtemelen kul hakkına girdim diye bozuldu, ama beter olsun, uyku uyuyamasin, aynı kafada aynı şeyleri yapan herkes beter olup sürünsün. Hiç acımam yok o konuda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Online ödemede fiş olayı baya sıkıntı hiç biri zaten not kısmına bakmıyor. Plastik çatal bıçak istemiyorum diyorum yine geliyor.

Geçen arkadaşın evinden sipariş verdik. App üzerinden değildi sipariş , kartla ödedik kapıda bahşiş içinde bozuk para yoktu eleman duvara bahşiş vermiyorlar yazmış kurşun kalemle. 

Bahşişin sıcak gelen yemeğe yada bir güler yüze verildiğini öğrenemediler. Pos cihazını da almak için 2 kat aşağı asansör ile indi geldi. Sipariş verirken pos ile ödeme diye de belirttik afra tafraya girip pos istenince tiribe girmeyecek. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...