Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Temel işler için kullandığınız programlar neler? v2022


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Diğer konu üzerinden 1 yıl geçmiş, yenisi gelsin ?

Program Yönetici: Scoop. Aşağıdakilerin çoğunu bununla yüklüyorum, Linux vari program yönetici. Kullanışlı, toplu güncelleme vb. şeyler ile Windows için rahatlık. Ayar klasörlerini ve dosyalarını da topluca tutuyor.
Güvenlik: NextDNS. Her şeye yeni nesil demek çok moda, bu da güvenlik işinin yeni nesli. DNS sunucusu sadece ama kontrol tamamen sizde, kullanılacak filtrelerden, özel yönlendirmelere her türlü ayarı var. Ayda 300.000 sorguya kadar ücretsiz, sonra aylık ₺12.99. Tüm cihazlarımda ve iş bilgisayarımda yüklü, 300.000 yetiyor.
Gizli E-Posta: Duck.com kullanıyorum. Kendi adresinizi vermek istemiyorsanız buradan bir adres veriyorsunuz işte. Ama benzerlerine göre epey üstün, normal e-posta programınızdan cevap verebiliyorsunuz, adres size özel, iptal kolay. Günümüzde önemli bence böyle şeyler.
E-Posta: Mail and Calendar. İş için Outlook tabii ama kişisel posta ve takvim hesabım için Microsoft'un programları fazlasıyla yeterli.
E-Posta Yedekleme: MailStore Home. IMAP yedekleme çok hızlı. Export özelliği de iyi. E-Posta sunucunuzu değiştirdiğinizde kolayca postaları taşıyabiliyorsunuz.
E-Posta Sunucu: Zoho kullanıyorum. Eskiden geldiğim için en ucuz paketi ücretsiz kullanıyorum, ama fiyat olarak da en ucuzu bu alan adınız için. ActiveSync destekliyor, kişiler ve takvimler var. Tam olarak yeterli, eksiği yok.
Arama: Everything. Bu programı kullanmayan çok şey kaçırıyordur derim, direk QoL 10'a katlanıyor. Lite versiyonu büyük ihtimalle size yetecektir.
Şifre Yönetici: Enpass. Bulut kullanmıyor ve çıktığından beri kullandığım için bana ücretsiz. Tüm ihtiyacımı karşılıyor. Para verecekseniz de ucuz, Play Store'de yerli fiyatlama var.
Text Expander: Beeftext. Bunların paralılarına girip girmemek konusunda çok gittim geldim ama yıllardır bu işimi görüyor. İşim itibariyle çok faydalı bana. Çok yazan herkese şart böyle bir şey.
Launcher: PowerToys. Launcher dışında da epey işe yarar araç var bunda. Microsoft'un kendi yazılımı.
Depolama Yöneticisi: WizTree. Türünün en iyisi ve hızlısı olduğunu düşünüyorum. Bir göz atın.
Kulaklık 3D Ses: Dolby Access. Alternatifler çok ama hiçbiri bunun kadar sesi bozmadan çalışmıyor bence. Oyun olsun, 7.1 film olsun güzel. Netflix, Prime Video gibi yerlerde de destekleniyor zaten. Oyun modunu açmıyorum, Film modunda kullanıyorum hep.
Oyun Launcher: Playnite. Bu olmadan yapamam sanırım. Bir ara kullanımı için detaylı bir rehber yazmak da istiyorum.
Save Yedekleyici: Ludusavi. Playnite ile entegre kullanıyorum, her oyundan çıktığımda oyunu otomatik yedekliyor.
Remote Desktop: Parsec. Neredeyse tamamen tabletimden VN okumak için kullanıyorum.
Resim Gösterici: Honeyview. Yıllardır bunu kullanıyorum, daha iyisi olabilir.
Resim düzenleme: Paint.NET. Benim gibi 40 yılda bir gerekenler için yeterli.
Text Editör: Lite XL. VSCodium fazla ağır, Notepad ise fazla hafif. Bu tam ortalarında, syntax desteği filan var ama pek fazla bir özelliği yok. Arada sırada basit script yazan ve config düzenleyen bana tam uygun.
Markdown Editör:  MarkText. Toplantılarda filan Markdown ile not almaya çok alıştım. Tercih ettiğim editör bu.
Metin Saklayıcı ve Okuma: Pocket kullanıyorum. Tek alternatifi Instapaper zaten. Web serileri için kullanıyorum genelde. Kobo ile de entegre çalışması çok iyi.
Terminal: Windows Terminal. Microsoft sonunda güzel bir terminal çıkardı.
Hash Kontrol Edici: CHK.
Linux: Ubuntu 22.04. WSL ile kullanıyorum sadece. Gerek de yok aslında ama SSH için filan hala bunu kullanıyorum. Setup takılırsa iptal edip terminal üzerinden "ubuntu2204.exe config" komutu ile tekrar başlayın.
Font Editörü: FontForge. Zaten yapılmış yazıtiplerini e-kitap okuyucuya uygun şekle getirmek için kullanıyorum.
Video: mpv. Hala en iyi. Doğrudan kendi kullandığım ayarları da vereyim: mpv ayarları. input.conf dosyasından kısayollara bakabilirsiniz.
Müzik: Spotify ama offline ve Android sync için MusicBee var.
DAW: MixBus.
Notasyon: Guitar Pro. 20 yıldır bunu kullanıyorum sanırım.
Web Tarayıcı: Microsoft Edge. İyi kötü 25 sene sonra Microsoft'a geri döndüm. Mobilde bile bunu kullanıyorum. Özellik ve güvenlik olarak Chrome'un epey ilerisinde bence, Firefox tercih ederim aslında ama iş için kullandığım bazı siteleri açmamaya başladı. Bir ara tekrar deneyeceğim.
Arama Motoru: DuckDuckGo. Aylarca ısrar ettim kullanmaya, artık bir eksiğini hissetmiyorum.
Ofis: Microsoft 365. Başka ofis kullanan kaldı mı? Öğrenci bile olsan LibreOffice ile kaydettiğini hoca açamayınca ödevden F alırsın, marginler istediği gibi değil diye puan kıran hoca bile vardı bizde.
Not Defteri: Zoho Notebook. Oynadığım ve oynattığım FRP oyunlarının notları için.
Arşiv: 7-Zip. Bundan başka kullanan var mıdır burada bilmiyorum. PeaZip alternatif olur ancak.
Torrent: qBittorrent.
Usenet: SABnzbd. Tek alternatifi NZBGet zaten.
Yedekleme: Fiyatı nedeniyle Google One aldım. Memnunum ama calibre gibi programları kullanırken çakışma olamaması için kapatıyorum, işim bitince geri açıyorum.
PDF Okuyucu: Adobe Reader dışında mümkün değil, imzalı dosyalar sorun çıkartıyor. İş yerinde her hafta kesin biri PDF dosyasını açamıyorum diye geliyor, bunu yükle deyince düzeliyor. AIHM başvuruları filan Adobe Reader olmadan çalışmıyor, Microsoft Office ile birlikte tekel.
Antivirus: Yok. Windows ile gelen ve NextDNS yetiyor.
VPN: LowEndBox ile kendim yapıyorum, rehber yazmıştım.
E-Kitap Yönetici ve Okuyucu: calibre tek ihtimal zaten. Okurken de yönetirken de bunu kullanıyorum.
FTP: WinSCP. Çok az kullanıyorum ama kullandığımda bunu kullanıyorum.

Son olarak temel iş değil ama (yukardakilerin ne kadar temel iş olduğu da tartışılır ama VST'ler yerine DAW listelemek bence yeterince temel) Dungeon Alchemist kullanıyorum bu aralar FRP için harita yaparken, hayranı oldum programın. Bu sefer becermişler: https://www.dungeonalchemist.com/

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

android tv demişken Plex kullanıyorum desktopa indirdiğim animeleri wireless ile tv'de izlemek için. diğer alternatiflerinden daha kullanışlı geldi bana.  

5 saat önce, GERGE dedi ki:

Ofis: Microsoft 365. Başka ofis kullanan kaldı mı?

aile hesabı senelik 1700 lira olduydu geçen. one driveda da 1tb yedekleme imkanı sunuyor hem memnunum. fiyatlarla uğraşıp da excel kullanmayan görmedim hiç. yazılımcı bile olsam excel kullanmam gerekiyor illaki.

zaten ne demişler: 

64hJFfxtn40JN9RzT8Sr6H-KFYQ3LWnnS7VmKe-S

muhasebe programları/toolları olsa bile excel kullanılıyor gene her şekilde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, aktiftablet dedi ki:

Tavsiyeler iyi de platform da belirtmek lazım sanki.

Bence kodi efsane bi video programı ama pc'de kullanmam, android tv için. aac gibi passthru aktarılamayan ses formatlarını kendi decode edip sonra tekrar dolby digital encode edip dijital aktarabilmek gibi eşsiz özellikleri var. 

Kodi; Dolby Vision vs. bazı formatları desteklemiyor.

hepsini destekleyen PC için PLEX var (media server)

pc'de player olarak da POT

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

meraklı arkadaşlar için reklam engelleyici olarak pihole önereyim. evdeki tüm cihazlardaki tüm reklamları engelliyor (yutup hariç) mobil oyunlardaki in app reklamlar bile engelli. instagramda falan reklam hikayesi görsen bile tıklayamıyorsun. sırf şu tek başına evin e ticaret harcamasını %50 düşürmüştür ? bu işlere eliniz yatkınsa kesinlikle öneririm. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
8 saat önce, GERGE dedi ki:

Arama: Everything. Bu programı kullanmayan çok şey kaçırıyordur derim, direk QoL 10'a katlanıyor. Lite versiyonu büyük ihtimalle size yetecektir.

Buna tekrar vurgu yapmak istiyorum ben. Bilgisayarla olan ilişkiyi değiştiren bir yazılım.

Pi-hole güzel bir şey, NextDNS'nin kendi sunucunuzda çalışan versiyonu işte. Mobil ile zor ama tabii. Öğrenci ile unbound ile birleştirip kullanmıştım ama şimdi NextDNS daha kolay geliyor, mobilde özellikle.

NextDNS istatistiklerimden gördüğüm üzerine internetin yaklaşık %20'sini engelliyor. Mobilde kotam 50GB, az değil ama yine de reklam iyi bir kısmını yiyor onun, bu hiç getirmediğinden güzel.

Böyle istatistikler var kullanımınız için, son 3 gün filan bu:

TG0QsR.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arama: Everything. Windows 10'da dandik search yerine can kurtaran bir özellik.
Şifre Yöneticisi: LastPass. Alışkanlık gereği alıştım, bununla devam ediyorum yıllardır.
Kulaklık 3D Ses: Hesuvi + Voicemeeter. Bass yönünden Nahimic ayarıyla kullanıyorum.
Resim Düzenleme: Paint.NET. Çok fazla eklentisi var ve bazılarını mutlaka kuruyorum.
Text Editor: Notepad++. Source code editor ve Notepad alternative.
Video: Media Player Classic Home Cinema. K-Lite Mega Codec Pack kurup MPC Video Renderer ayarında kullanıyorum. Her türlü HDR, 10-bit vs video formatını oynatıyor.
Müzik: Spotify. Cep telefonumda kurulu ve çok güzel playlistler var.
Web Tarayıcı: Opera, Chrome, Firefox, Edge. Aynı anda, evet. Manyağım, evet.
Ofis: LibreOffice. Çünkü, sebepler.
Arşiv: 7-zip. Kolay, hızlı, sade.
Torrent: qBittorrent. Torrent FTW.
PDF Okuyucu: Foxit PDF Reader. Neden, bilmiyorum.

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yok, reklam engelleyici işte, tarayıcıdan çalışmıyor ama, yazılım tabanlı. Google bu yıl sonunda reklam engelleyen eklentileri kapatıyor, geriye sadece bu AdGuard gibi yazılımlar (Windows yazılımı da var) ve NextDNS gibi DNS tabanlı şeyler kalacak. Bir de Firefox tabii ama onun sorunları ayrı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...