Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Sandman (2022) - Netflix


BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Hayaldi gerçek oluyor. Sonunda The Sandman'in dizisi geliyor.

 

5 Ağustos'da yayına girecek. Tek korkum netflix'in gereksiz mesajlar verme kaygısı ile dizinin ana konusundan sapması ama Neil Gaiman ne kadar müdahele ettirmiştir bilemiyorum. Bütün aile dizide var maşallah

Tom Sturridge sandman'i oynuyor. Bence yüz hatlarından sebep tam uymamış ama bakalım dizide nasıl olmuş?...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

En büyük problemim (lisans problemi nedeniyle Constantine'i Jenna Coleman'ın oynamasından çok da memnunum, o kadın epey iyi oyuncu):

Spoiler

Corinthian'ı sanki Sandman için bir tehditmiş gibi yansıtmış olması fragmanın.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, Akuma_Blade dedi ki:

izleyicisiyle laf dalaşına giren kreatör olayından ötürü izlemeyi düşünmüyorum.

 

Neil Gaiman'in hikaye anlatış şeklini severim de, US/UK ezikliğine girmesi cidden olmamış. Ghostbusters 2016, Cowboy Bebop, The Dark Tower saçmalıklarından feci bıktım usandım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

İlk bölümü izledim, çok da güzel olmuş. Çok SJW, çok woke diyenler de susmalı lütfen, ilk bölüm açısından en azından tam bir uyarlama olmuş. A Game of You daha bu terimler keşfedilmeden önce şimdikilerin hepsinden daha anlamlı ve progressive bir eserdi. Wanda tek başına yeterli.

Sandman her zaman aşırı politik bir eserdi. O dönemin çoğu önemli Vertigo eseri zamanın çok ötesindeydi ve politikti zaten, Transmetropolitan da öyleydi, Invisibles da, Enigma da, Shade the Changing Man'de... Şimdiki gibi bir moda nedeniyle ve arkasındaki anlamı kaybederek değil, doğrusu o olduğundan.

image-4.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

İlk 6 bölümü izledim, tek beğenmediğim yer:

Spoiler

Oldest Game'i Morningstar ile oynaması. 

A Game of You'ya kadar gelirler umarım ve Ramadan'ı, A Dream Of A Thousand Cats'ı (hala ömrüm boyunca en beğendiğim çizgiroman sayısı bu), Calliope'yi, A Midsummer Night's Dream'i uyarlarlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Suana kadar cok begenmedigim bir yer yok, roller de gayet guzel dagitilmis. Sadece Lucienne'i oynayan karaktere acayip gicik oldum, konusmasindan tut o garip bakislari fln herseyi irrite ediyor adeta. Onun disinda:

 

Spoiler

Dinerdaki sahneler cok iyiydi gercekten, cizgi romandaki gibi birsey yapmaya calistilar mi acaba diyordum, gayet olmus bence. Lucifer de gozume batmadi hic, tek sorun Lucifer'in burada rolu baya kisitli. Lucifer'in kendi hikayesine dalsalar sonrasinda, bu aktrisle olmaz sanki...

 

Death gayet guzel olmus, bu cok cok onemliydi. Death'in kendi ayri comiclerindeki havayi da aldim gayet. Bir sonraki kritik rol Delirium benim gozumde. Delirium'u yapmak daha zor olacak bakalim nasil yapacaklar. 

 

Stili baya farkli geldi ama genel olarak dizinin. Cizgi roman sayfasi cevirir gibi gidiyor hakkaten. Bircok kisi bu yuzden begenmeyecektir herhalde ama bana hitap etti. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

Ben başroldeki elemanı sevemedim nedense. Geri kalanı iyi dizinin. 

Abi adam aşırı zayıf, suratı da kemikli o yüzden orantısız duruyor. bana da garip geldi başından beri.

Bu arada sandman gaiman'in kendisi. adam kendisini yapmış tip olarak da çizgi romanlar da.

İlk 5 bölümü izledim ve olmuş baya baya. Gaiman işin içinde olduğu için muhtemelen uyarlaması baya iyi.

4. bölüm A Hope in Hell'deki düello en sevdiğim yeridir çizgi romanın ve baya iyi yapmışlar. Düelloyla ilgili sadece tek anlamadığım şey:

Spoiler

Neden düelloyu Choronzon ile yaptırmayıp Lucifer ile yaptırmışlar onu anlamadım. Lucifer'i bu kadar övüp sandman tarafından yenilmesini göstermenin manası ne? Çizgi romandan sapmasının mantığını anlamadım. Lucifer'in mağlubiyeti kabul etmesini yücelik olarak mı göstermeye çalıştılar acaba? 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk 6 bölüm izledim, sadece cehennem bölümününde o scale'i yapamamışlar o kısmı beğenmedim. özellikle 5 iyiydi ancak çizgi romanı okumayan kişinin kafası karışabilir mi o bölümde emin olamadım. sonrasında 6 çok daha iyiydi, sene mevzularını katmaları çok iyi olmuş. death de yukarıda belirtildiği gibi imdb fotosundan ablak surat koymuşlar demiştim ama hanım kızımızı çok beğendim. 

 

bunun haricinde arc'ları bir çok bölüme yaya yaya ilerletmeleri hikayeyi daha derli toplu göstermiş, hoşuma gitti.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bu tempo ile giderlerse sonraki sezon Season of Mists and A Game of You geliyor. Bu ikisi Sandman'ın en iyi bölümleri, dolayısıyla yazılmış en iyi çizgiroman ciltleri olabilirler.

Onlar nasıl olacak bakalım. Season of Mists'i tam uyarlayacak bütçe de bulamazlar ama sanırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...