Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPS Önerisi


GERGE

Öne çıkan mesajlar

call of juarez gunslinger var güzel oyun. biraz fazla arcade ama
HL1 eski diyorsanız Black Mesa bak derim.
Bir de şunlarda yoklukta gider ama çok hikaya'ye bakma
-homefront / Homefront: The Revolution
-Sniper ghost warrior 2-3 (1 baya trash)
-Sniper Ghost Warrior Contracts 1-2
-wolfenstein old blood (oyun sadece 60 fps kilitli olduğu çalıştığı için rahat 2k-4k da oynanıyor)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 23.07.2022 at 21:01, GERGE dedi ki:

 

  • Öykü ve art direction iyi,
  • 3-4 yılda bir fps oynayan birinin becerebileceği (Yeni Halo'yu oynadım en son ama sıkıldım ve bitiremedim, ondan önce de Cyberpunk 2077, ondan önce de Prey, daha öncesini hatırlamıyorum bile; o kadar uzağım türe),
  • Sakin yerleri de olan (aralıksız combat istemiyorum),
  • Linear ve çok fazla saklı ıvır zıvırsız (tüm öyküyü öğrenebilmek için haritanın her yerini kurcalayıp günlük, video, vb. toplamak istemiyorum, sırf collectible ise saklasınlar istedikleri kadar),
  • Ve en önemlisi korku olmayan (o korku filmlerinden ve oyunlarından önce bazen denilen kalp hastaları ve hamileler oynamasın/izlemesin olayının doğruluğunu kalbi olan biri olarak bildirebilirim)

 

- Öykü ve Art Direction odaklı tavsiye edebileceğim Deus Ex oyunları var. Her ne kadar First Person RPG olsalar da, yine de 3-4 yılda bir FPS oynayan birisi olduğundan çok da etkilemez.
- Borderlands 2 önermek isterdim (Borderlands 3 ana hikayesi çok çok kötü) ama Linear olmayan oyunlar ve saklı ıvır zıvırları keşfetmek işin zevklerinden biri, o yüzden onu es geçiyorum.
- Yeni Prey'i değil de orjinal Prey'i öneririm. Bence çok underrated kalmış bir oyun ve öyküsü de keyifliydi.
- Dying Light 1'in hikaye anlatımı, öyküsü, karakterleri felan çok iyiydi. Zombi oyunlarını sevmeyen benim gibi birisini bile oyunun sonuna kadar dayandırdı. Art Direction olmasa da grafikleri çok sağlam (2. oyundan daha da iyi bence grafik konusunda). Zombili oyun olsa da Half-Life 2 oynayan birisine koymaz, jumpscare oyunu olmadığından da rahat oynanıyor.
- Portal 1-2 zaten şahane oyunlar ve öykü hem art direction açısından. 2-3 kere üstüste bitirdiğim oyunlar oldu, aynı diyalogları tekrar tekrar dinlemek bile harika deneyim sunuyor. Sonrasında Portal Stories: Mel oynayınca daha da eğlenceli.
- FarCry serisinde bir tek Blood Dragon öneririm. Hem art direction hem hikaye açısından serinin diğer oyunlarından kat kat üstün.
- Aliens Versus Predator 2 (2001) öneririm, çizgi roman tadında bir hikaye tarzı var. İlk oyuna göre daha az korkunç, ama daha fazla story driven.
- Her ne kadar "Shooter" olmasa da, FPS seven birisi olarak The Witness, The Talos Principle, Firewatch, Stanley Parable önermek istiyorum.
- Wolfenstein: The New Order çok öneriyorlar, oynamadım, bilmiyorum, ama yazmış olayım.
- Bulletstorm. Hikaye anlatımı çok orjinal değil, ama öykü odaklı ilerleyişi gaza getiriyordu. Trishka'dan hoşlandığım için de torpil geçiyorum.
- Fallout 4: Salt FPS oyunundan böyle iyi bir öykü beklemiyordum, devrim gerçekleştirmişler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Epey öneri var, teşekkürler.

Şimdi Titanfall 2 oynuyorum. Biraz da Far Cry 5 baktım (o varmış zaten bende). Tam olarak ne istediğimi anladım. 

Far Cry 5 her yerinden ben güzel oyunum diyordu, ama istediğim bu değil. Open world istemiyorum. Bir sürü farklı item ve crafting kasmak istemiyorum, ben nereye gideyim/hangi görevi yapayım diye düşünmek istemiyorum. Üzerimde RPG yorgunluğu var =(

Titanfall 2 ise focused, hedef belli, open world değil, crafting/inventory diye uçurmayan bir oyun. Ben de tam bunu istiyormuşum.

Far Cry 5'i sildim. Titanfall 2'yi bitirim sanırım bugün olmazsa 2-3 güne. Şimdi Crysis Remastered yüklüyorum zaten kütüphanede olduğundan. Oyun tavsiyelerini tekrar alayım aşağıda yazdıklarıma göre darlandırarak:

  • Öncelikle korku ya da gerilim olmayacak. Kalbim var, korku filmi izleyemiyorum yani.
  • Open world olmayacak. Direk linear progression.
  • Crafting ve skill istemiyorum. Varsa da çok basit seviyede, etrafta gathering yapmak ya da hangi skill tree daha uygundur diye düşünmek istemiyorum.
  • Grafikler kötü olmasın, Titanfall 2 uygun bir seviye mesela.
  • Zorluk olarak da Titanfall 2 ideal geldi. Doom denemiştim mesela ama 50 yerden saldıran demon zor gelmişti.
  • Öykü çok kötü olmasın.

Yani basit ve saf eğlence istiyorum. Önerdikleriniz arasından tekrar bakınca Gears of War 4 ve Wolfenstein: The New Order istediğim gibi duruyor. Crysis Remastered indiriyorum şimdi de işte.

Metro serisi de güzel duruyor aslında. İndirip bir deneyeyim, çarpıntı yaparsa kapatırım. İlk iki oyun varmış zaten bende.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, GERGE dedi ki:

Far Cry 5 her yerinden ben güzel oyunum diyordu, ama istediğim bu değil. Open world istemiyorum. Bir sürü farklı item ve crafting kasmak istemiyorum, ben nereye gideyim/hangi görevi yapayım diye düşünmek istemiyorum. Üzerimde RPG yorgunluğu var =(

 

yukarıda dediğim gibi Far Cry Blood Dragon öneririm. daha lineer ve derli toplu bir sistemi var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wildlands'i çok sevdiğim halde ben de önermedim çünkü oyundaki silahlar ve silah parçaları hep exploration'la geliyor. her ne kadar haritada işaretlenmiş olsalar da istediğin setup'ı yapmak için sağa sola gezmen lazım. o koşul olmasaydı önerirdim ama çok iyi oyun.

valhalla gibi aslında, gerge sevmişti onu ama doymuş gezmeye belli ki. ? koridor shooter işte wolfenstein'lar filan da var, söylenmiş. youngblood'ı bitirdim en son, onu beğendim.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Crysis'i siliyorum, tüm island open word oyunmuş, istemiyorum. Wolfenstein'ı yükleyeceğim, Doom'u tekrar deneyeceğim - olmazsa easy yaparım oyunu, Metro'ya bakacağım korkutuyor mu diye, Gears of War 4'e bakacağım en son da, bunlar şimdilik yeter gibi.

Titanfall 2'nin saf, basit, düşündürmeyen, eğlenceli öykülü oyun tarzı cidden iyi geldi ama, stres attım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kotu tavsiyeler verilmis. lineer olsun, ivir zivir yormasin demis, acik/yari-acik oyunlar yazilmis. korku olmasin demis, korku ogesi olan oyun yazilmis. first person demis, third person oyun yazilmis... ama sen de insanlarin elini kolunu baglamissin.

ilkokuldayken disketciye gidip soyle soyle bir futbol oyunu istiyorum diye bir suru sey siralamistim, sonuna da "ama fifa olmasin" diye eklemistim. adam sen cok sey istiyorsun diyip isin icinden cikmisti. istediklerin degil de istemediklerin uzerinden listen uzun oldugu icin o durumdasin. biraz odun verirsen daha fazla eglenebilecegin bir pozisyondasin. korkudan odun veremeyecegini varsayiyorum -ki malesef en cok o limitliyor- biraz odun vermen durumunda: mesela aklina hafiften yatmis, onay aradigin deathloop oyle rahat tavsiye edilecek bir oyun olmasa da, kriterlerinden bazilarina uymasa da indirimden alinip eglendirir seni bence. benzer sekilde hafiften oyunun dolastirmasinam, yormasina izin verirsen bioshock infinite de paklar. (eski bioshocklar o konularda daha zorlar, onlar sana gitmez)

odun vermezsen cok gecmise gitmeye, vasat oyunlara veya sadece vakti icin iyi olan oyunlara mahkumsun. ciklet parasina hallolur da vaktine deger mi ayri mesele. new order denmis onayliyorum, bir siklet altinin oyunu bulletstorm ekliyorum eskilerden.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet dün gördüm, narcos izledikten sonra tekrar yüklemiştim, hala gayet iyi. breakpoint o denli sükse yapamadı ama formül başarılı bence. bundan önce de origins'i eklediler, demek sırada odyssey filan da var. uplay+ gibi olmasa da uplay'in bayağı iyi oyunlarını koymuş olacaklar.

ama dediğim gibi bütün oyun bayağı gezmeli fast travel yapılsa da etraftaki hub'lara. ben devamlı helikopter çağırıp öyle hızlı ulaşıyorum hedeflerime. belki bir valhalla kadar olmasa da gene gezme var.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

Titanfall 2 bittiğinden beri duruyordum, Chorus oynuyorum şu an aksiyon olarak ama FPS değil tabii o (tavsiye ederim ama, çok iyi oyun).

Şimdi Deathloop Salı günü Game Pass'a gelecekmiş, bugün de zaten Metal: Hellsinger geldi, akşam da onu oynayacağım. Ondan sonra da Deathloop'a bakarım.

Hellsinger'ın OST'yi yapanlara bakın:

MHS_Roster_600_003_v2.png

Metal hala yaşıyor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...