Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2022 - 2023 Sezonu Genel Tartışma


Llama

Öne çıkan mesajlar

Abi skor tahmini yapmayınca zevkli olmuyor yalnız bu 4lü 10.haftada ismaeli yer. Çok baskı geldi 3 lü de devam etsek daha iyiydi. Tüm çalışmalar 3lü üzerineydi heba oldu. Maçta wego nun elleri yana açıp nerdesiniz pozisyonu o kadar şey anlatıyor ki. Pozisyon paylaşımı resmen sıfırdı takımda. Hele bu orta saha ile kartal vs bir cacık olmaz. Acilen 2 tane transfer lazım. Mulekayı kanatta oynatacaksa zaten hiç oynatmasın boşuna kayıp. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saiss'i 3lü için aldı 4lü de çok adam kaçırıyor. Sahanın en iyisiydi ama yine de çok kritik hataları oldu. Kayseri cidden iyi olsa ilk yarıda bile 2-0 geriye düşerdik. VI hala bir oyun planı kuramadı, takım da bilmiyor ne oynayacağını. Yoksa transferler gerçekten iyi ama sistemin oturmadığı çok belli kaldı ki bu adam yeni değil geçen sezondan 8 maç var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm maçları izledim bjk en kötü ve ts bi tık iyi, gs en iyi. Gelecek oyuncularla da şampiyonluğunun 1 numaralı adayı. Bizim yönetim en az 3-4 transfer yapmazsa bu sene de ismaelin helvasını yeriz. 2 senedir yani şl başlangıcı itibariyle tecrübeli bir stoper diye diye ağzımda tüy bitti. ŞL ye wellinton necip falan çıktık ya.. Bu vizyonsuzluğu cidden görmek gerekiyor. 

bu arada VI güzel kısaltma olmuş, inş devrim yapar ahahaha

bu sistem devam edecekse orta sahaya 8, 10 , 1 stoper, 1 de sol kanat oyuncusu almak lazım. 10 numara ve stoper şart. Olmazsa olmazlar. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim problem oynamaya çalıştığımız oyun değil, teoride zaten gayet iyi oynuyoruz ve bu istatistiklere de çok iyi yansıdı. Ligin ilk haftasında pozitif istatistiklerde en iyi takımız. 

Sıkıntı eldeki malzeme ile oynanan oyun pratikte bize artı katmıyor. O golü bulamadıktan sonra istediğin kadar pozitif istatistik yap sonuç yok. 

Orta saha kurgusu aşırı zayıf ki personel eksikliğinden kaynaklı işte. İyi bir Josef şu kadroya direkt x2 seviye atlattırır ama sıkıntı tek Josef'te yetmez bir tane de yedek lazım ya da Josef'in alternatif olması gerek. Orta alanda o farkı yaratacak, savunmanın içine girip derinlik katacak adam olmadığı sürece de biz bu kadar kırılgan olmaya devam ederiz. 

Çünkü o adamın eksikliği sezona çok fit ve iyi giren Salih'i de Gedson'u da etkiliyor. Kayseri 10 kişi kalınca Gedson ve Salih öne çıkmaya başladı da verimleri arttı. Kayra - Gedson - Salih ile ne savunma yapabiliyoruz ne de top hakimiyeti sağlayabilip hücumda set oynayabiliyoruz. Kanatlara düşünce de olay Muleka falan zaten eziyor topu forvet orjinli olduğu için. Nkodou girdi hareket geldi mesela ama o da -15 iqlü falan olduğu için bizi bitirdi. Oraya da bi değişim şart mesela. Kayseri çok iyi çalışmıştı bizi sağ kanattaki boşlukları ve pas aralarını kapattılar sola önlem bile almayıp riske ettiler nasılsa gelmiyorlar diye. Harbi de gidemedik. Soldan 10'dan fazla atak ve orta var hiçbirinin efektif bir sonucu olmadı ki golü yine sağdan bulduk hayvan gibi pres ve baskı altında vs.. vs... 

Alınacak diyorlar o orta sahayı, sol açığı ve stoperi ama bakalım. Ama alınacak adam o kadar önemli ki işte bi de direkt katkı sağlaması gerekiyor. Torreira mesela cuk otururdu bizim oynamaya çalıştığımız oyuna da kadroya da. Göt yaktı cidden o transfer biraz kjshdfasd

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de Saiss ve Weghorst cidden bu ligin çok çok üstünde adamlar. Çıplak gözle izleyince daha da çok anlıyorsunuz. Ne yapıp edip bu adamlardan maksimum verimi alacak sistemi oturtmak şart oğlu şart. Şuan ikisi de boşa kürek çekiyorlar, en azından Kayseri maçında durum böyleydi. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tüm olumlu istatistiklerde başak'tan sonra 2. olmuş beşiktaş. Bu haftanın da en çok şut çeken takımı. Tamam iyi hoş da sahada böyle bir takım yoktu. Evet kondisyon çok iyi, fener'i ümraniye maçındaki gibi yakalasak 4-5 yapacak kadar önde basıyor takım. Weghorst cidden müthiş gole yansımadığı için anlamıyoruz ama 2-3 adım ile oyun kurmaya çalışan rakip stoperin önünde bitiyor ? 

ancak... Beşiktaş geçen sezon 20. haftadan sonra ligi bıraktı. Son 8 hafta aynı td + kamp ve bakıyorsun hala ne oynaması gerektiğini bilmeyen bir takım var. Bu nedenle hiç umutlanamıyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son 8 hafta artı kampta 3lü savunma ile bi oyun oturtmaya çalıştı çünkü, ama savunma da eksik giderilemediği gibi kanat bek de satılınca mecbur klsaik dizilişe döndü.  Saiss oyun kurulumunda çok iyi. Hatta Necip'in kötülüğünü hissettirmedi ileri pasları hep o attı ama rakip hiç üstüme gelmediği için o yönünü göremedik bence. Weg muazzam bir adam, keşke iddialı bi sezonumuzda denk gelseydi. Tek umut ghezzal'in gol veya asist yapması olunca çok olay oluyor savunması, ghezzali böyle durumlarda ters kanata atabilecek bi sağ kanat rotasyonu lazım bence. 

Bu arada önde baskı da hiçbir işe yaramıyor. Önde presle kapılan top ile gol atma istatistiği varsa lig sonunda bakarız lig ortalamasının neresindeyiz diye.

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında kanat bekte sıkıntı yok. Rıdvan'ın potansiyeli vs. tabii kıyaslamaya değmez ama Masuaku cidden taş gibi adam. Savunma becerileri zayıf ama sürati ve fiziği ile onu kapatabiliyor. Büyük liglerde ve çok yüksek tempolu oyunda sıçar ki sıçmasa zaten BJK'ye düşmezdi orası ayrı konu ama bu lig için gayet yeterli.

Bizim sıkıntı halen süpürücü stoper bulamamış olmamız. Vida bile mesela cidden iş yapardı. Emirhan iyi çocuk ama süpürücü değil. Keza Welli, Necip, Saiss hiçbiri ile o işi yapamazsın. Stoperler ikili oynarken bile çok önde yakalanıyor. Pozisyon harici kalıyorlar vs...

Bir tane net lider adama ihtiyaç var. Pepe gibi ne bileyim Marcao gibi işte vs... 

Bi de diğer sıkıntı tabii kanat beklerin yedekleri yok. Geçen senede Rosier'i yedeklemeden girdik bu sene de yedeklemedik. sakatlık, ceza vs. olursa da sıkıntı olacak. Sağ yine tolere edilir ama sol tarafın sıkıntısı aşırı büyük. 

Muleka'nın bir de açılan 2. forvete tekrar çekilmesi şart ama o zamanda Ghezzal ve Rosi'yi kaybediyoruz. Dörtlü savunma tandeminde de Weghorts'u kesmediğin sürece hiçbir formasyonda Muleka'dan verim alamayacağız gibi duruyor.

Ghezzal'ı serbest çok denedi ama olmadı. Sağda arkasında Rosi yokken Ghezzal cidden feci düşüyor. Sol çizgide bile yok adam tek pozisyon adamı. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...