Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2022 - 2023 Sezonu Genel Tartışma


Llama

Öne çıkan mesajlar

Wolves maçı nedeni ile bazı taraftar grubu başta olmak üzere hemen basın da ayaklandı ve gördük ki bu sezon VI'ye 2-3 yenilgi halinde inanılmaz bir baskı oluşacak. Bu hoca bunu kaldırır mı şüpheliyim. 3'lü sistemde diretecek ve çok puan kaybedeceğiz gibi görüyorum açıkcası ama Wolves maçına bakmamak lazım. Yine de takım güzeldi, çok iyi baskı yapıyor, kondisyon arttıkça baskı daha uzun kalır, daha yoğunlaşır. Ersin'in kafa gitmiş gibi, artık Beşiktaş'ta değil. O maaşlarla hak da veriyorum kulübün zihnen geri döndürmesi lazım. 

Bandırmaspor'dan Keny geldi 900k euro. Çok takip etmesem de geçen sene adını duymuştum son final maçında izlemiştim herkes çok iyi olduğundan bahsediyor. Güzel fırsat transferi aslında umutluyum ama şu defans hattını güçlendirsek çok iyi olacak. Wellinton ısrarını anlamıyorum. Wolves maçındaki defans hattı resmen orta sıra takımının defans hattıydı. 11'de oynayacak futbolcu yok.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Maceraya gerek yok 5. haftaya ŞG ile çıkalım. ? Geçen sezon 8 hafta hadi oyuncular uyumlu değil dedik, 2 aydır denemeler... 
Beşiktaş'a kayyum atasan rosier- ghezzal hattını böyle bozamazdı. 3. bölge, set oyunu, stats takibi, bilim, ilim, önde pres derken tek izlediğimiz şey plaj futbolu gibi ileriye şişirme top. Muleka'nın golü harci pozisyon yok. Hadi hazırlık maçı da kadro gayet lig 11'i. Defansa 2 takviye kesin lazım, wellinton, necip ile olmaz. 10 gün sonra lig başlıyor vasat altı bir takıma 1-0'dan maç veriyorsun.
woghorst 3. bölge için arkası dönük oynamaya çalışıyor ama set oyunu kurup oraya taşıyamıyorsun, direkt top şişiriyoruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaç zamandır maç izlerim, bu kadar saçma sapan taktiksiz, kimin ne yaptığı belli olmayan bir beşiktaş görmedim. 3 pas yok takımda, 2. lig takımı sahayı domine ediyor 2 pas yapamadan maç bitiriyoruz yine...

aylardır 1 tane güzel maçımız olmadı ne halt yiyor bu herif anlamadım, bu gidişle 5. hafta küfürle yollanacak. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Torino şuanda Emirhan ilkhanın temsilcileriyle görüşmedeymiş. Sözleşmesindeki 4.5m euroya serbest kalır maddesini kullanarak transfer edeceklermiş. Son söz Emirhanda.

4.5m euroya kaptırmayız inş. Millet 20-30m euro koyar serbest kalma bedelini, bizimkiler 4.5m euro koymuşlar şaka gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten bu adamların yargılanması lazım. İnanılmaz ya. Herkes bir anda yazdı belli ki var böyle bir şey. Gs'ın Fb'nin haberi olsa direkt alırdı. 1 Ay önce sözleşme yapıyorsun 4.5m euro madde koyuyorsun ahahah yıllar sonra altyapıdan 3 oyuncu çıktı, 2'si yok parasına gitti. Acilen istifa etmeliler 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Modern ust duzey futbolda oyuncularin haklari asiri fazla abi. Yani dunyada boyle bir is kolu yok futbol ondan batiyor. Asset sahibi olamiyorsun dogru durust, tum insiyatif oyuncuda. Iyi mi kotu bilmiyorum yani, dunyada isi daha gerceklestirmeden/performansinin ne olacagi belli olmadan tum maasinin garanti oldugu baska bir is kolu da var midir bilmiyorum.

Spor ve entertainment sektorlerine duzenleme/agir vergilendirme lazim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e maddeyi koydurmazsa imzalamıyordu, 4.5 bile alamayacaktın kontratı bitince. 

siz cidden piyasayı fm arayüzüymüş gibi hayalliyorsunuz sanırım. menejerlerle hareket eden, daha bu yaşlarda birer sezon sadece lig tecrübeleri olan adamların yetiştikleri kulübe yaptıklarına laf yok ama yönetime laf var. 

ki sıfır maliyetli 2 oyuncudan 11 milyon kazandılar. bu kadar portföyü zayıf, vitrinde hiçbir yeri olmayan iki çocuk için TR standartlarında çok iyi para. zaten bundan üste adam gitmiyor.

çağlar ve zeki bile bu rakamlara gitti zaten ki çağlar vitrindeydi bi de. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ki ben Rıdvan'a üzülsem de Emirhan için hiçbir şekilde pişman olmayacağımızı düşünüyorum. 

Top ayağındayken Messi vibe'ı var resmen müthiş çocuk ama topsuz oyunda aşırı kötü. Daha dün maçta blie kaçta rezilliği var. Fiziken zayıflığını geçtim, dün Sampdoria oyuncuları bile tokatladı topla oynatmadı ama o gelişir. Temel problem topsuz oyundaki zayıflığı. Özellikle setlerde hiç yok, neredeyse yok değil hiç yok. 

ayağında dribbling atıp, milleti rezil kepaze eden tonla adam vardı piyasada sonra tamamen yok olan ortadan. topsuz mental kısmı geliştiremezse onlardan biri olur. bruma en yakın ve güzel örneği mesela. 

geliştirebilirse o kısmı dybala falan potansiyeli var yalnız çocukta harbi. aşırı heyecanlandırıcı olabilir ksdhfs 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emirhan açıklama yaptı zaten, kendisi ( menajer + baba, aile baskısı ile) böyle bir maddeyi koydurmuşlar sözleşmeye. Koymasan hiç imzalamayacak bu kez. Yani artık alt yapıya kadar yapı profesyonel. 12 yaşından itibaren gelecek varsa menajerler hemen oyuncu ile anlaşma yapıyormuş. Artık şöyle bjklıyız, fbliyiz, gsliyiz dönemi yok menajer ne derse o yönde kariyerini ilerletiyor futbolcular. Bu yüzden Emirhanı da gitti sayabiliriz bence çok büyük bir anlaşma vs önerilmezse beşiktaş tarafından.

Dünkü hazırlık maçında ise 2-3 transferle taş gibi takım olacak net görüldü. Şampiyon olur mu bilinmez ama takımları çok zorlayacaktır beşiktaş. Bütün oyuncular inanılmaz diriler ki valerian ismayl hocanının en büyük özelliği bu 125km ortalaması vardı ingilterede takımlarının. Türkiyeyi bırak şl ortalaması normalde. Westhamdan alınan sol bek ( anlaşma tamam dediler, opsiyon görüşmeleri kalmış sadece ) tam bir canavar ama seferoviç gibi sakatlık durumu var onun da. Yani sakatlanmaması şartıyla iyi transfer.

EK olarak bu sistemde oynayacaksak orta sahaya bir kadife ayak lazım. Daha çok üçlünün ortası/ forvetin arkasında konumlanacak ve skora etki edecek biri. Tempo vs son derece yeterli ki yorgundur hala takım şimdi 1 hafta ara ile kayseri maçına çok daha diri ve rakibi boğacak bir Beşiktaş olacaktır. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emirhan olayı tamamen yönetimin beceriksizliği. 18 yaşındaki oyuncunun eline düşmüşsün. 2 Senedir Torino takipteymiş, kulübün yakın olduğu bir antrenör ile çalışıyormuş zaten. Mirsad'ın firması FutureBall çökmüş çocuğa. Kulüp sahip çıkmamış ki. "genç yetenekler" aylık 10-15 bin tl maaş alıyorlar. Yönetim şimdi ağlıyor, kimin hangi menajer ile çalıştığını döktü de iş işten geçti. Rıdvan ve Emirhan'dan alınan para 8m euro... Şaka gibi. Yönetimin istifası gerek. Fulya tesislerini satan tüpçüden ne farkı var? Bu konuda çok kızgınım. Bir kısım yazar ve taraftar da beşiktaş aşkı diye geveliyor. Geçiniz abi, kim olsa koşarak gider. 18 yaşında top liglerden birine gidiyorsun. 2 sene kendini gösterse premier de yapar çok rahat. Fener çatır çatır Arda pazarlıyor, biz elimizdeki adamı 4m euroya veriyoruz ptt liginden 2m euroya adam alıyoruz. Komedi ya. Kulüp, menajerlerin oyuncağı olmuş.

Şu olay o kadar tadımı kaçırdı ki hiçbir transfere heyecanlanmıyorum. Masuaku'yu almışız. Q7'nin defans versiyonu, skill videosu izledim de bol bol topla oynuyor. Çok beklentim yok sol bek için bol bol topla oynamak bizim lige gelmez, koydular mı ayağa baka kalır ardından. 

Kadro çok iyi bence. Kağıt üstünde ligin en iyi kadrosu diyebilirim ama winner bir td olmaması beni çok beklentiye sokmuyor. Kombineyi aldım eve de yakın artık boş zaman hobisi olarak Beşiktaş inceleyeceğim ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kulübün rıdvan ve emirhan'dan aldığı para tr şartlarında bayağı bayağı iyi bi para. zaten maks ederlerine gittiler. o konuda çok hayalperest bizim taraftar o dalgaya kapılmamak gerek.

emirhan için vurgun bile yapmış olabiliriz. rıdvan'ın yolu açık ama tr pazarının ederi bu yani önce onu kabullenmek gerek. çağlar bile 3 milyona gitti ki rıdvan ve emirhan'ın totalinden daha çok vitrindeyken gitti. 

he rıdvan hırvat olsaydı ve zagreb altyapısından çıkıp 1.5 sene oynamış olsaydı kapıyı 20'den açarlardı yalan yok. ama kıyas yaptığın pazarın portföyü dünyanın en iyilerinden vs...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yönetimin hatası Rıdvan konusunda var bu arada, Emirhan konusunda hata yok. Rıdvan'ın gümbür gümbür geldiği belliyken 1.5 sene önce düzgün bi kontrat verebilirlerdi risk alıp ki vermediler. Sonunda iyi kontrat verdiklerinde çoktan menajere kaptırdılar çocuğu ki olmadı. Kontratının son senesindeki potansiyel için olabilecek en maks parayı aldık yani o konuda sıkıntı yok ama elimizdeki koz çok çok daha güçlü olabilirdi. 

Bu gerçi TR'deki kulüp yönetimlerinin genel zaafı. Bu olay GS veya FB'de de olsaydı benzer olurdu eminim. 

Emirhan konusunda da işte yazmışsın. Zar attı kulüp, bu sene takımda kalsaydı Emirhan kendi insiyatifini kullanıp mesela seneye serbest kalması 8.5 olacaktı. 8.5'a onu kimse almazdı şuan ki haliyle; ama 1 sezon fırtına gibi esse 30'luk oynasa yine elden kaçtığında yine yönetime laf edilecekti. O madde koyulmasa hiç imzalamayacaktı. 1 sene oynayıp ya elde patlayacaktı ya da göz göre göre taş gibi çocuk bedavaya gidecekti. 

Bu düzlemde 4.5 milyon euro bir Türk kulübü için cidden müthiş rakam. 

Yazdım geçende işte topla cidden Messi vibe'ı var ama fiziken ve mental olarak aşırı zayıf. Arda Güler mesela mental olarak muazzam, fersah fersah daha iyi çocuk Emirhan'dan ki 10 civarı bi transfer yapar bu sezon oynatılırsa. Neyse o farklı konu.

İkisinin de inş yolu açık olur ama ben Emirhan'ın İtalya'da cidden patlayacağını düşünüyorum. Rıdvan fena olacak ama. Tam takımına gitti bi de Frankfurt'tan bile iyi oldu. 3 senede EPL bile yapabilir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rıdvan en büyük üstünlüğü çabuklu, PL de o üstünlük kalmayacağı için, bilemiyorum.. Mental olarak zayıf dediğin Emirhan da 17 yaşında. Yönetimin yapması gereken, çocuğun potansiyelini zamandında görüp doğru sözleşmeyi imzalatıp, 20 yaşına kadar oynatıp 10 üstü bir rakama satmasıydı. 17 yaşında oyuncu satmak büyük enayilik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, aktiftablet dedi ki:

Rıdvan en büyük üstünlüğü çabuklu, PL de o üstünlük kalmayacağı için, bilemiyorum.. Mental olarak zayıf dediğin Emirhan da 17 yaşında. Yönetimin yapması gereken, çocuğun potansiyelini zamandında görüp doğru sözleşmeyi imzalatıp, 20 yaşına kadar oynatıp 10 üstü bir rakama satmasıydı. 17 yaşında oyuncu satmak büyük enayilik.

abi 17 yaşındaki adama doğru sözleşme dediğin şey anca federasyon tarafından altyapı kontratlarında çıkış limitlemesi getirirsen yapılır ya da kendin sendika vs. tarzında bir şey kuracaksın da ona göre zorlayacaksın çocukları en baştan junior kontrat için.

bunu yapmak içinde uzun yıllar sürecek bi yapılanma sürecinde olur. bu yönetim başlasa etkileri en erken 5-6 sene sonra çıkar. yani emirhan için zaten bu yönetimin yapacağı bir şey yoktu. 

aynı durum mesela barcelona'da gavi için var. gavi u-18 oynadığı için 100.000 euroya oynuyor. çocuk şuan dünyanın en gözde star adaylarından biri ama 100.000 euroya oynuyor. ama barcelona altyapısındaki standart kontrattan ötürü 50 milyon euro serbest kalma bedeli var. benim bildiğim kadarıyla da bütün la masia çocuklarında da aynı madde var. kulüp satmak istemiyorsa sike sike 50 milyonu verecek talip olan adamlar.

bu kontratlarda çocuklar sisteme ilk dahil edildiğinde imzalanıyor. 18 yaşına kadar da geçerli oluyor. arada da kulüpler süper kontrat vs. imzalayamıyor çünkü 18 yaş altında da profesyonel kontrat imzalayamıyorsun. 

şuan mesela barcelona'da aynı sıkıntı var. gavi 18'e bastığında kontrat imzalamak istemezse tıpış tıpış gidecek. o yüzden barcelona süper kontrat hazırlıkları vs. yapıyor. görüntü şuan kalacağı yönünde ama city, psg, liverpool vs. radarında çocuk ve match ederse bu kulüpler atıyorum orada gelecek görürse gidebilir.

yani durum bize özel bir şey değil. zaaf veya saçmalık değil. buna karşı önlem alanlar bile aynı durumdan müzdarip ve sıkıntı yaşıyor. 

bu alt yaş kategorideki çocuklar resmen menajerlik mafyasının elinde oyuncak oldu. en temiz ve kolay para şuan bunlarda çünkü. çünkü para getiren top tier adamlar zaten belirli zümrenin elinde ve oraya giremiyorlar. bu şekilde pazarda kolay para kazanabiliyorlar çeteler. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

özetle

emirhan ile bjk zaten istese bile kontrat imzalayamıyordu. fifa engelleri var.

1 haziran itibariyle resmen 18 yaşına bastı. kontrat için ilk iş masaya oturuldu ama mirsad kulübe yan bastırttı. emirhan, mirsad ne derse o dedi.

uzun süren görüşmelerde anlaşıldı. serbest kalma maddesi karşılığında 5 sezonluk kontrat yapıldı. serbest kalma maddesi her sezon arttırılacak diye anlaşıldı. seneye 8.5 milyondu. her şartı iki tarafta kabul etti.

mirsad, torino ile zaten anlaşmış. aldı götürdü.

---

Burada plan yüksek ihtimal şuydu. Emirhan zaten Ismael hocanın gözdelerindendi. Geldiği günden beri şans tanıyor ve istiyordu. Özellikle hamle oyuncusu olarak hep denedi ve şans verdi. Zaten kalmasını da istiyordu. Emirhan gidecek diyince Ismael'in röportajı zaten ortada """hiç beklemiyorduk böyle konuşmuyordu""" dedi adam bile. Bu sezon rol oyuncusu olarak zaten fazlasıyla süre alacaktı ve yeri garantiydi. 

Torino'ya götüremeseydi zaten bu sezon alacağı süre ile vitrin yapacaktı ve seneye 8.5'a yine götürecekti. Ama tabii Emirhan'ın patlama riskini vs. alacaktı. 

Ama arka planda da işte Torino hocalarına çalıştırttı, kendini göstertti üstüne de hazırlık karşılaşmalarında da iyi iş çıkartınca 4.5 milyonda ikna ettirdi ve yine kopartarak götürttü.

Yani durum bu, kulübün oyuncak olmasının küçük düşürücü olduğunun ben de farkındayım ama sistem maalesef bu.

Umarım bu olay iyi bir ders olur ve Barca'nın La Masia'da uyguladığı tarifeye geçeriz. İmza atan her çocuk için 15-20 milyon falan serbest kalma maddesini standart hale getirtmek şart federasyon ile ortaklaşa çalışıp. Yoksa BJK gibi özkaynağa dönen takımlarda böyle şeyler çok yaşanır.

GS altyapısı da aynı şekilde yağmalanıyor işte yazdım. Onlar öz kaynak sistemine dönmediği için ortalık yangın yerine dönmüyor ama ne potansiyel elemanlar Trabzon'a Başakşehir'e falan kaçırıldı oralarda oynayacaklar... 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada valla son jkhsdfd

Ortalıkta TFF mevzuatı da dolaşıyor. 15 yaşından itibaren profesyonel sözleşme imzalanabiliyor bunlar beceriksizler imzalamamışlar hüüü diye. 

O yanlış anlaşılıyor. 15 yaşından itibaren profesyonel futbolcu statüsünde yetiştikleri kulüplerde "statü" kazanabiliyorlar. Sözleşme imzalanıyor ama imzalanan sözleşme 15 ve 18 yaş aralığını kapsayabiliyor. Çünkü 18 yaşını geçene kadar her futbolcu "Küçük Yaş" statüsünde kabul ediliyor. Zaten bu statüdeki adamlar maksimum 3 senelik kontrat imzalayabiliyorlar. Resmi olarak menajer ile temsil edilme hakları bile yok. 

18 yaşını doldurdukları gün itibariyle resmen profesyonel sporcu statüsüne geçiyorlar ve kontratını yenilemen gerekiyor. Yani sil baştan. Neyse zamanı olan TFF'nin talimatnamesini okuyabilir ben de yeni okudum merak edip kahjfsd TFF sitesinde var, zaten FIFA'dan direkt kopyalamışlar aynı mevzuat. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...