Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Online Doğaçlama Arayışları (ninjam/ninbot)


RockTribe

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar, Paticik Forumları'nda aramalarda bir iki benzer konu görünce hala bir umut, ilgili insanlar buralara bakar diyerek bu konuyu oluşturmak istedim. Umarım üye olup pat diye böyle bir şey yaparak hata etmemişimdir.

Senelerdir aktif bir sistem, ninjam altyapısı internet üzerinden gecikme sorununun etrafından dolanarak halletmişler. Yani metronom sorunu olmadan bağlanıp çalabiliyorsunuz. Müzik sitelerine ya da forumlarına ilanlar da bıraktım ama haliyle aktif forum pek yok, artık sosyal ağlar var, aynı şeyleri devamlı paylaşmaca ve etkileşim kasmaca dönemlerindeyiz.

Neyse konuyu dağıtmayayım. Bu bahsettiğim altyapı ile bağlanıp düzenli bir canlı doğaçlama müzik yayını yapabileceğim arkadaşlar arıyorum. Bu işin maddi bir getirisi elbette yok, tamamen manevi, ninbot sitesi üzerinde canlı örnekleri oluyor, fazla kişi olunca ya da duruma göre çok kaotik işler de olabiliyor ama çok hoş çalışmalar da oldu. 

O site üzerinde (dünyadan) denk geldikçe içerik üretmektense baştan bir şeyler tasarlayıp çerçeve belirleyip (radyo programı gibi gibi) bunu akış içinde doğaçlama ile üretip bir kolektif aktivite haline getirmek niyetindeyim. Konuyla ilgili bir şekilde 40-50 kişiye ulaştım, aralarında gelip deneyen birkaç kişi de oldu ama bir türlü olay ilerlemiyor. Yani sorun bende herhalde diyorum ama bir bakıyorum dünyadan bir sürü insanla ortak bir noktada buluşabiliyoruz, yani olmayacak bir iş değil (bence sadece kimse yok diye baştan bakıp gidiyorlar, birkaç kişinin olayın müdavimi olması işlerin rengini çok değiştirebilir) ama nedense bir türlü bizden birilerine henüz ulaşamadım.

Elbette müzikal olarak da anlaşabilmek gerekiyor, yani zorla olacak, dinlenebilecek bir şey değil ama ben bu olaya müzik yapmanın ötesinde psikolojik, manevi bir süreç olarak da bakıyorum. Döngüler içersinde kafalar senkronize oluyor ve bir nevi huzur veriyor. 

Konuyla ilgiliyseniz ya da etrafınızda ilgililer varsa lütfen bir haber edin bakalım, yaş aldı başını gidiyor, romatizmadan parmaklar basamayınca bu tarz şeyler de yapamayacağız, çok geç olacak yani ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiden teşekkür ederim. İlgili arkadaşlar çıkar da nasıl bir şeyler ortaya çıkıyor diye merak ederse (canlı örnekleri dediğim gibi ninbot.com üzerinden dinleyebilirler) ben katıldığım çalışmalardan kesip seçtiklerimi şu youtube listesine ekliyorum:

Youtube Çalma Listesi

Tüm kestiklerim de şurada:

Archive.org

Tabii bunlar benim yapabildiğim şeyler, bahsettiğim çerçevede tüm doğaçlamalarda ben olacağım diye bir şey yok, zaten eğer katılım olursa böyle bir şey mümkün de olmaz. Yine de hani baştan ben böyle bir şeyler yapabiliyorum (n'eydik n'olduk olmasın yani) diyerek örnek eklemek istedim. Tekrardan teşekkürler. Bakalım kimse çıkacak mı?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...