Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avukat Sözleşmesi/Ücret Konusunda İkilem


Phoenixlin

Öne çıkan mesajlar

18 saat önce, Goering dedi ki:

ben yorum yapmayayim, hukukcu degilim - borsaciyim.

AMA (mantik sadece, UP'lamis olayim)

 

*borsada* satmadigin surece vergi odemiyorsun, anaparayi faiziyle geri aliyorsan da vergi odememen lazim.

"kazaniyor musun?" yoksa "faiziyle geri mi aliyorsun?" anlasma - protokol iptal diye?

Ya işte faiziyle geri almakta değil tam. Ev satışı gerçekleşmedi ama sözleşmeden dönmemiz ve davadan feragat etmemiz için bize nerdeyse evi sattığımda edeceğim kâr kadar para verdiler (vergiler, masraflar sonrası). Lügatında da eğer "sözleşmeden dönme" olarak bu işlem yapılırsa vergi çıkmıyor. Diğer türlü ne oluyor o konu muamma ?

Avukat konusunda da akirafes haklı da iyi ve ahlaklı avukat bulmak lazım. Parayı görünce götü başı ayrı oynayanı değil. En basitinden sözleşmede nispi ücretin ödeneceği toplam fiyat gayet açık. Ama sevgili avukatımız oradaki kelimeleri kendine göre yorup sözleşmeye göre hakettiğinin çok üstünde para istedi: "orada toplam para yazıyor rörörö, evin sözleşmedeki değerinin önemi yok, toplam kazancınızdan yüzdemi alırım rörörö" yaptı bana. Avukat olduğu için ağzına vuramıyosun tabi o tünelin ucu boka çıkıyor sonuçta.

Not olarak da gene buraya düşüyüm ki başka avukat arkadaşlar yanlış anlamasın. (Ex) Avukatım, görev tanımı altında bizim için yapılması gereken ne varsa yaptı, ama para için ekstra bize karşı yaptığı şeyler/söylediği sözler sıkıntıydı sürecin sonlarında.

Phoenixlin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Avukatın yazdığı sözleşme sorunlu, para alamayacak şekilde yazmış, sonra da para almaya çalışmış. Düzgünce yazıp alacaktı parasını. Kendisi yazmayıp da yanında çalışan bir stajyere ya da varsa başka bir avukata hazırlattıysa kovulan da olmuştur.

Yani ofiste birkaç kişiye avukatlık sözleşmesinden bahsettim, önce bana inanmadılar. Yani öyle bir sözleşme ki diğer avukatlar görmeden bir avukatın böyle bir şey yazabileceğine inanmıyor. Bu nedenle diyorum zaten bu adamın yaptığı işe güvenme diye.

Sorunsuz bitmiş, çözülmüş ama ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu sozlesme zaten bir template/standard'i yok mu? veya onceden duzenlenmis ornegi vs.

ne kadar disina cikilabilir ki @GERGE ?

yani oturup kimse 0'dan yazmiyor, yazmak isteyen template'ten iyisine ulasmak ister sanki?

ofis degil de 2-3 ortakli avukatlik burosu sanki, o yuzden kimse kovulmaz.

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Template olarak vardır tabii ama biz kendimiz yazıyoruz mesela, çoğu yerde de öyle yaparlar. Template sözleşme kullanımı diğer sözleşmeler için de pek iyi bir şey değil zaten, müvekkilin ihtiyaçlarına göre hazırlaman gerekiyor. Her sözleşmede bulunan maddeler vardır tabii, ama onları dahi kendi versiyonlarımızla yazıyoruz biz, gizlilik sözleşmelerimiz filan dahi hep özgün her müvekkil için epey fazla sayıda (işe ve karşıdakinin pazarlık gücüne ve yakınlığına göre değişiyor hepsi). Bazen müvekkillere öyle template sözleşme geldiği oluyor, açıkça bunu internetten bulmuşlar, biz kendimiz yenisini yazıyoruz diyoruz. Diğer avukatın müvekkiline de açık açık avukatınız bunu internetten bulup yollamış derim yani, avukatlık dayanışması filan diyorlar ama işini kötü yapan (ya da yapmayan) avukat kadar sinir olduğum grup az. Açığını gizleyecek değilim.

Doğrudan işim bu benim, sözleşme departmanının şefiyim. Avukatlık sözleşmesi gibi şeyler tam kontrolden geçmeden gönderilmez tabii ama benim önüme departmandaki avukatlardan biri böyle bir sözleşme hazırlayıp koysaydı (sözleşmede dava bir yıldan sonra sulh ile sonuçlanırsa avukatın para almayacağı, 6 ay ile 1 yıl arasında sulh ile sonuçlanırsa daha az para alacağı yazıyor; olmaz böyle template, ne kadar çok çalışırsam o kadar az para alırım demiş avukat) ofisin yönetiminden zarar veremeyeceği başka bir departmanda çalıştırılmasını ya da doğrudan yol verilmesini isterdim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...