Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steam'de online oyun açınca internet kopması (?)


applev0dka

Öne çıkan mesajlar

Evet, yine tüm galakside sadece benim başıma geldiğini düşündüğüm aptalca bir sorunla karşınızdayım.

Valheim ve/veya V rising gibi bir sunucuya bağlandığın oyunları açtığımda (!) bir süre sonra modem üzerindeki DSL ışığı (güç ışığının yanındaki 2. ışık) yeşilden kırmızıya dönüyor..

Browserda yeni bir sayfa açayım dediğimde hiç bir siteye ulaşamıyorum. Cok daha ilginç olanı, bu sırada twitch yayını izliyor oluyorum ve canlı yayın kesintiye uğramadan devam ediyor. Hatta oyuna girip oynayabiliyorum falan..

Oyunu kapattığımda internet normale dönüyor.

 

Son zamanlarda bu iki oyunda zaman geçirdiğim için sorunu bunlarda yaşıyorum. Oyunu açıp ana menüde beklerken bile net gidiyor, bırakın sunucuya bağlanma çabasını.

Kardeşim ile aynı evdeyiz, geçenlerde Valheim invite'ı gönderdi, o bile neti götürdü sdsfa

Lost Ark'da denedim şimdi, server seçim ekranında beklerken bir kopma olmadı.

Sorununun kaynağını çözemedim, başına böyle saçma (!) bir sorun gelmiş, çözmüş ve yol göstermek isteyen. Veya şundan şundan böyle oluyordur diye söylemek isteyenler varsa buyursunlar

 

/help

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Modem nedir? Aşırı saçma olmaması gereken bir problem. Firmware güncelleme dene ayrıca bi torrent client indirip random bir torrent indir sorun devam ediyor mu hala bir bak bakalım (ayarlarından da maksimum paralel bağlantılarıda 200+ yap aynı anda o kadar insana bağlanmayı denesin).

Benim eski modemim basic bir torrent download sonrası saçmalıyordu reset atmam gerekiyordu. Sebebi fazla paralel bağlantı olunca aşırı ısınıp saçmalamasıydı. Ama bu tarz bir bağlantı türü oyunlarda olmaması gerekir diye düşünüyorum ama emin de değilim açıkçası.

Bunları denemeden önce modemin sıcaklığını kontrol et denerken ve özellikle problem başına geldiğinde tekrar kontrol et aşırı bir ısınma varsa problem bundan kaynaklıdır. Güncel firmware, harici bir soğutma ya da yeni bir modem bakacaksın.

PS : Yine en çok başa gelen problemlerden birisi modemin gücü (adaptörü) zamanla dalgalanmalardan etkilenip modemin işlemcisi çok fazla işlem yapınca yeterli güç üretemeyip random reset atabiliyor. Varsa denemelik bir adaptör bundan da kaynaklı olabilir durum.

ad3m tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...