Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Summertime Rendering (2022)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

MV5BOGNjYmZlZGItODg2MC00NWYxLTkyYjktYzFj

[ MAL ]

Ebeveynlerinin ölümünden sonra Shinpei Ajiro onların Hitogashima adasındaki aile dostları olan Kofune ailesinde kızları Mio ve Uchio ile birlikte büyütülür. Tokyo'da eğitimini tamamlamak için adadan ayrılan Shinpei bir süre sonra trajik bir ölüm haberi alır. Kendisine söylendiğine göre Ushio yüzerken küçük bir kızın boğulduğunu görmüş ama onu kurtarmaya giderken kendisi boğulmuştur. Çocukluk arkadaşları ile bir araya gelmeye fırsat bulamadan Ushio'nun ölümünün giderek şüpheli bir hal almaya başladığını düşünmesine sebep olan kuşkulara kapılan Shinpei daha adaya gelmesinin üzerinden bir gün bile geçmeden kendisi ve adanın karanlık sırları konusunda sarsıcı gerçekler öğrenirken hayal edemeyeceği türden bir ölüm kalım mücadelesine sürüklenir.

Summer Time Render'e sinopsisini okumadan bir bakayım dedim, Disney+ anime konusunda nasıl başlangıç yapacak fikrim oluşsun diye. Oldukça beğendim, bir bölüm diye başlamıştım 3 bölüm su gibi aktı gitti vallahi. Şu an belki de uzun yıllardır haftalık izlediğim serilerin en keyifle izlediğim olanı haline geldi. Bir kere konu oldukça güzel, orijinal değil ama güzel. Bariz esinlendiği birkaç dizi yada film var. "Twin Peaks gibi" demek, orta malı olmamış yapımlar açısından bu diziyi özetleyebilmemin en garantili yolu olabilir. Özellikle Hizuru Minakata (gözlüklü abla) ile ilgili kısımlar direkt Agent Cooper'ı anımsattı bana. Natsuki Hanae her zamanki gibi başrole derinlik katan bir seçim olmuş. Manga uyarlaması olduğunu sonradan farkettim ama production value olarak hiç de fena olmayan 25 bölümlük bir seriyle giriş yapmaktan rahatsız olmadım. OLM gibi vasat bir stüdyo için beni şaşırtan bir iş olmuş diyebilirim.

Konunun sürprizlerini baltalamadan anca bu kadar yazabilirim. Halen izlemediyseniz fragmana bile bakmaksızın bir bölüm de olsa şans tanıyın, gerisi zaten su gibi akacak.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...

demin bitirdim, şahaneymiş. çok beğendim.

Spoiler

ilerledikçe açıkladı kafama takılanları, sonu da çok güzel bağladı.

❤️ ushio. şinpei ile muratlarına ermeleri iyi oldu. ? 

karakterler de konunun işlenişi de çok başarılıydı. ben de herkese tavsiye ederim. biraz parasyte, biraz da higurashi hissi verdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...