Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prey (2022 - Hulu)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

On 17.05.2022 at 05:10, Silphatos dedi ki:

predatörler zenci zaten, sonda b, de gay çıkacak helmetı çıkarıp başrol native oğlanın ağzına yapılacak plot twist

DE9ebHkV0AABYKZ.jpg

bu predatör abi aidsten öldüydü.

 

ya bu nasi cool bi foto cok iyi be, sanki predatoru gebertmis kafasini trophy almis hava atiyor acayip armorlu bi savasci, boyle bi fotom olsa keske, adamin yerine benim surati fotosoplasam asdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

razz haklı:

Spoiler

predator lore bir yana filmi sadece kendi sunduğu durumlar üstünden değerlendirirsek bile özellikle son dövüş çok absürd kalıyor. amerikan grizzly bear ile güreş tutup, öldürüp bir de 750 kiloluk hayvanı havaya kaldıran predator'e kaldıraç olmadan ip atıp bataklığa düşürmeler filan. fizik kanunları öyle işlemez yani, bunu da action girl'lere açık çek yazan bir insan olarak söylüyorum. filmde zaten komançilere fazlaca bir buff var en çapulcusu dahil, iki tanesi yontma taş mızrakla pvp kasıyor filan. pred'in bunlara görünmezlikten ağaçtan tek atmamasını işlemiyorum, melee düello atmasını kabul ediyorum ama predlerin melee'de predalien filan harici zorlanmadığını biliyoruz. yautja dutch'a iki tokat atınca o bile kaçıyordu yani. ikinci filmde diskle dövüşebilmek bile mantık ötesi abartılardı, burada artık cılız adamların bile parry/dodge yapması filan neyse hadi bu kısmı geçiyorum.

sonda kendi kolunu kesmesini rewind yapa yapa bakmama rağmen anlamadım. kızın kurduğu tuzak iyiydi ve ancak öyle birşeyi kabul edebilirdim zaten. aletin bug'ı varmış ve pred tuzağı anlamadım, bunu kabullenebilirim. zaten onların kibrini kendilerine karşı kullanmak işe yarayan bir metod evvelden beri.

lakin metinde önemli bir beyinsizlik, daha kibarca diyemiyorum çünkü cidden beyinsizlik bu: pred'in self-destruct konsolunu 3 tane çapulcuya karşı laf olsun diye harcaması. ihtiyacı da yoktu, sebep de yok öyle sırf sonda bataklığa düştüğünde kızı öldüremesin ve kız kafasını kesip götürebilsin diye harcattılar. bu kadar ucuz olmamalı bu iş. kızın öldürmesine eyvallah tamam sorun yok. ama bunlar "yenseniz de son biz güleriz"i her filmde tekrar tekrar gösteren bir kültür. böyle bir mallık yapmalarını kabullenmek imkansız.

hadi o anında soğutan çiçeği vs onları da suspension of disbelief'le kabul ediyorum yani film bana kabul edilmiş kendi içinde kuralını sunarsa abartı da olsa anlarım. ama bildiğin kaplan dişi boyunda köpek dişini bir kadın tuttuğu gibi çekip koparamaz tek hamlede hiçbir leverage vs olmadan. kerpetenle bile insan dişi bile sökmek bir uğraş yani.

pred'in daha düşük teknoloji silahları olması iyiydi ama görünmezliği bu kadar kullanmayacaksa, habire girip melee atacaksa ona bile gerek yokmuş sanki.

final olarak söylemek istediğim de abinin kıza "mesele kendini kanıtlamak değil, hayatta kalmak" mesajını tamamen çöpe atıp, kızın "bakın ben nasıl kestim artık şef benim, beni dinleyeceksiniz" diye bitmesi filmin.

filmde en beğendiğim ve son fragmanı gördüğümden beri beklediğim kısım:

Spoiler

take-it-01a.jpg

sonda kızı nasıl öldürüp tabancayı aldıklarını göstermemek için animasyonlu credits dibine 2sn "gemi geliyor" eklemişler lol.

dördüncü olur ancak benim açımdan. pred>pred2>preds>prey>avp>thepred>asvp>req

atmosfer, tehlike hissi ve ciddiyet iyiydi ki bu seride olması gereken şey bu. shane black'in geçen filmde anlamadığı, laubali komediye vurduğu. abartılar ve mantıksızlıklar kötüydü. kabul edilebilir kalitede ama potansiyelinin altında kalan bir film.

metacritic 70

1987 46

rottentomatoes 93

1987 80

lmao başrol azınlık kadın, kötüler de beyaz erkekler olunca kritikler basmış 90'ları 100'leri.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Sam dedi ki:

metacritic 70

1987 46

rottentomatoes 93

1987 80

İlk filmin Metacritic notunun bu kadar düşük olması o zamanlardaki eleştirmenlik anlayışının daha elitist olmasıyla ve belki biraz da o dönemde çıkan diğer filmlerle kıyaslanmasıyla alakalı. Yüksek notların çoğu yakın dönemde seyredenlerden gelmiş, 1987’de seyredenlerin not ortalaması çok düşük.

Komutan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın bu dediğinde ama yakın zamanlarda bile sci-fi aksiyona açık çek vermiyor eleştirmenler o kadar, hala oscar tarihinde en iyi film alan sci-fi yok mesela. edge of tomorrow mc'de 71, rt'de 91 ki son yıllardan. interstellar ve inception gibi bayağı eleştirmenleri üzmeyecek filmler bile 74. t2 bile 75, rt'de 93 ki o zaman atilla dorsay'a bile gidin dedirtmiş filmdi. bu prey ilk pred'i geçmeyi bir yana koydum, şu skor seviyesinin kapısından bile geçemeyecek bir film.

predator'de ana bir mesaj vardıysa o da kibir törpülemektir. kibirli insanlar filmin sonunda kibri ve insanoğlunun kibrine yolaçan varlıklarını bir kenara koyarak kazanır ancak ve kazanmışken bile bu pirik bir zaferdir, herşeylerini kaybederler. burada isim değiştiği gibi mesaj da değişiyor:

Spoiler

sonda anasına "look at me. look at me. i'm the war chief now" deseymiş tam olacakmış. kibir coştukça çoşuyor ve ironik şekilde teknoloji (barut ve hatta güdümlü pred ok) kazanıyor. başrol de sahip olduklarını kaybetmek yerine önceden sahip olamadıklarını ve arzuladıklarını (statü, saygı, rüşt) kazanıyor.

o son credits animasyon sahnesiyle bitmeliydi, gemiden inip, hepsini kesip sonra da tabancayı aldıkları.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence en sonda

Spoiler

kabilenin göç ettiğini görücektik. yolculuk esnasında bunlar tek tek bitap düşeceklerdi. kız solmuş ve bitik gözlerle etrafını keserken kabilesindekilerin tek tek yıkıldığını izleyecek ve buna anlam veremeyecekti. çantasına uzanıp kesesini açtığında sarı çiçeklerin de solmuş olduğunu görüp son nefesini verecekti.

sonra war of the worlds'deki gibi dış ses girecekti. kızın fransızlarla yakın temaslı kapışmaları esnasında smallpox kaptığını ve tüm kabilesine bulaştırdığını söyleyecekti. dış sesin son replikleri bu olayı ilahi dengeye bağlarken, o esnada bunu gören predatorlar piuu bunlar hastalıklıymış, maskeleri çıkarmayın sakın, dünya'da avlanmayı en az 200 sene yasaklayalım diyip gemileri geri çekeceklerdi.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmin tonu çok güzeldi sakin sakin izletti filmin catch'i bu.

Spoiler

 

ama 18. yy komanchileri acaba böyle mi yaşıyor, çok diyaloglardan başta olmak üzere 21. yy'dan fırlamış gibiydi, sanki sadece kıyafetleri farklı gibi duruyordu, benim için filmi ilk izleme sebebim o atmosferi, kültürü görmekti.

tabi filmin kendi içindeki tutarsızlıkları sinir bozucu, son fight'da kızımızın hem taktik hem dövüş dehası olması, elinde türlü türlü gadget olan predator'un maske olayı aptala bağlaması falan komik olmuş. beyaz adamlar da çok siyah gösterilmiş.

bir de anlamadığım konu filmin sonunda kız bitkiyi yuttu, o bitkiyle predator'un gözünden vücut ısısı düşük diye mavi gözükmesi gerekmiyor muydu, onu görmeden yanından geçti o kısmı anlamadım. bir önceki sahnede adamı yerde masmavi gördü öldüğüne emin oldu. bunda yanından geçerken kız hareket etti, tepki vermedi. 

 

 

tam 1 popcorn flick.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

disney princess filmi janrı benlik değil ama orjinalinden daha çok sevdim. dijital diil de film olsaymış keşke, görüntü fazla temiz. 7lik bir film ama bütün filmi komançece çekmeye götleri yemediği için 6 veriyorum. voice mix ve dublar berbattı

burdaki tüm eleştiriler kim kimi döver, 40 tane aslan 4 tane predatörü döver mi tadında

tiLi tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...