Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eurovision


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

22 saat önce, Sam dedi ki:

türkiye bıraktığından beri bakmadım şahsen, öncesinde de puanlama sistemi berbat olduğundan hayıflanmakla geçiyordu. son yıllarda iyice saçmaladı zaten birinciler, ertesinde herkes saçmalamaya başladı nasılsa farketmiyor diye.

 

Eurovision'da benim gönlümden geçen birinciler şu aşağıdaki liste... 1993 ve 1994 için bir adayım yok. 2020'de yarışma iptal olmuş ama Grow şarkısı bence yarışma için yazılmış en iyi şarkılardan biri, hakkı yenmiş biraz.
Müzik biraz fazla subjektif bir şey tabii ki, ama 1990-2021 arasında sadece 1995, 1996, 2000, 2004, 2005, 2006, 2010, 2012, 2019 birincilerini takdir edebiliyorsam, oylama sisteminde bir tırtlık olduğunu düşünüyorum.

Birinciler bu saçmalamaya oynadıkları için bu kadar oy farkı elde ettiklerini düşünüyorum.

 

Spoiler

1990: Azucar Moreno - Bandido (5)
1991: Amina - C'est Le Dernier Qui A Parle Qui A Raison (2)
1992: Michael Ball - One Step Out Of Time (2)
1993:
1994:
1995: Secret Garden - Nocturne (*)
1996: Eimear Quinn - The Voice (*)
1997: Şebnem Paker & Group Ethnic - Dinle (3)
1998: Imaani - Where Are You (2)
1999: Doris Dragovic - Marija Magdalena (4)
2000: Olsen Brothers - Fly On The Wings Of Love (*)
2001: Friends - Listen To Your Heartbeat (5)
2002: Sandrine François - Il Faut Du Tempts (5)
2003: Urban Trad - Sanomi (2)
2004: Ruslana - Wild Dances (*)
2005: Helena Paparizou - My Number One (*)
2006: Lordi - Hard Rock Hallelujah (*)
2007: Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai (2)
2008: Ani Lorak - Shady Lady (2)
2009: Aysell & Arash - Always (3)
2010: Lena - Satellite (*)
2011: Lena - Taken by a Stranger (10)
2012: Loreen - Euphoria (*)
2013: Farid Mammadov - Hold Me (2)
2014: The Common Linnets - Calm After The Storm (2)
2015: Polina Gagarina - A Million Voices (2)
2016: Dami Im - Sound Of Silence (2)
2017: Kristian Kostov - Beautiful Mess (2)
2018: Eleni Foureira - Fuego (2)
2019: Duncan Laurence - Arcade (*)
2020: Jeangu Macrooy - Grow (-)
2021: Barbara Pravi - Voila (2)

 

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Piers Morgan (pek sevmesem de), dogru yorumda bulunmus: "Contest kelimesinin basliktan/tanimdan cikarilmasi lazim". Sonucta politikanin muzigin onune gectigi yillar (yada ulkeler) oldu, bu sene oldugu gibi.

Bone listende gecen ve birinci olmayan cogu sarki ya 2. yada 3. olmus. Senin acindan oylamanin cok kotu sonuc verdigi soylenemez. Bir 2011'de Lena'ya fazla kiyak gecmissin o kadar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hep öyle zaten, baltık, iskandinav ülkeleri filan birbirlerini feedleyen ülkeler her yıl. bu yıl ilave bir sebep çıktı birini kayırmak için. kimse de asını filan göndermiyor öyle b-list tipler çoğu. ingiliz adam 2 yıl önce filan başlamış şarkı söylemeye, hamal mıymış neymiş öyle alakasız birşeydi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Gallant dedi ki:

Bir 2011'de Lena'ya fazla kiyak gecmissin o kadar.

 

Lena'nın yaptığı en iyi şarkı. İlginç bir şekilde internette birçok yerde bunun dillendirildiğini de görüyorum. ben "kıyak" geçmiyorum da sırf iki kere kazanmasın diye yapılmış.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Sam dedi ki:

hep öyle zaten, baltık, iskandinav ülkeleri filan birbirlerini feedleyen ülkeler her yıl. bu yıl ilave bir sebep çıktı birini kayırmak için. kimse de asını filan göndermiyor öyle b-list tipler çoğu. ingiliz adam 2 yıl önce filan başlamış şarkı söylemeye, hamal mıymış neymiş öyle alakasız birşeydi.

İngiliz'in performansı kötü müydü?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu kadar abartılacak bir şey değil Eurovision. Kaybedeni dövmüyorlar, kazananın başı göğe ermiyor. İşte birileri şarkı söylüyor biz bu güzel şu kötü diyoruz oylanıyor bitiyor herkes işine gücüne dönüyor. Kazanmayı gurur meselesi haline getirmek saçma.

Politik sebeplerle Ukrayna kazandı tamam, kimseden bir şey eksildi mi? O kadar zorluk yaşayan bir halka azıcık moral olsa azıcık destek olsa ne güzel işte. İngiltere İspanya kazansa pek bir şey değişmezdi ama Ukrayna'nın böyle bir desteğe çok ihtiyacı vardı. Tek itirazım çooook berbat bir şarkıyla katılıp kazanmalarıydı en azından vasat/meh bi şarkıyla katılsalardı öyle kazansalardı da gönül rahatlığıyla kazanmayı hakettiler diyebilseydik. Bu performans normal şartlar altında sonunculuğu zorlardı bence. O yüzden yarım ağızla kazandılar diyebiliyoruz anca. Bence ispanyol ablanın poposu kazanmayı kesin hakediyordu onun hakkı yendi ama zaten o da 2. de olamadı ingiltere geçti onu, o da kazanmayı hakedecek kadar güzel bir şarkı/performans değildi zaten. Onun 1. olmaması çok büyük bir kayıp değil bence.
(Gerçi dingiltere de 25 yıldır kazanmaya hasretmiş, arada sürüyle sonuncu oldukları yıllar var hatta, tam kazanacakları yıl Ukrayna geldi pity votelarla 1.liği çaldı komik oldu lol. İngilizler gıcık oldularsa haklılar, ama bana veya dünyanın geri kalanına giren çıkan bir şey yok.)

Komşu konusuna gelirsek onu da abartı/kötü bulmuyorum aslında. Ortak kültürleri var, atıyorum Yunanistanın Kıbrıstan Arnavutluktan Bulgaristandan vs. yüksek oy alması saçma değil aynı tarz müziği seven, oradaki popüler şarkıcıları tanıyan insanların çoğunlukta olması gayet normal. Aynı zamanda oralarda yaşayan ortak Yunan nüfus ta var, nasıl Türkiye katılırken Almanya'daki alamancılar Türkiye'ye oy yağdırıyorsa aynısı diğer ülkeler için de geçerli son derece normal bir şekilde. Aynısı İskandinav ülkeleri için, Baltık ülkeleri vs. için filan da geçerli tabi. Politik sebepleri bir kenara itsek bile böyle kümelenmelerin olması son derece normal.
Politik sebepler de vardır tabi, ama o konuda da birbirlerine destek olmaları da normal. O noktada Türkiye'nin başını iki elinin arasına alıp niye benim oy paslaşabileceğim hiçbir komşum yok, niye hepsiyle kanlı bıçaklıyım diye düşünmesi lazım ^^
(bu arada Azerbaycan Yunanistan ve Sırbistan jürilerinden tam puan aldı şarkıları bayağı vasat olmasına rağmen)

Eurovision'ın var olma amacı kazanmak değil zaten, ülkeler arası iletişim.
-ki kazanma derdi olmayan bir sürü ülke var. Bazıları sırf eğlencesine katılıyorlar sahnede tepinip gidiyorlar Moldova veya Norveç gibi. Bazıları etnik şarkılarla kendi kültürleriyle katılıyorlar, Moldova bu kategoriye de girer. Bazıları sosyal mesaj/protesto filan temalı şarkılarla katılıyorlar Sırbistan gibi. Bazıları o sıralar hangi şarkıcı popülerse onu yolluyorlar, İngiltereninki mesela Tiktok şarkıcısıymış. Bazıları da "Eurovision şarkısı" yapıp yolluyor işte. Türlü türlü katılımcı var ille de şu kazandı bu kazandı diye takıntı yapmanın alemi yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Bone dedi ki:

 

Lena'nın yaptığı en iyi şarkı. İlginç bir şekilde internette birçok yerde bunun dillendirildiğini de görüyorum. ben "kıyak" geçmiyorum da sırf iki kere kazanmasın diye yapılmış.

2 kere ust uste public vote gelmez zaten.

ShadowFury'in tespitleri dogru, milli gurur yapmayip eglence gozuyle bakmak lazim. Vaktiyle TRT'de sunan eleman bu politika/komsuluk olayini cok abartiyordu, milleti gereksiz gaza getiriyordu. Halbuki sarkicidan bahset, sarkidan bahset ama altyapi yok ki, safi hamaset edebiyati. Bize de azeriler tam puan cakardi vaktiyle. Genel olarak Ispanyol ablanin poposu kazanmayi hak ediyordu ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
  • Genel Yönetici

Bu sene Ukrayna kazanmasına rağmen İngiltere’nin ev sahipliğinde yapıldı. Bakan var mıydı bilmiyorum ama gece finali tam izleyemedim. 2023’ün kazananı İsveç olurken toplamda 7 kez birincilik ile İrlanda ile birlikte Eurovision’u en çok kazanan ülkeler olmuşlar. İrlandalı müzisyen Johnny Logan’dan sonra yarışmada iki kez galip gelen ikinci isim İsveç’i gene temsil eden Loreen olmuş. İsveç ilişkilerinden dolayı Türk medyasına pek haberleri düşmemiş. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...