Dark_Soul § 15 Nis 2022, 07:04 Selam sabah paticikde arama kısmının performansını ölçüyordum. Birkaç önemli sorun var: Siteye Login olmadan da arama yapılıyor, çok rahat şekilde ddos saldırısına açık: https://forum.paticik.com/search/?q=gel&updated_after=any&sortby=relevancy&search_and_or=and Şu üstteki kodu sonsuz for döngüsüne koyup 10 tane makinede sürekli çalıştırınca site muhtemelen bir süre sonra kullanılamaz hale gelir. Bir sonraki arama süresi limiti 2-3 sn civarı ama bu çok düşük. Ben 2 makinada çalıştırdım çok etkilenmedi gözüküyor ama arama sonucu için server tarafında hayvani bir resource kullanımı oldu muhtemelen arama sırasında. Aramayı LIKE% gibi yapıyor bu kadar fazla verinin olduğu sistemlerde bunun yapılmaması lazım. Mesela gel sözcüğünü arattım 1800 sayfa sonuç çıktı her sayfada 30 küsür sonuç gösteriliyor. Sonuçlar arasında geleceksin, geldim, Gelir, gelmez vs diye gidiyor. Login olmuş userlar sadece bu şekilde arayabilmeli bence. Arama sonuçları cache'lenip öyle mi gösteriliyor bilmiyorum ama caching olsa bile sistem yine risk altında bu haliyle. Çözüm önerim, login olmayan userlar için aramayı komple kapatmak. Belki google search kısmına yönlendirebilir. Login olmuş userlardan biri arama kısmını suistimal ederse kabak gibi ortaya çıkar zaten dsfsf Nisan 15 Dark_Soul tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
bLackcha0s § 15 Nis 2022, 08:31 kedicilerin sitesine kim niye saldırsın ya Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Fistan § 15 Nis 2022, 08:53 tamam gel yarın işe başla Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
goldbären § 15 Nis 2022, 09:09 38 dakika önce, bLackcha0s dedi ki: kedicilerin sitesine kim niye saldırsın ya editor falan *saldırıyordu* kendince sdf Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
razzRaziel § 15 Nis 2022, 09:22 2 saat önce, Dark_Soul dedi ki: ddos saldırısına açık engellemek yük olu... oh Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Fistan § 15 Nis 2022, 09:33 şaka maka bi ddos yersek 6 ay kapanır gelmez pati Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Dark_Soul § 15 Nis 2022, 12:26 3 saat önce, Fistan dedi ki: tamam gel yarın işe başla paticiğin zenginleri ayrıldı, şuan maaşımı karşılamaları pek mümkün değil fsdsfds Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
sardalya § 16 Nis 2022, 14:40 sql ile yapiyorsa coker ama bi elasticsearch falan varsa bu tarz queryler pek load yaratmaz bilmiyorum stack nedir orada Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
DynamicK § 24 Nis 2022, 14:29 Tesekkurler. Arama suresi limitini artirdim birazcik. Fazla yakmasin. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş