Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2022 Dünya Kupası - Katar


Fistan

Öne çıkan mesajlar

21 Kasım-18 Aralık 2022 Tarihlerinde Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda gruplar belli oldu. Gruplarında 1 ve 2. olanlar bir üst tura çıkacak, A1-B2  A2-B1 şeklinde eşleşmelerle devam edecek. 

A GRUBU: Katar, Hollanda, Senegal, Ekvador

B GRUBU: İngiltere, ABD, İran, İskoçya/Galler/Ukrayna üçlüsünden biri

C GRUBU: Arjantin, Meksika, Polonya, Suudi Arabistan

D GRUBU: Fransa, Danimarka, Tunus, Peru/BAE/Avustralya üçlüsünden biri

E GRUBU: İspanya, Almanya, Japonya, Kosta Rika/Yeni Zelanda 

F GRUBU: Belçika, Hırvatistan, Fas, Kanada

G GRUBU: Brezilya, İsviçre, Sırbistan, Kamerun

H GRUBU: Portekiz, Uruguay, Güney Kore, Gana

 

 

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...

Ben de bunu kuracaktım da önce takımı tamamla dedi, takımı tamamlayana kadar kurulmuş ?

Ekledim takımı. Yalnız daha kadroları finalize etmemişler, takip etmek lazım. Çok zorlandım bu sefer takım kurarken.

Fantazi ligi ayrı başlıkta takip edelim bence, maç muhabbetiyle karışmasın. Gerçi ne kadar konuşulur emin olamadım, son zamanlarda sessiz forum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 saat önce, Gallant dedi ki:

Duzgun calisan ingilizce tahmin oyunu sitesi var mi? Isyerindeki elemanlarla beraber tahmin oynu yapmayi dusunuyoruz, otomatik skorlari takip etsin, mumkunse arada email olarak tahmin skorlarimizi paylassin, vs.

Şurada var: https://play.fifa.com/

1- FIFA World Cup™ Bracket Challenge
2- Hyundai Match Predictor

Senin istediğin 2.si ama 1.si de keyifli oluyor. Arkadaşlar arasında lig kurup yarışabiliyorsunuz

Fantasy ligine de katıldım, içinizden geçeceğim kısmetse 

DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 16.11.2022 at 16:28, Gallant dedi ki:

Duzgun calisan ingilizce tahmin oyunu sitesi var mi? Isyerindeki elemanlarla beraber tahmin oynu yapmayi dusunuyoruz, otomatik skorlari takip etsin, mumkunse arada email olarak tahmin skorlarimizi paylassin, vs.

Biz şirkette departmanca şuna girdik, daha önceki şampiyonalarda da girdiydik, gayet etkili. Hem skor takibi yapıyor hem otomatik puanlama:

https://www.kicktipp.com/

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fifa başkanı olacak şarlatan saçma sapan açıklamalarla savunmaya çalışıyor Katar'ı.

Aslında Katar'ın suçu çok fazla değil. Böyle olacağı belliyken oraya (tabii şike şaibe ve rüşvetle) kupayı veren FIFA'nın hıyarlığı konu. Katar'ın da baştan izin verecez deyip sonradan yasaklaması onlara küfür sebebi tabii.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olimpiyatlar normalde giderden çok getiri sağlıyor. Eskiden millete yalvarıp düzenleyecek yer ararlarken ilk Atlanta olimpiyatlarında fantastik kar gelince herkes kapışmaya çalışmıştı bir sonrakini almak için. F1'de initial cost yüksek, ana sonra az bakım maliyetiyle düzenli gelir kapısı.

Dünya Kupası genelde zarar, ne kadar zarar olduğu ülkenin o sıradaki durumuna bağlı. Katar şaka gibi astronomik paralar harcadı çünkü hiç altyapı yoktu. Bazıları çok daha az zarar ediyor. Ama işte yeni otelleri, statları, yol altyapısını falan falan uzun vadede kara çevirip çevirememekte bitiyor iş. Katar'ın zaten öyle bir derdi yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dunya Kupasi esasinda Thani ailesinin Katar'i yeniden sekillendirmek icin yatirim yaptigi bir olay. Katar'da ruling family harici bayagi agir soz sahibi, muhafazakar aileler var, bazilari Suudi ye goz kirpiyor hafiften. Thaniler tam kafasina gore at kosturamiyor. Dunya Kupasini almak bir sekilde ulkedeki bazi seylerin yeniden sekillenmesine yardimci olur diye girdiler. Tabii publicity tarafi da var.

Bu sahte taraftar yada insaatlarda calisan iscilerini stada doldurma olayi bilinen bisiydi. WC2022'in daha adresi belli degilken, 2011'de Asya Kupasi maclarinda da aynisi olmustu. Stadlar bos kalinca, otobusle hintli, pakistanli yigmislardi stada. Insaat projelerindeki calisma sartlari, iscilerin kaldigi mekanlar, vs. Bunlarda biliniyordu. Benim bildigim Katar FIFA'ya "Kupa'dan su kadar para gelir. Ben ondan daha fazlasini altyapiya harcayacagim, projeleri de yabanci sirketlere verecegim" demis, rusvet olaylari haric.

Alkol olayi komik, hem sponsor alip, hemde yasakliyorsun. Gerci otellerde alkol serbest.

Cokta kafayi takmamak lazim, Dunya Kupasi'nin tekrar korfez ulkelerine geri gelmesi en az 30-40 sene surer. Kita kita gezme formati iyi esasinda, yoksa hep Avrupa yiyordu isin ekmegini.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...