Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Throne and Liberty (Next Gen Lineage MMO - NCSoft)


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Daha 1 ay önce Lost Ark sarmadı salıyorum ben derken şunu yazmıştım

On 16.02.2022 at 20:45, razzRaziel dedi ki:

Ama benim tam olarak istediğim Lineage 3 aslında. Piç ncsoft yapmadı 10 senedir. En son yokluktan Lineage 2'ye dadandım yine geçen sene. Free olduktan sonra haliyle p2w leş bi oyuna dönmüş. Private server'larda takıldım, bi süre eskisi gibi baya keyif aldım. Ama gameplay o kadar eski ki lol. Oyuna girince zaten mal oluyosun oha bunu nasıl oynamışız diyerek. 

 

Veee sonunda...

of of of. neyse biraz bilgi geçelim. 

NCSoft zaten baya uzun bir süre adam akıllı bir Lineage oyunu geliştiriyordu. Bunların Project TL diye geçen next gen bi projeleri vardı. Lineage serisinin yeni üyesi olacaktı ama yaklaşık bi 3 sene önce hikayesini elden geçirirken biz bunu yeni IP yapalım diye evirtmişler ve Throne and Liberty olmuş.

Lineage 2'yi bilmeyen varsa şöyle bir spo geçeyim ilgilenen açar.

Spoiler

L2, Bugün bile hala onlarca private server'larında binlerce kişi tarafından oynanıyor. Hatırlayanlar olacaktır patide de kendi bölümü vardı hatta. 2004'te çıkmıştı WoW öncesi ama çok daha hardcore ve teknik anlamda farklı bir oyundu. Bugün hala oynanıyor olmasının sebebi full open world pvp, pk, gank ve guild'ler arası entrikaların dönmesi. Sehir ekonomilerini yönetmek için alliancelar arası kale savaşları, önemli boss'ları drop'lar için kapmak veya getirisi yüksek bölgeleri sadece kendi guilddekiler kassın diye elde tutmak için sürekli savaşlar/gank'ler dönerdi. 

Bu savaş savaş diye bahsettiğim şey de 200+ kişinin katıldığı dev olaylar aslında. O yüzden dönemine göre hayvani bir teknik altyapısı vardı oyunun. Ve yine aynı sebeple başka hiç bir oyunda deneyimleyemediğim unutamadığım anılarım var. Her ne kadar kare kare oynasak da zamanında.

Şu Baium mesela, oyundaki epic boss'lardan biri (human for scale)

S9s3NcZ.jpeg

şu da normal bir raid'de indirmek için gereken oyuncu miktarı, orada cücük gibi kalmış düşün.

https://scryde.ru/x50video.mp4

 

O yüzden guild'ler alliance'lar kurmak zorundaydı ama yine de başka bir alliance boss yolunda tuzak kurup önce gelenleri sonra da boss'u kapabiliyordu.

Neyse bugün en çok ruslar oynuyor. Baya kaos gibi görünse de aslında baya sistematik yapılıyor savaşlar o kadar karışık değil nooblar oynamıyosa. 

Oyunun dezavantajı, çok eski bir gameplay üzerine kurulu olması (point & click) ve full grind olmasıydı.

Videodaki son sahnede golemlerle siege yapmanın next gen halini görünce aradaki fark gözlerimi yaşarttı sdf.

LGe08jf.jpeg

 

Videoyla birlikte gelen bilgiler

- PC ve Konsol

- 2022 İkinci Yarı (Sadece Asia mı yoksa West mi bilmiyorum ama)

- There are several features to make field play less monotonous for players. In the same area, the terrain may change as the weather changes, the flow of battle may change depending on the direction of the wind, and players may encounter new mobs over time. Hunting methods and purposes are constantly changing. For example, when shooting a bow, the direction and strength of the wind affect the range, and if players use lightning-type magic when it rains, a skill that only attacks a single target when it is sunny is changed to a wide-area skill. There are also things that affect the terrain. In siege warfare, there are several ways to infiltrate the castle, including through the castle’s underground sewers. However, when it rains, these places can fill with water and turn into an unusable route.

Yine grind olacak gibi ama en azından monotonluğu kırmaya çalıştık diyorlar heralde, kırılacağını sanmıyorum. Ama bir skill'in yağmurlu havada AoE olması falan güzelmiş bak.

- A unique travel mechanic is implemented in Throne and Liberty. Players are able to transform into a variety of animals to move around the land more conveniently. This is not limited to just land animals, as players can explore the skies and seas using the right transformations. In the transformed state, players can even offer a ride to other players!

Videodaki iskelet boss'lardan biri tam skill atacakken herkes kargalara dönüşüp havadan saldırıyor. Demek ki raid stratejilerinde de önemli olacak. Güzel güzel.

 

Bir de ek olarak yine Project E'leri var bunların daha çok Çin temalı (Çin pazarına hitap eden). Onunla aynı haritayı paylaşıyorlarmış ve iki oyunu bir araya getirecek bazı etkinlikler olacakmış. Bu videoda havadan düşen yıldızlı sahne onla alakalı sanırım. İki oyunun kıtası birleşecek miymiş neymiş.

Spoiler

 

MTCkk1u.jpeg

 

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

frame drop halledilir de benim en büyük korkum ncsoft. bütün oyunlarında bokunu çıkarttılar para olayının o yüzden oyunları vurgun yapıp sonra popülasyonu dibe vurma grafiğiyle ilerliyor. en azından kozmetik abanıp botları engellerseler baya yürürler. lost ark seviyesi olsa idare eder. ama competitive ve open world pvp olunca çok daha fazla para dönüyor, bokunu çıkartma riskleri var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 7 ay sonra ...

büyük sıçışlar. mobil mmo kafasıyla yapmışlar. auto play ve trailer'dakilerden tamamen farklı combat sistemi var (karakterin saldırı için durmak zorunda olması falan). ncsoft'a yakarış olsun diye kapalı betadan derleme yapmışlar belki utanıp değiştirirler lol.

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyunların iyi veya kötü çıkmasından bağımsız hepsinin Amazonda toplanması hiç iyiye işaret değil bence. New world, Lost Ark, Blue Protocol, Bu oyun bir de yeni lotr mmo dan bahsediliyor. Bunların patchi, expansionı ıvır zıvır birbirine denk gelmesin diye uğraş vericekler. Örnek veriyorum başka firmanın elinde olsa Kasım 2023 de çıkıcak olsun, atıyorum Amazonun New world veya Lost arkın büyük bir expansiona çakışmasın diye 2024 ortasına ertelerler. Blue Protocol ilk önce global release olarak çıkacak diye duyurulmuşken şimdi sadece amazon tarafındaki versiyon ertelendi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

release konusunda bir sıkıntı yok benim için, isterse geç olsun sonuçta korede çıkacak ve batı'ya daha düzgün halde gelir. batırmasınlar da tek istediğim o.

kapalı betası alışagelmedik şeklilde aşırı optimize, akıyor oyun baya iyi yapmışlar bu grafiklere ve oyuncu yoğunluğuna oranla. en azından o sevindiri.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir streameri izlerken baya kalabalık pvp de fps nerdeyse hiç düşmüyordu, bu senin linkledigin son videodaki kadar karakter yanyana WoW da gelince fps 20-30 lara iniyor 300 den. Bu konuda gerçekten iyi iş çıkarmışlar gibi gözüküyor bu durum Unreal Engine 5 in getirdigi bir güzellik değil ise.

AmoRPHouS tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...