Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Thinkpad mi Ideapad mi?


Max Damage

Öne çıkan mesajlar

Herkese selam

Evde şirketin verdiği 10. nesil i5 u serisi işlemcili e15 thinkpad var ve ben PC'den çalıştığım için eşim de onunla idare ediyordu 1 yıldır. İdare ediyor derken performansı fazlasıyla yetiyor. Basit photoshop işleri de yapıyor. Fotoğrafa yazı ekleme, foto boyutlandırma gibi. Hiç kasma, donma olmadı. Hibrit çalışmaya geçtiğim için haftanın belli günleri şirkete gideceğim dolayısıyla eşime laptop lazım oldu. Benzer seviye thinkpadlar 12-14k arası değişiyor. Onlardan birini almak yerine şunu alsak saçma mı olur?

https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ip-gaming-3-11-nesil-core-i5-11300h-8gb-512gb-ssd-15-6-gtx1650-4gb-w11.html

11. nesil H serisi işlemci ağır fark atıyor. Gittim Vatan şubesinde baktım malzeme kalitesi de çok aşağı kalır değil. Thinkpad'i tercih etme bunu al der misiniz?

Bir de Acer'in şu modeli denklemi baya bozuyor. Donanımı epey iyi ve bütçeyi de zorlamaz. Sadece Evkur'da satılıyor. Buna da gidip baktım kasa kalitesi falan tatmin ediyor, ekranı da ips ekran. Bunun bir düşük versiyonu Vatan'da, Teknosa'da daha pahalı. 4k fazla vermektense bu tercih edilir mi?

https://www.evkur.com.tr/acer-intel-i5-1135g7-8gb-512ssd-2gb-mx450156-fhd-w10-black

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

thinkpad taşımak için çok avantajlı (dayanıklılık). ayrıca kasa malzemesi vs kesinlikle çok iyi bir kasa.

ideapad full plastik senin attığın gerçi gaming ideapad soğutması normal office kasasından farklı olabilir. ben uzun süre basic ideapad kullandım, beğenmedim. performans inişli, çıkışlı hdmi bi tanıyor bi tanımıyor, ayrıca hdmi port sürümü de düşüktü 2k monitor bağlayamıyordum vs. hiç taşımadım bu arada.

bu gaming ideapad farklı olabilir tabii, soğutması en azından benim kullandığımdan iyidir, eğer sürekli sabit bir yerdeysen bence düşünebilirsin.

aspire, ideapad'den daha iyi kasadır net.

konfiglerine bakmadım hiçbirisinin. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

h-high u-ultrabook işlemcisi hesabı. h tabii ki daha iyi işlemci ama sadece gaming laptop'larda bulabilirsin. h demek aynı zamanda aşağı yukarı kasanın kabalığını ve kalınlığına da belirliyor. o yüzden sadece gaming makinalara koyuyorlar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de bu thinkpadler teknoloji mağazalarında satılmıyor. Bilişim firmaları Hepsiburada üzerinden satıyor. Güvenemiyorum. Bilgisayar işlerinde görerek alma taraftarıyım.

@GERGE

Yetoluk gibi olmasın ama harici ekran kartı koymayıp 14 ekrana 240hz vermişler. Zamanında Sony Vaio da böyleydi. En garip donanımları en yüksek fiyata satardı ama tutunamadılar. 9-10k bandında ve intel olsa düşünebilirdim ama

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bende bunun Ryzen 5 4600 olanı var. Ekran 14", 1440p ve 60hz. Bu modelde aynı, kim 240hz yazdıysa yanlış yazmış. Donanım garip değil, güzel epey. Kamera yeri garip sadece.

Kendi sitesinden bak: https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-14/

Onun dışında, şu anda en alınası dizüstleri bence 2:3 ekranlı Huawei Matebook'lar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet taşıma olayı yok. Hanım bir süre daha home office devam edecek. Şirkette PC kullanıyorlar zaten o yüzden laptop lazım oldu. Ama bu bütçelere çıkmışken uzun vade stabil performans alabileceğim bir cihaz da olsun diyorum. Gaming laptoplara rgb aydınlatma saçmalığı nedeniyle soğuk bakıyorum ama bu modelde aydınlatma kapatılabiliyor. Kasası da çok cicili bicili değil. Açıkçası ben de 16gb ramli h serisi işlemcili bir ofis bilgilsayarı düşündüm ama düşündüğün an bütçe 16-17 binlere fırlıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk ciktiginda thinkpad x1 carbon aldim, paketi acar acmaz geri gonderdim 2 kati fiyata ayni specli macbook aldim.

linux yukledigin an orasi burasi ayri oynuyor aletin, ne sarji gitti ne fingerprint readeri kaldi.

non developerlar icin kullanislidir belki.

 

thinkpad oluyor di mi carbon x1

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...