Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anime Arşivleyenlere Site Tavsiyeleri Ayrıca XDCC Nasıl Kullanılır Resimli Anlatım


Abyss01

Öne çıkan mesajlar

1. BakaBT

 

dJn4EO0.png

 

 

Şuan üyelikler sadece davet yoluyla olsa dahi belirli bir mülakattan geçip kayıt olabiliyorsunuz neden 1. sıraya koydum derseniz kişiye özel priv tracker veriyor ve internetin maksimum limitini tamamını indirene kadar kullanıyor elbette sadece bu değil eklenen animelerin kalitesiz olma gibi bir durumu yok hepsi bd haliyle yayınlanıyor yani tamamen arşivcilere yönelik bir site.

 

 

2. Nyaa.si

 

T6v63oL.png

 

 

 

Üyelik gerektirmiyor, bütün animeleri güncel olarak buradan bulup indirebilirsiniz. Artık kalitesini eklenen animelerin bitratesine göre karar verirsiniz ama en geniş seçenek kesinlikle nyaa.si

 

 

3. Anime Tosho

 

zFthxvl.png

 

 

Yine üyelik gerektirmeyen bir site nyaa.si ile entegreli olması ve harici tracker eklemesiyle biraz daha iyi indirmeye ulaşması listede 3. sırada yer alması için yeterli.

 

 

4. Anidex

 

4VAzo4W.png

 

 

Bu site diğerleri gibi manga, animeler ile ilgili medya içeriklerinde uzmanlaşmıştır harici olarak yetişkin içeriği de indirebilirsiniz anidex'in en iyi yanı, farklı dillerde altyazılı anime torrentleri sağlaması mesela eğer şanslıysanız Türkçe hardsubları dahi bulabilirsiniz düzenlik olarak içerik yenilemesi ile de güncelliğini sürekli koruyor(Üyelik gerektirmiyor)

 

 

5. 1337x

 

 

6xeRrBs.png

 

 

Son yıllarda animenin popüler kültür olması ile birlikte popüler torrent siteleri de animeleri kendilerine eklemeye başladı burada benim önerim 1337x olacaktır çünkü buraya eklenen animelerin kalitesi en iyi sitelerle karşılaştırılabilir bana göre.

 

 

6. Yöntem bir site değil XDCC yöntemi yani irc ile indirme bunu nasıl yapacağınız konusuna gelirsek eğer ilk olarak bir irc uygulaması indirmeniz lazım benim önerim pidgindir bunu indirdikten sonra 

 

BhndUpu.png

 

 

Buraya tıklayın karşınıza 

 

sqpCCp0.png

 

Böyle bir ekran gelecek burada ekle butonuna basın 

 

Vhv4wf0.png

 

Protokol Kısmından irc'yi seçin

 

M0l35n8.png

 

 

Açılan sekmede sunucu kısmına irc.rizon.net yazın kullanıcı adını kafanıza göre belirleyin ve ekle butonuna basın

 

NmYMOJM.png

 

Böyle bir ekran karşınıza çıkacak hemen bu kısımda /JOIN #nibl yazın

 

Ex63xsu.png

 

Ardından üst taraftaki sekmelerde böyle 2 sekme daha oluşacak hemen sonrasında istediğiniz animeyi bulmak için 

buraya girin ve istediğini animeyi aratın

 

VYQdmVM.png

 

İstediğiniz animeyi bulduğunuzda copy kısmına tıklayın sonrasında kopyalanan metni 

 

Y8cHuRx.png

 

 

Bu kısma yapıştırın ve enter'a basın burada aynı zamanda !find komutunu kullanıp istediğiniz anime bölümü veya sezonunu girip pikselini de yazarsanız bot size özelden bütün bölümleri tek tek atacaktır oradan kopyala-yapıştır ile teker teker indirebilirsiniz

 

Hs3Zv4b.png

 

Böyle bir istek gelecek burada kabul et'e basın ve yükleme başlasın.

 

 

Umarım faydalı bir gönderi olmuştur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen hi10subs tercih ediyorum yıllardır, görüntü kalitesine göre boyutları çok iyi. harici hdd büyüme hızları yetişemiyor bloatsublara çünkü arşivlemek için. memnunum, yer sıkıntısı olan herkese ederim. nadiren yapmadıkları bir seri olursa o zaman özel arıyorum. ilk üç yazılanlar da bayağı faydalı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BakaBT harici yukarıda sayılan alternatiflerde BluRay RAW'ları da takip edebilirsiniz. Bu neden önemli? Bilhassa eski Anime'lerde altyazılı BluRay Rip'in yayını hemen gerçekleşmiyor. Bu nedenle de adına Anime arşivciliği denen kanlı yola bir kez girdiyseniz, halihazırda arşivinizdeki softsub DVD Rip versiyondan altyazı sökmeniz için yanınızda MKV Extract GUI (ve ayrıca saniyelik yada saliselik sapmaları senkronlamak için Aegisub) da bulundurmanızı öneririm, bu sayede arşivinize altyazılı Blu Ray Rip eklemek için belirsiz süreler beklemenize gerek kalmaz. Fakat sadece yeni Anime'ler takip ediyorsanız bu dediğime çok takılmayın. 

BakaBT ratio'nuzu da öncelikli olarak diğer alternatiflerde bulamadığınız şeyler (Manga'lar yada OST'lar gibi) için harcamanız akıllıca olacaktır. Zira ülkemizin hala gelişememiş internet altyapısı yüzünden seed'e bıraktığınız anime'yi çekmeye gelen vatandaşlara leech'lemeleri için daha düzgün internet altyapısı olan ülkelere öncelik veriliyor. Bunu neden yazıyorum, çünkü onlarca saat leech'de bıraktığım torrent'leri ratio'dan kontrol ettiğimde sadece birkaç mb, bilemedin en fazla 10 MB geldiğini gördüğüm çok olmuştur. Yani demem o ki, önünüze gelen Bakabt torrent'ini çekmek o hıza alışınca elbette keyiflidir ama bir iki haftaya warning yiyip 3. hafta banlanmamanız için BakaBT'i en acil durumlarda kullanmanız gereken senaryo olarak bırakırsanız içiniz rahat eder ilerisi için.

IRC ile en son Anime indirdiğimde bundan 10 küsür yıl öncesiydi ve lisans sıkıntıları yüzünden hiçbir sitede Detective Conan'ın ve Keroro Gunsou'nun DVD Rip ilk sezonlarını bulamıyordum, sadece bu iki seri için kullandım özetle. Ama ileride olur da Torrent'leri görüntüleyen sitelere karşı toplu bir takedown başlatılırsa (ki Rusya'nın malum olaylar sonrası her alanda korsanı serbest bırakmasından sonra böyle bir ihtimal ne derece olası, o da ayrı konu) boşta kalmamak için bu yöntemi de öğrenmek yerinde olacaktır. 

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 dakika önce, Oce4n dedi ki:

bluray'ler yanılmıyorsam sansürü azaltılmış versiyonları da içeriyordu diye hatırlıyorum.

Doğru. Nadir de olsa bazı serilerde animasyonu elden geçirilmiş yada director's cut sahne eklenmiş olabiliyor. Soukyuu no Fafner EXODUS'un ilk bölümü BluRay izleyenler için 25 dakika değil 45 dakikaydı mesela. 1080p Webrip'ler yerine direkt BluRay arşivlemeni önerebilirim. 

Eski seri BluRay'lerinde ise her zaman olmasa da bazen görüntü bariz düz upscale edildiği için hayal kırıklığı yaşabilirsiniz, en malum örnek Sakura Wars olabilir, yani BluRay versiyonu indirdiğinizde direkt eski versiyonu silmeden önce izleyerek testini yapın. Görüntünün remaster edilip edilmediğini konfirme eden birkaç kaynak var aslında ama şu an aklıma gelmedi.

Öte yandan geceyarısı kuşağından yayın yapan kanalların rip'lerini de takip edersen (Mesela şu an haftalık yayınlanan Shuumatsu no Harem için mesela AnimeTime grubundan) sansürü azaltılmış şekilde izliyorsun. 

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...