Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EB - Elektrikli Bisiklet konusu


fresia

Öne çıkan mesajlar

Selamlar Herkese,

Uzun süreden sonra foruma girmek aklıma geldi. Bir bakayım dedim neler yazılıyor, bu konuyu gördüm, ben de bazı şeyler yazmak istedim.

Öncelikle İstanbul trafiğinde terörize olduğum için yaklaşık 1,5 senedir acil durumlar haricinde arabanın direksiyonuna geçmiyorum. Xiaomi Pro 2 modelini henüz Türkiye'ye gelmemişken bagajda arkadaşlarıma getirttim. O günden beri de üstündeyim. Trafikte herşey riskli araba haricinde ama aldığım risk ve karşılığındaki mutluluğun oranı paha biçilemediğinden seve seve kullanmaya devam ediyorum. Benim kilom 100, super mode'da kullanıyorum. Pil maksimum 25 km gidiyordur şu an tahminim. 1200 km'yi geçmişim üzerinde yaptığım yol olarak. Fabrika çıkış olarak sert bir alet fakat şimdi yavaş yavaş eklemelerle daha kullanışlı hale getirmeyi planlıyorum. 

* Tekerleri değiştirip dolgu teker alacağım. Ya da cm'i daha büyük tekerleklere geçiş yapacağım.

* Ön ve arkaya monorim süspansiyon takılacak, böylece darbe emilimini hallolmuş olacak.

* Pil ve anakart daha uzun ve hızlı gitmek için değişecek.

* Frenler değişecek, hidrolik frenler takılacak.

* Bunların dışında görsel iyileştirmeler üzerinde çalışılabilir.

Resimdeki tarzda birşey yapma isteğim var, öndeki ek pil kutusu hariç.

feassoh.jpg

Kendi adıma vazgeçilmezim oldu, Kadıköy, Ataşehir, Kartal civarı sadece scooterla gidiyorum. Yukarıda belirtilenin aksine karda, yağmurda sürekli aralıksız kullanıyorum, düzenli olarak iş için gün aşırı Kadıköy'e caddeden gidiyorum bisiklet yolunda, tabi yola giren araçlar, motorlar sürüsü ile, yaşamak zorunda olduğumuz medeniyet seviyesi değişmiyor.

Tabi tüm bunların dışında paraya acımayıp 100.000 TL civarına aşağıdaki gibi bir canavar da alınabilir ama scooter'a o kadar para vermek insanın içini acıtıyor. Geçen sene 30.000 TL civarındaydı. Herşeyde olduğu gibi bunların da fiyatları maalesef uçtu.

Dualtron Storm Limited

Bisiklet oturmalı olması açısından daha iyi bir tercih ama istenirse yukarıda linkini bıraktığım türden scooterların da koltuk takma seçenekli olanları mevcut.

Not: Bu arada 22 Mart günü forumlara kayıt olmam üzerinden 20 yıl geçmiş ?

Sevgiler, saygılar.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

ben de düşünmeye başladım konuyu buldum hemen okudum.

 

fethiye'de yaşıyorum altı senedir. her yere bisikletle gidiyorum toplamda dünya ay arası kadar sürmüşümdür. son zamanlarda işe girdim ve her gün işe gidip geliyorum dümdüz bisiklet yolundan, gidiş dönüş 10 km. bir iki sıkıntılı kavşak ve biraz yoğun cadde hariç yolun yüzde ellisi falan bisiklet yolu.

 

geçen gün aksilikler aksilikler oldu yolda kaldım ve martı kullandım, ayakta binileninden. baya sakat bi şeye benziyodu. saçı düzeltmeye bile eli atamıyosun bisiklet gibi değil. fikirden vazgeçtim ve bisiklet almayı düşünüyorum. o paraya değer mi yoksa motor mu düşüneyim bilemedim. elektriği basmadan düz bisiklet performansı veriyor mu pedalla? lambur lumbur kaldırımdan inip çıkabiliyor mu ya da çok mu hassas? biraz insan gibi sürmüyorum normal bisikleti. 

 

çok fazla sorum yok aslında kararsızlıktan içimi döküyorum. hayatım bisiklet üzerinde geçti, kazalarım heyecanlarım bi sürü şey oldu. elektrikli bisiklet kafasını anlamaya çalışıyorum bi de birileri belki "boşver motor alırsın" gazı verir diye bekliyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide, 30.03.2022 16:40 tarihinde dedi ki:

bu katlanabilir elektirikli püsküllet işi benim de kafamda ne zamandır. uygun güzel bişi olsa da alsah.

1 sene 2 ay sonra;

 

bu katlanabilir elektrikli püsküllet işi benim hala kafamda da, hala fiyatlar anasının nikahına takılan 3 cumhuriyet altını kadar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sylvanas, 08.05.2023 22:26 tarihinde dedi ki:

çok fazla sorum yok aslında kararsızlıktan içimi döküyorum. hayatım bisiklet üzerinde geçti, kazalarım heyecanlarım bi sürü şey oldu. elektrikli bisiklet kafasını anlamaya çalışıyorum bi de birileri belki "boşver motor alırsın" gazı verir diye bekliyorum.

Motorla pisiklet birbirinden çok farklı...

Motor midrange için ideal bir araç ancak gidiş dönüş 10 km olan yol için almaya o kadar değmez ki... Ki bir de Fethiye'desin. (Ulan adam emekli olup pisiklet tamircisi açmak istediğim yerde yaşıyor... Neyse) Senin için motor almak işe gidip gelmekten ziyade midlife crisis ile başa çıkman için işe yarar. 

Ben mesela 36 yaşımda girdim bu krize. Gittim. Hiiiiç kafamda yokken 1 gün içerisinde motor alma kararı aldım. Bir sonraki gün de motoru aldım. Şimdi "İyi ki almışım" diyorum ama bunun işe gidip gelmemle gram alakası yok. Sadece "o kadar da yaşlı değilim lan" dememi sağlıyor.

Naçizane fikrim bisiklet ile devam etmen. Elektrikli ya da elektriksiz senin bileceğin iş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...