Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuryelere bahşiş veriyor musunuz?


Oce4n

Kuryelere bahşiş veriyor musunuz?  

90 oy

  1. 1. Bahşiş?

    • Hayır
      52
    • Evet
      38


Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Hayır. Lokantada veririm sadece. Bu kadar da kalpsizim evdekilerin dediğine göre.

Ayrıca bahşiş istiyorlar ama bahşiş kültürünün ülkede oturması sadece işverene yarar bir şey, başta bahşiş alan olmak üzere diğer herkese zarar. Gelir için bahşiş alacaklarına güveneceklerine örgütlenip greve gitsinler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece restoranlarda garsonlar çok iyi hizmet verirse bahşiş veriyorum ben de. yoksa gerek yok, zaten iş olarak bunu yapıyorlar düşüncesindeyim.

bu yemeksepeti üzerinden online bahşiş olayına da inanmıyorum pek. kuryeye gitmiyordur kesin.

bahşiş konusu ilginç bir şey. mesela geçen belediyede tapu ile ilgili bir işim olmuştu çalışan kişi mesai saati geçmesine rağmen yardımcı olmuştu baya, bahşiş veresim gelmişti o sırada... ama rüşvete giriyor bu olay doğal olarak... veya girmiyor bilmiyorum, versem aşırı garip olurdu...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Liebe dedi ki:

benim içi 1 tl dolu bir kavanoz var, tutar düşükse ordan genelde 3 tl veriyorum. yüksekse tutar 5 tl karttan tickettan falan çektiriyorum. sanalmarketten gelenlere de aynı şekilde. kargoculara vermiyorum bir tek.

bu devirde nasıl buluyorsun ya öyle kavanozu, bütün madeni paraları hurdacılar eritti ben hiç görmüyorum aylardır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Videoyu büyüttüm baktım iphone 13 pro max ve columbia mont var orjinalse bizde kurye olalım ? Somun ekmekte götürülür böyle gelire 

Hizmeti iyi aldıysan , gelen kibar ve güler yüzlü isen %5-10 bahşiş verilir sokakta 1 lira isteyenler yerine işini iyi yapana  verirsin yada vermezsin kalpsizlik ile de ilgisi yok bence ,sonuçta görevini yerine getirdi durumu da var.

Herkesin bahşişine kimse karışamaz

Narstil tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Askari miktarda bi hizmet beklentim var. Bu bekledigim hizmetten iyisini aldiysam(ornegin kargocular biz tanisali beri genelde dagitimda ilk bana ugruyorlar, ben de her zaman bahsis olmasa da kutu meyve suyu , soda , atistirmalik vb ikram ediyorum muhakkak) veya sartlar o hizmeti almami zorlastirmis olmasina ragmen bana yansitilmadiysa (kotu hava, agir/buyuk kargo, gec veya yogun saatte yemek siparisi v.b.) mumkun mertebe bi guzellik yapiyorum. O isin de ucunun kacmamasi icin bazi zamanlar bilakis bos gectigim oluyor. Bunun bi bonus, veyahut bir tesekkur olmaktan cikip yukumluluk haline gelince bahsis verilmediginde yuzler asilmaya baslayip alinan hizmet de dusmeye baslayabiliyor. 

Getir,banabi vs online bahsis mevzusunu ise hic kullanmiyorum. Vergisi, karti, komisyonu vs hic zannetmiyorum ki benim niyetlendigim kisiye gidiyor. O yuzden direkt giriste ikramlik dolap + nakit para herzaman bulunur. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, sylvanas dedi ki:

20 lira veriyorum hep. İki senedir ayni kurye geliyor. Guler yuzlu diksiyonu duzgun genc bir cocuk. Gozunden anliyorsun piril piril adam bu ise dusmus. Nasilsin abla kedi nasil bebek nasil, aile arkadaslarimizdan cok goruyorum.

20 mi? abooooo

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tumblr_mt5p7bZuYT1shaex9o1_500.gif

hayır. şirketler zamlayıp eklesin eğer bir eksiklik varsa. bu tarz informal ritüeller bozuk sistemin bozuk gitmesini kitlesel olarak desteklemek gibi geliyor. eskiden doktorlara filan da ‘bahşiş’ veriliyordu işlerini aksatmayarak yaptılar diye. amerika’da geldiği boyuttan anlamak mümkün. restoran filan vermiyor, informal ve belirsiz bir miktar bekleniyor. faturaya yazsınlar, çalışana yansıtsınlar, standart ücret ve standart hizmet olsun. tabii ki herkes hakkını alacak ama “bana normal vermen beklenen hizmeti verdiğin için” otomatik ekstra birşey vermek o zaman kötü hizmet ve iyi hizmet diye iki ayrı tarife varmış gibi. bana eğer iş tanımının ötesinde bir hizmet yapılması gerektiyse o zaman olabilir.

migros yazıyor mesela kurye hizmeti şu kadar lira diye, şirket yazsın çeksin karttan. yol uzunsa onu hesaplayan formül koysunlar. kapıda bozuklukla filan çözülmesi beklenmemesi lazım sorun varsa.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...