Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elden Ring


Shadow

Öne çıkan mesajlar

manual journal olmaz zaten söylemişsin. ikincisi minimum olması gereken zaten. üçüncü dediğin zaten reagentlı clairvoyance gibi lol, xeno ona da karşı çıkar herhalde.

dediğim gibi oyunda elle çizilmeyen otomatik harita olması, hp/stam bar olması filan bütün bu argümanları geçersiz kılıyor (ölümden kaç piksel uzakta olduğunu görememeli oyuncu oyun gerçekten hardcore ise) ama neyse yani özel bir ilgim yok bu seriye zaten, o kadar uzatmayacağım. ilk yorumum zaten birinin oturup smartphone app kasmasıyla ilgiliydi. hani böyle "bütün oyuncular yekpare destekliyor bunu" durumu sözkonusu değil belli ki. neyse piyasa karar verir artık, görürüz sonucu.

kanuni öyle olsun diyen yok zaten. ve zaten senden örnek verdim bak, geçen sayfada başka oyun arıyordun. senin bu oyuna ne ayar çektiğin beni ilgilendirmiyor, "aman kanuni oyunu ayarlayamasın keyfim kaçar" gibi bir endişem yok.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Senin icin atmadim resmi, komik duruyor bu sekilde bu oyun, oynayinca anlarsin, abarti olarak ornegin elite dangerous oyununda uzayda ucan pony lerin olmasi gibi, ya da formala 1 yarisinda anadol ile yarismak gibi falan. oyunun kendi yapisi beni ne kadar zorlasada oldugu gibi kabul edince guzel, sadece journal olabilirmis o kadar gerisi muthis. bu oyunun sundugu immersion ve ortami hic bir oyunda gormedim diyebilirim. 

beceremiyor olusum oyunun mukemmelligine golge dusurmuyor. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

clairvoyance quest için nereye gitmen gerektiğini gösteriyor galiba? benim 2 dakkada bi tarafımdan uydurduğum şey npc'nin gelip son diyaloğu tekrarlamamız. şu ya da bu sebeple konuşulamaz hale gelmeyen npc'lerle zaten yapabiliyoruz bunu. söylediğin kadar yakın değiller yani ama dediğim gibi ahmet, mehmet ya da xeno gelip "söylediğin türün bütün doğasına aykırı dostum, fikrine sıçayım seni git gud" derse tartışılır tabi.

ui'ı komple kapatabilir oyunu yapanlar isterlerse. o da bir seçim neticede. diegetic olarak koyabilir mesela. neydi uzaylı bi oyun vardı, hp'ni sırtındaki çantamsı şeyin ışıklarından görüyordun. dead space diye sallayasım var. o da her oyuna gitmez hiçbir şeyin her oyuna gitmeyeceği gibi. ya da "hayır kardeşim biz bu oyunu yaratığın vuruşunu hissettirecek şekilde yaptık, yediği dayakları sayarak oynayacak!" da diyebilir çok istiyorsa sdfds. o zaman da alıştığımız "souls" oyunu olmaz, o da başka bir şey olur. daha iyi/kötü olur bilemeyiz o farazi oyunu oynayıp dayakları yemeden. derdim EN AZ EN İYİDİR HER ŞEY KAPALI OLACAK ÇIT ÇIKMAYACAK ULAN değil yani.

bu yüzden hp bar'ın (ya da oyunda olan herhangi bir ui element'ın for that matter) herhangi bir dediğimi geçersiz kıldığını düşünmüyorum. bence senin dediğin "o zaman bunu da koymasalarmış"çılık valid bir argüman değil, "cumaya gidiyorsun ama oruç tuttun mu bakalım, bu nasıl müslimanlık seninki" tier bir argüman. neticede dev'lerin kafasında bi terazi var, doğal olarak kafalarına göre istedikleri ui element'ları koyuyor veya koymuyorlar. bu oyunda eskilerinde olmayan şeyler var mesela, VAY BENİM PURE SOULS EXPERİENCE'IMIN İÇİNE EDİLDİ diyor muyum, hayır. diyen var mıdır, vardır tabi niye olmasın, rip.

piyasa karar verir diyosan verdi gibi zaten. ben souls oynamamış kişilerin ne düşündüğünü daha çok merak ediyorum şahsen. sen oynamış mıydın daha önce? yaz mutlaka. oynadıysan da yaz gerçi. bu kadar konuştuktan sonra merak ediyorum beğenecek misin diye =)

edit: emoji'yi düz smiley'e çevirdim

Cokomantis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben souls oynamadim bir kac kere denedim aninda biraktim ama bunu diger soulslara nazaran kat be kat cok sevdim, sunu hissediyorum, bunda kasarsam grindlersem zorlarsam yaparim diye hissediyorum ama digerlerinde hep ayni seyleri tekrarlarken ve olurken bulup birakmistim ilk bir iki saat icinde, bunda gezeyim yer goreyim o magaraya gideyim dragona geri donup tekrar deneyeyim diye devam ederken buluyordum kendimi. kesif etmek cok guzel bunda, sahildeki adaya tesadufen nasil gidilecegini kesif ettigimde cok mutlu oldum ornegin ya da sahilde mavi izler birakan sey nedir cok merak ediyorum, asansore binip hic bitmeyecekmis gibi duran yer alti dunyasina inisim ve o gorkemli yerden cok etkilenisim, vs vs. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ps3'te demon's oynadım da gamepad ile gerekli hassassiyette oynayamadım diye bırakmıştım. dark souls galiba pc'de denedim ama sarmamıştı bırakmıştım. sonrakilere hiç dokunmadım sanırım çünkü dodge odaklı bir oynanış vardı, hiç sevmem eskiden beri. bunu kalkanla oynanabilen 1-2 video gördüm diye deneyeceğim, olmuyorsa bırakırım herhalde bunu da. artık çok spesifik şeyler arıyorum oyunlarda, beni önem verdiğim bazı açılardan tatmin etmiyorsa devam etmiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cogu boss kuyruk altindan doge layarak dotten mizrak saplayarak indirilebiliyor. Yere tekme atip, kilinc sallayip zelzele yaratanlarin paternine gore uzamak gerekiyo tabi. Bu boss kavgalarinda etraftaki materyalleri kullanamamak cok kotu. Yani yamacta duran bir kayaya ok atip heyelan yaratmak, boss u yildirim belirli araliklarla dustugu yere cekmek gibi gimmick ler olmali. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Cokomantis dedi ki:

8bitdo sn30 pro+ kullanıyorum, memnumum bayağı. pro2 diye yeni modeli çıktı, fiyatı ilk günküne göre düşmüş olabilir. soulslik'leri kbm oynamak oldschool rts'leri gamepad'le oynamak gibi bu arada.

bu gamepadin artısı nedir hocam yoksa sadece hipsterlık mı

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, Sam dedi ki:

iyi de öyleyse bu smartphone app'e gerek olmaması lazım. kaç dl almış bakmadım ama yükselirse bu gerek olmadığını baltalayan bir ölçüt olur. valhalla'da hepsi kapatılabiliyordu bu yardımcı ui unsurlarının, insanlara seçenek verip cep  telefonlarıyla çözüm aranmaması en mantıklısı bence.

çoko da yazmış, insanın belleğine güvenmek hardcoreluksa o işin sonu yok. inv'de item isim ve statlarını göstermemesi lazım mesela. hp, stam bar filan göstermemesi lazım.

oto-log olur, isteyen bakar isteyen bakmaz yani, 80'lerde logsuz oynadık kalem kağıtla. bir esprisi yok.

Elden ring'deki quest sistemi müthiş diyen çıkmamış zaten ? bu hali bence de aşırı saçma, dailogları defalarca tekrarlayıp kağıt kalemle not etmek gerekiyor ki o da yetmiyor çoğu zaman, hidden wall, gesture vs bir sürü ıvır zıvır da var. Ac serisindeki gibi de oyuncuyu mal yerine koymasın diyoruz. Valhalla'da kapatıldığını bilmiyordum baya yol katetmişler o zaman 

Bu arada from software'in demon souls'dan beri gelen bir kültürü var, kültürden çok japon zihniyeti, muhafazakarlığı aslında, öyle opsiyonel şunu ekleyelim oyuncular biraz daha az kafa yorsun vs işine girişeceklerini sanmıyorum, herkes aynı zorlukta oynasın, oyun herkes için aynı tecrübeyi versin istiyorlar. Bence de haklılar bu konuda, çünkü ardından genel zorluğu değiştirme seçeneği vs de istenecek ki 5-6 oyunun ardından seriyi tamamen öldüren hareket olur. Hatta şuan bile ash of war isimli zımbırtı bence zorluğu düşürmek için getirilmiş bir mekanik. Doğru seçim yapıp yapmadıklarını satış rakamları ve oyuncu reviewlerinden anlaşılmıştır bence.

Ha oyun bu kadar evrim geçirmişken, genel oyuncu kitlesine hitap etmeye başlamışken en basitinden bir quest log niye yok orası meçhul. Şu npc'den şu questi aldım, şunu bitirdim yazsa yetecek zaten. Birde eskimiş diary şeklinde yaparsın tamamdır. 

Dark_Soul tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, tiLi dedi ki:

bu gamepadin artısı nedir hocam yoksa sadece hipsterlık mı

esasında 8bitdo retrocu aksesuarları yapan bi firma. nes, snes ve sega'nın konsolları tipli controller'ları var. dpad'leri çok iyi oluyor. millet bunlardan alıp retro oyunculuk yapıyordu. sn30 düz snes controller'ı. sn30pro ona analog stick eklenmiş hali. bu plus versiyonu da ona grip eklenmiş hali olduğu için normal oyun da oynanabiliyor. rahat bayağı, iyi de çalışıyor.

asıl özelliği 20 dolar ucuza (switch pro 70 dolara satılıyorken bu 50 dolardan çıkmıştı) sleep modundaki switch'i uyandırması ve amiibo okuması haricinde switch pro controller'ın tüm özelliklerini sunuyor olması (switch'e sorunsuz bağlanıyor, düzgün gyro'su var vs) ve dpad'i çok daha iyi. ben pc'de kullanıyorum, bluetooth yok pc'de ama kabloyu basıyorum. f/p çok iyi 50 dolarlık gamepad için. build quality ateş ediyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun son 10 senenin en iyi oyunu denebilir, tabiki eksileri ve ufak ızdırapları var ama kendi kulvarında tamamen bir başyapıt. Her kuruşuna kadar parasını hakediyor alacaklar hiç tereddüt etmesin. Bir de ilk 30 lvl newbie ları zorlayabilir ama sonra çok makul zorluk oturuyor. 21. mapteyim bitmesin diye dua ediyorum NG+ atıcam ama galiba. 

Farklı build ve char açmayın ileride yeterince respec için consumable düşüyor.

Ben full dex gitmiştim şimdi int/dex hybride respectledim.

Bir ash of war var yere cone şeklinde buz atan onu keşfederseniz oyun çok zorlu bosslar dışında faceroll oluyor. 2k 2k aoe vuruyor şu an ve mobu 2 kere interrupt ediyor her vuruşta. lvl200 falan oldum end game farm yerinde. Hala ölebiliyorum gerçi arada ama baya god mode oldum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bow / crossbow lar damage olarak mid gameden sonra yeterince scale olmuyor ve consumable olarak ok toplamak ayrı ızırap. Ranged a yakın oynamak istiyorsan int build oynıycan staffla. Ama inan ranged faceroll falan değil bazı yerlerde avantajlı bazı yerlerde dezavantajlı. Ve bosslara durduğun uzaklığa göre movekiti değişiyor baya zorlayabiliyor rangedı öyle uzaktan pew pew diye birşey yok.

He çoğunuzun videolarda izlediği 1 - 2 spelle bazı bossları eritip yok etme var ama onun için oyunun late gameine gelmiş olmanız ve baya trinket / spell / upgrade toplamanız gerekli ki o duran bossları eriten azur commet bile çoğu bossta rahat kullanılamıyor içinizden geçer boss.

Statları istediğiniz gibi verin bir builde tabi odaklanın int / str / dex / fait bunlardan biri yüksek olsun tabi yani ve özellikle early game de 20 vigor mid game de 30 vigor late gamede 40+ vigor a kesin verin hp için.

Buildlere çok takılmayın netteki çoğu late game itemlarla optimize edilmiş buildler. Gidip daha düşük zorluktaki bossları falan kesiyorlar.

Dediğim gibi ilerde respecte açılıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda 2 tane dedicated farm noktası var. Birincisi Third church of marika nın üstündeki su birikintisinin batı ucunda bir portal var. Sizi bestial sanctuma atıyor. Oyuna başlar başlamaz ulaşılabilir ama bir lvl15 falan olun yinede. https://eldenring.wiki.fextralife.com/Interactive+Map
Bu interactive mapden thir church of markiayı bulabilirsiniz.

Burda 1k+ hp si olan minik siyah elemanlar var 1090 rune veriyor her kesişte. Orda bir farmlanarak hızlıca lvl70 falan olunabiliyor 4-5 saate. 

Sonraki farm yeri late game için golden scarb trinketi alınıp passive moblar kesilerek (2.4k veriyor herbiri) 20 saniyede 50k 50k rune olarak farmlıyabiliyorsunuz. Merak eden olursa onunda yerini anlatırım ama o biraz daha uzun hikaye 3 kere başkasının worldunu invade etmen gerekiyor falan.

Edriel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Sam tarafından Elden Ring olarak değiştirildi
×
×
  • Yeni Oluştur...