Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft Activision-Blizzard'ı alıyor! (ve CandyCrush)


Darksun

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, orc_lord dedi ki:

Microsoft’ta iyi para varmış cidden ?

e microsoft almayacak da kim alacak. paralarını düşünürsek daha bunun gibi kaç tane alım gerçekleştirebilirler.

ha ama şaşırılan nokta gaming'e ne kadar çok yatırım yaptıklarıysa ok.

 

mojang/minecraft, bethesda ve activision blizzard alımları süper fail seçimler bana kalırsa. belli ki gamepass gidişatı ile daha üst yöneticileri ikna etmişler bütçe için ama bu kararlar da yine full exec kafası. hep diyorum microsoft tamamen oyunla alakası olmayan business head'lerden oluşuyor.

MicrosoftGamingGLT_118.jpg

bitmiş gitmiş franchise'lara dünyanın parasını akıtıp oyundan anlamayan kitleyi aylık ödemelere ikna edebilirler ama bunun yerine yetenekli ufak ekiplere destek olup onları bünyeye katıp yeni kaliteli markalar oluşturma vizyonu yok bunlarda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@razzRaziel,
minecraft'a super fail seçim demen tamamen senin ilgini çekmediğinden sanırım..
yoksa adamlar dünyanın parasını sadece minecraft sayesinde götürdü.. minecraft fail olsaydı sonraki büyük satın almaları yapmayabilirlerdi.. 

Adamlar gamepass ile sadece playstation'i değil steam'i de tehdit ediyorlar.

15 dakika önce, razzRaziel dedi ki:

microsoft tamamen oyunla alakası olmayan business head'lerden oluşuyor.

tanımıyorum oradaki kimseyi ama öyleyse eğer, ilerde bu durum illaki sorun yaratacaktır. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamların gaming'e akıttığı para minecraft'tan değil ms'in işyerlerine cloud satışlarından geliyor, habire birşey tutturmaya çalışıp beceremiyorlar. gamepass gene nispeten en popülerleşebilen girişimleri oldu ev kullanıcısı alanında son yıllarda ama ondan ne kadar para kazanıyorlardır net bir figür var mı bilmiyorum. epic gibi sübvansiyonla devam ediyor olabilir.

gaming'e sonradan şirketler anlamıyor zaten oyun işinden, yaptıkları hazır şeyleri parayı basıp alıp pazarlamak genelde. ms malum 20 yıldır aynı bu konuda. bu 70milyar$ geri dönüşü daha uzun vadede olabilir wow veya cod yakında ölmezse.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Gallant

Bu durum muhtemelen firma genelinde böyle. Xbox türkiye yöneticilerinden biriyle konuşmuştum, evet gamer'ım ben oynuyorum yani Assassin's Creed falan cevabı gelmişti. O seviye işte yani. Yine çok daha kötüydüler eskiden, Phil Spencer toparladı Xbox'ı. En azından business konusunda başarılılar artık.

 

@KillJoy

Minecraft'tan paralarını dahi çıkarttıklarını sanmıyorum henüz (ve daha bir kaç sene). Ki 2016'da alım yaptılar, o dönemde $2.5b parayla yatırıp yapıp çok daha kazançlı olabileceğin işler var bence. Ki Minecraft'ı daha iyi bir hale getirmediler. Yoksa benim en başarılı bulduğum oyunlardan biri Minecraft, sevmediğim falan yok. Adamlar aldı mal mal single player linear senaryo yaptı oyunun vizyonunun tam tersi şekilde. Sonra mod olayını marketplace'e çevirdi modlar paralı oldu falan sanırım bir de. 

Mn6MDhA.png

Gamepass, steam ve playstation ile ilgili bir yorum yapmadım.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kotickin payi ne kadarmis diye bakarken sunu buldum, 1 sene onceki rakam:

Robert Kotick owns a total of 4,305,890 Activision Blizzard shares, representing 0.56% of the company's total shares outstanding.

neyse o degilde, bu oyunlar Steam'e gelir muhtemelen artik.

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Blizzard ilginc bir case study cunku gamingden paranin geldigi yer artik biraz kaymaya basladi. GTA Online muthis bir ornek mesela, yilda $500m'dan fazla ingame purchase inanilmaz bir rakam tek bir oyundan.

Yani IP -> monetization donusumu artik oyunun satis basarisindan cok bu tarz bir ingame transaction dunyasina ne kadar uygun olduguyla alakali olmaya basladi. Ben yoksa Xbox olsun PS olsun oyun satislarinin ileride onemli olacagini dusunmuyorum, ozellikle VR ile birlikte olay tamamen in game purchase'a kayacak gibi.

Blizzard'in guclu IP'si buna ne kadar ayak uydurabilir gorecegiz. Gerci biz hep Blizzard odakli bakiyoruz olaya ama parayi kirdiklari yer CoD ve King aslinda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, roket adam dedi ki:

yazılım işinde cidden acayip paralar dönmeye başladı ya. facebook instayı 1 milyar dolara aldığında vay be ne para bu parayı 20 senede çıkarırlar falan diyorduk. bizdeki dandik android oyunu yapan şirketler milyar dolara satılmaya başladı. hakikaten bu işin sonu nereye gidecek merak ediyorum.

 

yazılım işinde değil de corporationlarda dönen para bu. ABK batacak gibiydi, kurtardılar hemen. yazılımcılara pek bir faydası olmayacak. EA gibi satın alıp alıp kapatabilir bile birimleri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Sotto dedi ki:

Su an hisse fiyatina gore ciddi bir regulasyona takilma olasiligi gozukuyor. Bethesda'yi da almislardi. 

PC gaming olecek heralde tamamen. Para getirmiyor artik oyun satisi. Online, battle royale, kart, lootbox olan seylere abanmaca devri malesef. Starcraft'i yalandan koymuslar oraya kalkar rafa.

Take Two bile sadece GTA Online ile donduruyor kendini. Ben rakamlari gorunce afallamistim bu kadar ingame satis nasil olabiliyor diye, GTA Online da ne bileyim ne yapiliyor ne ediliyor da bu kadar kisi oynuyor anlamiyorum acikcasi.

 

 

aynen öyle. herkes birbirini yutup sanal kumarhane oyunlarına odaklanacak artık.

"metaverse" dedikleri şey.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de yeni jenerasyon buna asiri megilli. Online sports betting legal oldu Amerika'da, Wallstreet bets'den tut bilmemneye ne kadar bunlar birbiriyle alakali. Yeni nesil o kadar instant gratification uzerine kurulu ki, dizilerin sezonlarinin tek gunde cikarilmasi bile bunla alakali.

Onumuzdeki yillarda bu instant gratification'u tetikleyen seyler para basacak - sanal kumarhane dedigin gibi bunun onemli ornegi. Oyunda belki sacma sapan seylere para yatirip/bet yapacagiz kim bilir. Oyun icinde coinler, tokenlar, belki gercek dunya applicationu olan veya olmayan seyler. Oyunun kendisinin bir onemi kalmayabilir - sadece belli scale'e ulasip/network yapmasi bile yeterli.

Bu noktada IP devreye giriyor iste - o yuzden IP'ye yatirim yapiliyor. IP sana hazir fan kitlesini veriyor ugrasmadan. Ondan sonra oyunun bizim standartlarimiza gore cok iyi filan olmasina gerek yok. Daha farkli unsurlar one basiyor. Elder Scrolls 6'da bile birsekil ingame transaction olursa sasirmam.

Dusununce Second Life vs sanki doneminden once gelmis. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

70 milyar dolar çok değil mi ya ederi varmıymış o kadar activisionblizzin ? neyse vatana millete uğurlu olur umarım. MS yine küçük ve orta seviyeli oyununcun en uygun çözüm ortaklarından. Ucu bize dokunur illa uygun fiyatla blizzard oyunu oynarız. D4ü en azından TL kurundan alırız.  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...