Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

All Us Are Dead (2022 - Netflix)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

5040019.jpg

Netflix'in KDrama açılımı devam ediyor. Bu kez Hellbound gibi bir başka Webtoon uyarlaması olan All Us Are Dead yolda. 

Bir okul zombi istilasının merkez üssü haline geldiğinde hala enfekte olmamış öğrenciler sağ kalmak ve kaçmak için çabalamaya başlar.

Fragmanı izlerken High School of the Dead animesi akıllara gelse de gerek 3. bölümde okul servisine atlayıp kaçamadıkları bir benzeri gibi göründüğünden, gerekse webtoon'u High School Oof the Dead'in anime'si henüz çıkmayıp mangası ayağa düşmediği dönemde çıktığından tam olarak çakması olduğunu sanmıyorum. 

Arada Squid Game, The Man on the High Castle yada Mr Sunshine gibi yapımlardan tanıdık simalara da kadrosunda yer verse de başroldekiler genel olarak yeni isimlerden oluşuyor. 8 bölümlük yapım 28 Ocak 2021'de izleyicilere sunulacak.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

baya kötü bu ya. ama zombili eğlencelik çıtır çerez diye izlenir.

aşırı zorlama komiklik olsun diye araya sokulan skeçler, her bölüm sonu cliffhanger olsun diye abartılmış çekimler, aşırı klişe davranışlar...

ama keyifle izliyorum.

he bir de harika bilgisayar oyunu olurmuş aslında bu hikayeyle.

Oce4n tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bitirdim. aksiyon ve prodüksiyon gayet başarılı. klasik kore aşırı dramatizasyonu vardı zaman zaman ama onsuz yapamıyor koreliler artık kabulleniyorum.

Spoiler

terminatör hibridler pek uymamış gibiydi ama prez nezuko hatırına hadi affettim.

devletin eli armut toplamadı, bayağı hallettiler çok şükür. komutanın kafaya sıkacağı bir durum yoktu yani iyi idare etti.

webtoonu hiç okunadım da acaba hibridlerle mi devam edecekler, sonu öyle açık kaldı.

oyunu var aslında zaten project zomboid ehu. gerçi bundaki charlar moodletleri cheat ile baypas etmiş. üç gün aç, susuz rambo styla devam ettiler, ben izlerken acıktım susadım lol.

başrol görünen çocuğun ölmesi şaşırttı, bayağı herkes gidebilir hldeydi, plot armor azdı.

zombiseverler izlesin ya, zombi sevmeyenler pas geçebilir ama.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 bölüm izledim gece. 28 Days Later'den beri zombili hiçbir şey izlememiş biri olarak gideri var, onu söyleyebilirim. Zombi efektleri korkutmuyor ama epey akıcı ve iyi olmuş. Squid Game'deki Player 240 reisle Onjo'nun kezbanlıkları yüzünden her bölümden 10 dakika fiiler muhabbetlerle geçiyor, hazır olun buna yanlız. Bir de kimin nerede dönüşeceği çok kestirilebilir olmuş, en azından başlarda. Zombi konseptine çok derin manalar yüklemeyecekseniz zaman ayrılabilecek bir dizi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ana sayfada gördüm ödümü kopardı. resim gibi yapmışlar ama sağ alttaki zombi hareket ediyor arada. dvd menülerindeki arka plan gibi olmuş. zombili bi şey izleyebilme ihtimalim zaten yok. ilk resident evil filminde travma olmuştum ondan sonra komedide ya da youtube prankında bile zombiye bakamayan biri oldum. kore yapımıymış zaten kesin prodüksiyondan kaçmadık diye kastırmışlardır epey dalak ciğer içeriyordur. gerçi busan izletmişlerdi zorla bu türde. asyalı sevimliliği zombi olunca da devam edebiliyor yani belki kassam denerim. tek izlenmez tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dizi kötü değildi. Ses efektleri değişik bir hava katmış. Çoğu çoluk çocuk olmasına rağmen figüran zombilerin hareketleri enterasan bir şekilde iyiydi. Gereksiz bazı drama sahneleri dışında (kore dizilerinin olmazsa olmazı) genel olarak akıcı ilerliyor. Walking Dead'in saçma sapan dramasına tercih ederim.. Bekliyoruz 2. sezonunu.. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Yapmayin iste sunu yapmayin ya - s01e06

Spoiler

Icinden cikmasini aciklayamadiginiz durumlara sokmayin iste su karakterleri abicim.

Bu noktaya kadar ne guzel caresizlik icinde uretilmis akilci cozumlerle kurtuluyordu karakterler. Kizin babasi da dar gelirli, az imkanli ama kirk yilda bir o imkanlarin degerlendigi emekci bir baba imaji ciziyordu. Bir anda Chuck Norris'e donustu lan adam.

Bok mu vardi adamin denizin ortasinda super korunakli bir kampda mahsur kalmasini gerektirecek, farkli yazsaydiniz kardesim senaryoyu o zaman? Sonra biz de stormtrooperlardan kacan bir jedi gormek zorunda kalmasaydik?

Dum duz ates altinda vurulmadan kaciyor, sonra denize atladiktan sonra isabet ediveriyor 1 tane mermi. Ulan madem sonunda vurduracaktiniz adami, ne diye o kadar ozel timin 5 dakika boyunca iskaladigini izlettiniz bize?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

şu iç bayan kore draması yerine survival için çabalamalarını koysalarmış keşke maşallah 1 yudum su içmediler yemek yemediler kimse de demiyor aga şurda iki lokma bişi bulup yiyelim diye sdsfds 

 

ulan bunu yazdım 3 dk sonra yemek muhabbeti başladı s1-e6

 

 

Liebe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zombi konsepti antipatim olmayan bir konsept olsa da 28 Days Later’den beri konusu beni çeken ve “bunu izlemeliyim” dedirten bir zombi filmi/dizisi olmamıştı. Webtoon uyarlaması ve konusu okulda geçen bir zombi dizisi geldiğini görünce şans vereyim dedim. Özet geçmek gerekirse kesinlikle hiç kötü değil ama iyi olmanın da yakınında bile değil.

-Öncelikle birçok Güney Kore yapımında olduğu gibi aşk üçgeni konsepti, biri konuşmak isteyince “eceline mi susadın?” deyip kezbanlık yapan ama gizliden gizliye yazan ergenlerin yürek çürüten kısır döngü muhabbetleri ve grubun dalga dalga gelen zombilere rağmen bile kendi içinde atarlanmalarının bitip tükenmemesi yüzünden dizi uzadıkça uzamış. Dahası, kurtulan gruptakilerin bir değil iki sınıf olmasına karşın sırf gerilim olsun diye bu iki takımın birleşmesine her seferde senaryo çabalarıyla engel olmaları ve birleştiklerinde de zaten okuldan çıkmaya çalışma geriliminin yerini başka gerilime bırakmış olması sebebiyle büyük potansiyel tepilmiş.
-Yukarıda bahsettiğim sebepten dolayı FRP partisi gibi bir survival takımı izlemiyor, bir High School of the Dead atmosferi yaşamıyorsunuz. Biri ok atacak, birileri sopalayacak, birileri barikat kuracak, biri gadget yapıp kullanacak vs türü bir beklentiniz varsa hiç olmasın yani.
-Senaryo metni hiç kontrol edilmemiş. En az 2-3 gün boyunca ne su içtiler, ne birşey yediler, bildiğin nerdeyse durmadan dövüşüp sürekli koştular. Okcu kiz ve son siniftaki potansiyel lezbiyen loser kiz (bir de son birkac bolumde seitokaicho arkadas) haricindeki kizlar sadece aglayip zirlayip drama yapti o baska konu.
-Zeki öğrenci karakterinin en çok aşağılandığı okul dizisi olarak bunu izlemiş olabilirim. Dizinin ana metni zaten akran zorbalığı üzerine ama grupta okulun en üst puanını alan iki öğrencisine en çok zorbalığı kendileri yapıyorlar, farkında bile değiller. Ayrıca bu tür uyarlama senaryoları öne çıkartan yada iyice yavan hale sokan ana faktör en çok odaklanılan karakterin zekice yaklaşımlarda bulunup bulunamaması. Maalesef bu dizide çok göz ardı etmişler bunu. (En basitinden pencereden gelen zombiyi masa, sandalye dururken bilgisayar kasasıyla vurup düşürmek, interneti kullanmak akıllarına geldiğinde çoktan işin işten geçmiş olması, tüm kasaba zombi olmuşken nude'lerinin derdine düşüp heba olmak, zombi olmuş anayı sopalayan kankayı görünce "vay sen misin zombi anam garip anama vuran" diyerek dalmak, kendisinden nefret ediyor olsalar bile kapıyı açıp yiyecek dağıtmak sonra ne belası varsa öyle bulmak gibi birşeyi yapabilecek iken inat edip girişmemek ve envai çeşit benzer durumdan bahsediyorum)
-Sırf konu uzasın diye On-jo’nun itfaiyeci babası, cool olmaya çalışan polis ve kesinlikle ondan daha zeki olduğu kesin ortağı, Koreli bir Enes Batur parodisi arkadaş, bu zombi kıyameti ortamında nasıl rant elde ederim derdine düşen iki politikacı filan derken konu yer yer ana odaktan iyice sapmış. Fragmanda gösterilenlerden sonra biraz aldatılmış gibi hissettim o açıdan.
-bazen cosup kimseyi geride birakmak yok moduna giriyorlar, bazen kendi arkadasini satip kaciyorlar. Bu nasil arkadaslik o zaman? Hele hele virusun kan temasinda direkt yayilip etki altina aldigini gormus seitokaicho’nun ses cikartmayip gariban eleman ölünce “ben yaptigin seyi gordum” deyip linc baslatmasina ne buyurulur?
-Player 240 reis'in bu dizide de yeterli screentime'ı almaması üzücüydü. Diğer kızlarla onun oyunculuğu arasında feci yüksek klas farkı var.
-Sınıf başkanı karakter son birkaç bölüme dek o kadar etkisiz eleman bir karakter ki ne yapsam anlatmakta yetersiz kalırım. Sonraki oynayacağı dizide ana muhalefet partisi liderini filan canlandırmalı.
-Makyajlar ve efektleri son derece başarılı buldum ama kimin nerede dönüşeceği son derece öngörülebilir olduğu için tipik bir zombi gerilimi yaşamıyorsunuz.
-Japonca dublaj açık olsa bu oyunculuklarla daha bir izlenir olurdu ama maalesef ülkemize koymamışlar bu opsiyonu. Yoksa iyi bir cast varmış bunun için.
-sehiri nukleer bomba kullanmadan zombiden arindirma fikri , hakkini da yemeyelim , zekiceydi.
-Neredeyse kimsenin hayatta kalma garantisi yok ve bu belirsizlik diziyi bir nebze izlenir kılıyor. 
-Nasıl olsa 2. sezon onayı alırız diye çoğu şeyin havada bırakıldığı, çok da doyurucu olmayan bir finaldi. Herşeyin çözümlenmesini bekliyorsunuz bir noktada ama "2. sezonu her türlü çekerriz herhalde, aptalca hatalardan yine sıfırdan bir zombi salgını çıksın da biz bu ekibi yine araya salalım" örneği olmuş. En azından post-credit koysaydınız, o da yok.

Özetle Squid Game'in yada Train to Busan'ın yönetmenine verseler eminim daha iyi bir iş çıkardı ortaya. Orijinal birkaç fikir elbet var ama sahneleri o denli salmışlar, ayrı düşen grup sona dek birleşmesin diye o kadar kasmışlar, yan hikaye bile olmayacak mevzulara odaklana odaklana balans ayarını o denli bozmuşlar, mantık hatalarını o denli boşlamışlar ki, bir noktadan sonra isteseniz de bingewatch'layamıyorsunuz.

10 üzerinden 6.5 veriyorum.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...