Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satılık Kobo Libra H2O


Fistan

Öne çıkan mesajlar

14 saat önce, GERGE dedi ki:

Çıktığında almıştım, hala çok memnun kullanıyorum ben, dışarda fiyatı ₺3300 olmuş.

Yabancıya gitmesin, çok iyi cihaz kendisi?

Kobo libra 2 çıktı  yeni versiyonu  onun fiyatı 3300 .  Aralarında çok fark var mı ?  Libra 2 almayı düşünüyordum paperwhite'ı satıp. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Hangi paperwhite olduğuna bağlı. Libra H2O'dan Libra 2'ye güncellemek gereksiz mesela, e-ink çok incremental artıyor, en büyük zıplamayı Carta ekranlara geçerken çözünürlükte yaşadık ki ondan sonra her model az biraz daha kontrastlı geldi.

Ama incremental güncellemelerin yanında sırasıyla ışık, daha büyük ekran, gece ışığı, toz geçirmeme, su geçirmeme geldi. Libra H2O ve Libra 2 bunların hepsini taşıyor, Paperwhite sadece ışıklı son modellerden değilse. 

Eğer Paperwhite 4 ise sendeki geçmenin tek faydası büyük ekran ve gece ışığı olacaktır. Paperwhite 5 bu sonbahar çıktı, Libra H2O ile aynı zaten o, ekranı da büyüdü. Paperwhite 3 ise geçmen epey fark yaratacaktır, çok düşünmeden geç derim. Paperwhite 1 ve 2 zaten 300ppi altında eski ekranlarla geliyor, Opel Astra -> Bentley Continental gibi olur onlardan geçmek ?

Eğer Libra H2O'yu epey daha uygun buluyorsan Libra 2'ye gerek yok bence, Libra 2'nin her zamanki hafif kontrast güncellemesi dışında (yan yana koyduklarında fark etmek zor geldi bana) iyiymiş dedirten yanı USB-C olması, yanımda sadece Libra H2O için eski tip USB kablosu taşıyorum, onu da değiştirsem kullanan cihazım kalmayacak. Ama ancak Libra 4 ya da 5 yeterli farkı yaratacaktır güncelleme için.

Kobo'nun bir de olağan avantajları var tabii, içinde Türkçe e-kitap dükkanı var. Tipografi daha çok özelleştirilebiliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kütüphanesi geniş kendi içinden direkt satın alınıyor ben telifsiz ya da random kitapları yandex diske atıyordum, linkini kobonun browserdan yazıyorum, bu kitabı ekle diyor o şekilde ekliyordum kütüphaneme. ya da calibre diye bi uygulama var onun üstünden rahat bi şekilde yükleniyor elinde ne kitap varsa.

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@GERGE paperwhite 4 benim  sevmediğim yerleri oldu  sözlüğün  açılan penceresini büyütemedim bir türlü mesela. Sözlük çok kullanıyorum.  Bir kelimenin anlamına bakıcam ,  5 sayfa scroll yapıyosun açılan yeni pencereden . Ufacık bir pencere açmanın nedenini anlıyamıyorum abi.  Ekranı kaplatsana onun yerine.  Bununla mı uğraşıcam .   

 Gece ışığı 2. negatif yanı ama çok gözümü yormuyor aslında  çünkü low light'ı baya baya  düşürülebiliyor .  Bir onceki nesil aletlerde USB-C olmaması olayı  benim de çok sinirimi bozuyor.  Çünkü her aletim usb-c oldu artık.  4. problemim yatakta kitap okumak.  Yatarken touch screen yerine tuşları kullanmak istiyorum .

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Kobo'larda firmware için yamalar var: https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=260100

Sözlük penceresinin boyuna kadar her şey ayarlayabiliyorsun. Sözlük pek kullanmıyorum ama, Kobo vs. Kindle sözlüğü hakkında bir şey diyemem ama Kobo'daki İngilizce sözlüğe baktım şimdi, Oxford Dictionary of English çıktı. Şunun güncellenmiş versiyonu (online versiyon basılıdan daha güncel) olsa gerek: https://www.amazon.com.tr/Oxford-Dictionary-English-Dictionaries/dp/0199571120/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...