Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedimin Cinsi ne ?


Kindolare

Öne çıkan mesajlar

Sarmanlara özel bir durum mu bilmiyorum yavruyken benim ki de çok ısırırdı. Isırdığı zaman hayır diyip uzaklaşıyordum ondan yada hayır diyip kafasına işaret parmağım ile küçük bir pıt vuruşu bırakıp gidiyordum yanında ısırmayı bıraktıydı 2 hafta içinde. Şuan danacığın göbeğini yatarken çok haşin seversem ısırmaya çalışıyor hayır dediğimde şaşkın ifade ile ısırmayıda bırakıp bakıyor. Ayrıca yavruyken tırnaklarını birşey tutmak için kullanması normal atlayıp hoplarken bacak ve kolumda derin çiziklerde açmıştı  , yavru sonuçta , ilk kedimiz olunca bir hatadan sonra sonrası olmasın diye gerekli çalışmaları yaptık ? Hala biraz agrasif sevdiğim için küçük sataşmalarımız oluyor 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, orc_lord dedi ki:

Ragdoll'dan ziyade british'e daha yakın duruyor. Ragdoll'un yoğun tüylü yeleleri oluyor. Ek olarak tüy yapısı olarak uzun ama daha seyrek oluyorlar. Böyle fotolara bakınca aralıklı diziliminden fark edebiliyorsunuz. Türkiye'de ragdoll sayısı diğer ırklara göre gerçekten çok az. Birkaç yetiştirici secereli show kalite şeklinde uçuk fiyatlara yavrularını sahiplendiriyor. Ragdoll iyidir ben çok severim, kalbimin sultanı tüylü bacım ile evde aşk yaşıyoruz ?

Mama konusunda ise besin değerleri iyi olan markaları tercih etmek lazım. Ucuz değiller ancak kedinin uzun vadeli sağlığı açısından şart. Royal Canin, ProPlan, Hills ve N&D'ler epeyi yaygın. Protein oranı yüksek olan Orijen, Acana ve True Instinct gibi başarılı markalar var. Bunların hepsi veteriner dışında internette kolayca bulunabiliyor.

Hills'in ihtiyaca yönelik veteriner tavsiyesiyle verdiği başarılı özel mama serisi var. Atıyorum kedinin alerjisi varsa ona uygun geliştirilmiş maması falan bulunuyor. Benzer şekilde sadece veterinerlerde satılan Virbac var. Hills gibi spesifik mama serisi dışında Virbac'ı tavsiye ederim: Virbac Yetişkin Kedi Maması

Virbac'ı tavsiye etmemin sebebi beslenme dışında hayvan sağlığı konusunda sağlam araştırma yapan Avrupa merkezli pharmaceutical group olmasından geliyor. Yüksek protein düşük karbonhidrata sahip. Aynı zamanda böbrek, tüy ve diş gibi konularda kapsayıcı özellikleri var. Mesela su tüketimini arttırarak böbreklerin çalışmasını sağlıyor. Ben kısırlaştırdıktan sonra geçip memnun kalmıştım.

Yararlı bilgiler için çok  teşekkür ederim sakladım bu yazıyı...

 

Konu hakkında gerekli bilgileri patisever dostlarımdan aldım...

 

Düşüncelerimi ve davranışlarıma karşı hakaret etmeyen "hayvansever kisvesi altında" arkadaşlara da sonsuz teşekkürler saygılar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, neutrino dedi ki:

Olm ilk kedi gariban diye niye yok sayiyorsunuz dgsbandhan

kedi ayrica nihayetinde, cins olunca boncuk olmuyor b.kunda, kurekle atiyorsun onu da. 
 

asil konu kedinin cins olmasi tekir olmasi degil, her kedinin ayri karakteri, kisiligi oldugunu bilmemek. 

Malesef ilk kedi sahiplenme deneyimim belki benim tecrübesizliğim, belki de şansıma aşırı agresif bir sokak kedisi  gelmesi oldu... Annemin benim kızımın ellerimizin bacaklarımızın yara içinde olmasını geçtim en son kızımın az daha gözünü tırnaklayacak olması beni canımdan bezdirdi... Beni de anlayacağınızı ümit ediyorum...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda bahsedilmiş, aşırı agresif kedileri ehlileştirmek mümkün, ben de travmalı bi kedi sahiplenmiştim pandemi başında, rahatça sevebilmem 1 aydan fazla zamanımı almıştı. Tabii her kedi her kedi sahibi ya da her ortam için geçerli olmayabilir bu durum, evcilleştiremeyebilirsin kediyi. Tek yaşayan birisi olsan belki idare edersin düzenli tırnak kesimi, ufak sıyrıklar ve kanamalar ile. Ama evde çocuk varsa kediyi daha düzgün bir ortama sahiplendirmen gayet normal bence.

Sorun şu ki, sen "ilk kedim" diye bir yalan söylüyorsun, şu anki kedine bakıldığında da cins bir kedi. Çocuklarına oyuncak olsun diye cins kediler alanlar için genel olarak forumdaki insanların bakış açısı belli, böyle bir yalanla buraya gelirsen bu tarz yaftalar yersin. Umarım dediğin gibi önceki kedini de güzel bir yere sahiplendirmişsindir ve mutludur, pek inandırıcı gelmiyor çünkü fdsf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Küçük çocuk olayı biraz değiştiriyor durumu. Ailemin evinde iki kedi var, 6 yaşını geçtiler, bahçeli ev olduğu için günün yarısını dışarıda geçiren kediler olmasına rağmen şimdiye kadar bi kişiye tıslamışlıkları ya da saldırmışlıkları yok. Ama misafir küçük bir velet geldiği zaman köşe bucak kaçıyorlar, olur da velet bunları kıstırırsa tüyler kabarıyor tırnaklar çıkıyor. Çocukların tiz ses tonu mu aptal saptal hareketleri mi ne tetikliyor bilmiyorum ama nefret ediyorlar çocuklardan. Çocuk da haliyle çocuk olduğu için yapma etme dokunma koşma peşinden demekten anlamıyor, nahoş şeyler çıkabilir sonucunda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, zipzip dedi ki:

yok abi ben inanmıyorum buna. milyon tane kedi aldım sokaktan, eve gelene kadar ellerimi parçalayan. minnoş, hrr prr olmasalar bile evde yaşayacak hale geldi hepsi, 2 tane orta boy köpek var evde. g.tünüz yememiş bakmaya diye yorumluyorum. 

şuna katılıyorum. kediye özel olarak işkence etmiyosan durup dururken bu kadar haşinleşmez. kaç tane besledim, hiç karşılaşmadım. en haşini bile belli bi şefkatten ve ilgiden sonra sakinleşiyor.

 

kendin dışında herkese bomboş kafalar falan diye hitap ettikçe de daha da emin oluyorum. Hem ilk hayvanım diye yalan söyle, sonra "ilk cins hayvanım" diye kıvır, sonra gel insanlara boş kafalar de.

"Az daha kızımın gözünü tırnaklayacak olması" kısmını da böyle özellikle 3-4 kere vurguladın, orada da şey seziyorum, kediden zaten kurtulmak istiyosunuz aslında, hayvan da çocuğa pati atar gibi yapmıştır, siz de hayvanı atarken vicdanen kendinizi rahatlatmak için "aaa ama çocuğun gözünü çıkaracaktı. artık mecbur kaldık" demiş gibi.

O kadar güven vermiyosun. İnşallah yanılıyoruzdur tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

katilmiyorum her kedi ya da baska hayvanin ayni degerler sonrasi belli bir duzeyde isinacagina ya da ehlilesecegine, cunku;

2 kedim var disi erkek, ikisine de ayni sekilde davrandim, bir dediklerini iki etmedim :), sevgiyse sevgi ilgiyse ilgi, erkegi kisirlastirdim dogumdan sonra, disinin dogumunda ebelik yaptim saatlerce yanindan ayrilmadim, erkek olan kedim benimle beraber bir arkadas gibi hep yanimda ne zaman evdeyim yanimda ne zaman uyaniyorum gunaydin diyor falan, disi olan kedimi ise gunde 5 dakika goremiyorum, ne yaparsam yapayim erkekle olan bu iliskiyle o kadar apayri durumdalar ki, tum gunduz uyuyor disi, aksam on turlu maymunluk yapmama ragmen yerimden adimimi atar atmaz hayvan 3 saniye icinde ikinci kata cikip gozden kayboluyor. esimle guluyoruz artik ne oluyor diye, hatunda saskin kedilere gozum gibi bakiyorum, her seyleriyle ben ilgileniyorum ama yok disi olan kediye ayda bir kere belki sabah beste falan kalkarsam elimi surebiliyorum, o da 5 dakika falan sonra gene zuppp yok oluyor.

esim ve cocuklardan hic korkmuyor. ulan diyorum nedir bu deli kizin derdi cozemedim yani. bazen bazi kediler erkeklerden korkarmis cusseden ses tonundan ama kucukken korkmuyordu??, dogururken babasi gibiydim yanimdan ayrilmadi gitme dedi it. diyorum acaba erkek olan bana olan bagliligindan dolayi buna goz dagi mi veriyor, sakin onu ellesme o adam benim falan seklinde?? erkek olan bilse tasaklarini koparttigimi ne dusunur ama ona ragmen muthis iliskimiz.

yani yok oyle kediye baktim hepsi iyi oldu. insaninda delisi var kedininde.

Scalanova tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Xenocide dedi ki:

kendin dışında herkese bomboş kafalar falan diye hitap ettikçe de daha da emin oluyorum. Hem ilk hayvanım diye yalan söyle, sonra "ilk cins hayvanım" diye kıvır, sonra gel insanlara boş kafalar de.

BU EVDE YAŞANANLARI BİLMEDEN... diye mağduriyet çıkarmayı da ekle sdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benden başka haşin kedi seven, kediyi öyle yetiştiren yok herhalde. Benim kedi 1.5 yaşına geldi, yavruyken hep sert sevdim, sıkıştırdım, mincikladim,patke üstünde döndürdüm. Allaha şükür şimdi elimi uzatsam isiriyor pençe atıyor ben eşşeğim kedisi, evde benden başkasına ses çıkarmıyor. Kedi dediğin biraz sert olur, gerçi işe gelince herkes ellerime bakıyor ama olsun, tüm stresimi atıyorum biraz kavga edince isirilinca

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@miyaw33 yukarda benze yazdım , kedi dediğin az haşin mıncıklanı , şuan bile sağ elimin üzerinde dün akşamdan kalan 5 farklı diş izi mevcut ? allahtan sadece ısırıyor ama kavga ederken baya gaza geldi kulaklar ful arkada yatık, En hassas noktalara saldırı atakları ile. Kedi göbüşi mıncıklanmadan gün stresi gitmiyor.  Ama kavgadan bir 30 dk sonrada gelip sev diye türlü numaralar yapıyor , yalamaya başlıyor. Bir iki gün aç bıraksak yer bizi ama

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cins kedilerin saglik sorunlari sokak tekirlerinden cok daha fazladir. kedilerde cins uretim yaparken agirlikli olarak cekilgen gen ozellikleri uzerinden gittigimiz icin kapali bir ciftlestirme havuzu olusturuyoruz. bu da  baskin gen tarafindan elenen genetik ne kadar gen hatasi varsa onlarin da havuzda cok gorulmesine sebebiyet veriyor. solunum sorunlari, iskelet ve eklem problemleri, kalca sorunlari, safra kesesi sorunlari vs vs.

dolayisi ile daha cok veterinere gitmeye, ozellikle ileriki yaslarda, hazirlanin. ayrica cogu veteriner sokaktan alinan melez irk kediler icin bir miktar indirim yaparken cins kedi sahiplerinin gozunun yasina bakmazlar. haberiniz olsun.

onceki kediye gelince, melezler cins kedilerden daha saldirgan degiller. karakter meselesi. kedi dedigimiz yavruluktan ciktiktan sonra tombala gibi. karakterine bakiyor. sakini de gelebilir, serefsizi de denk gelebilir. ancak cok sikistirilan, cok oynanan, yavruyken bol bagirtilip eglenilen kediler biraz buyuduklerinde fena intikam alirlar. yani yetistirenin hatalarinin da bunda ciddi etkisi olur.

cocuk ve kedi olayinda ise hep soyledigimi soyleyecegim, 7 yasindan ufak cocugunuz varsa kedi almayin. 

 

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Namessar dedi ki:

cins kedilerin saglik sorunlari sokak tekirlerinden cok daha fazladir. kedilerde cins uretim yaparken agirlikli olarak cekilgen gen ozellikleri uzerinden gittigimiz icin kapali bir ciftlestirme havuzu olusturuyoruz. bu da  baskin gen tarafindan elenen genetik ne kadar gen hatasi varsa onlarin da havuzda cok gorulmesine sebebiyet veriyor. solunum sorunlari, iskelet ve eklem problemleri, kalca sorunlari, safra kesesi sorunlari vs vs.

dolayisi ile daha cok veterinere gitmeye, ozellikle ileriki yaslarda, hazirlanin. ayrica cogu veteriner sokaktan alinan melez irk kediler icin bir miktar indirim yaparken cins kedi sahiplerinin gozunun yasina bakmazlar. haberiniz olsun.

onceki kediye gelince, melezler cins kedilerden daha saldirgan degiller. karakter meselesi. kedi dedigimiz yavruluktan ciktiktan sonra tombala gibi. karakterine bakiyor. sakini de gelebilir, serefsizi de denk gelebilir. ancak cok sikistirilan, cok oynanan, yavruyken bol bagirtilip eglenilen kediler biraz buyuduklerinde fena intikam alirlar. yani yetistirenin hatalarinin da bunda ciddi etkisi olur.

cocuk ve kedi olayinda ise hep soyledigimi soyleyecegim, 7 yasindan ufak cocugunuz varsa kedi almayin. 

 

Namessar Valla teşekkür ederim bu mesaj için. Bir baytar olarak dediklerine sonuna kadar katılıyorum, indirim-bindirim konusunda bile haklısın. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kedi sahiplenmek bildiğin kumar gibi. bizimki ilk 2 sene hepimizin kolları biçti. sonra bize alıştı. şimdi 10 yaşına geldi sadece hane halkına sevdiriyor kendini. misafir elini yaklaştırdığı an tırnakları çıkarıp hele bi dokun modunda. bize geldiğinde daha gözleri yeni açılıyordu öyle agresif olmasını gerektirecek bi travma da yaşamadı yani. şans biraz demekki. abimin kedilerde tam tersi her gelenin kucağında.

ben evlenince kediler alıştıkları evde annemlerle kaldılar. ben çocuk olup belli yaşa gelene kadar düşünmüyorum bakalım. doğru zaman gelince yavru alıp kumar oynamak istemiyorum ama. eş dost huyu güzel bi kedi terketmek zorunda kalırsa alırım. hem kedi sokağa kalmaz hem risk olmaz?

veteriner olayı doğru ama bizim veteriner bizimkiler tekir olduğu için uyguna bakıyor. sokaktaki kedileri de götürüyoruz gerekince, onlara neredeyse ilaç vs maliyetine bakıyor hatta. zengin cinse 5x bize 3x sokaktakilere 1x gibi tarife.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...