Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında yaşamak öyle bir şey değil


monoscope

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, senko dedi ki:

hemen curuteyim bunu

cuzdani unutup cikmisim bakery'e gittim, aldim bi baktim para yok. Dedim eve gidip cuzdani alayim, kiz dedi ya olur mu oyle sey bu seferlikte bizden olsun dedi ❤️

demekki isyeri burda da para almayabiliyormus sdf

Bunun baya curumus tespit oldugu cok net zaten.

Bircok yerde eger paran yoksa sonra odersin diyip verirler ne alacaksan. Nevresim takimi bakaken yasadim ben bunu. Adam dedi ki git dene, 1 hafta sonra hala hosuna gidiyorsa parasini getirirsin. Begenmemissen takimi getir. Veya eve insaat yaptirdik, parasini istemedi kimse. 1 ay sonra fatura yolladi firma. Keza disci genelde 1, 1.5 ay sonra yolluyor faturalari. Kimse senin naktinin pesinde kosmuyor cunku garantisi var herkesin. Ozellikle hupletebilecekleri bir hesap oldugu surece, kimse tahsilatla kafayi bozmamis durumda. Self-checkout'larda okuttugun urunu torbaya koydun mu, torbaya okutmadan urun koydun mu kontrolleri yok mesela. Var da var yani.

Yeni geldigimizde hediye almistik bir arkadasa. Degisim karti dedik, o ne dediler. Begenmezse getirir degistiririz diyorlar zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 11.01.2022 at 17:54, monoscope dedi ki:

%30 reddedildi şimdi avukat itiraz için başvuru yapacak, 6 hafta içinde başvuru yapması gerekiyor fakat 4. haftadayız yeni yıl izinleri falan sağolsun hiç aceleye getirmiyorlar böyle şeyleri ? Yani verebileceğim her dökümanı verdim zaten bu noktadan sonra da olmazsa demek ki haketmemişim derim.

Full stack developerım, permanent contractım var çok bırakasım gelmiyor bir de konfor alanımı oluşturdum şirkette, yani en nihayetinde sınırsız oturumu falan alıp komple freelanceye dönmek istiyorum amsterdam da olsa masa başı iş beni hiç sarmıyor gerçi daha gitmedik hiç ofise ama ilerde gideriz falan deniliyor.

Simdi burada %30 konusunda sana garanti veren ve basvuru konusunda yonlendirmeyen/dikkat etmeyen HR onemli. Hos onlarda da fazla suc bulamiyorum, senin onceden Dutch firmaya calisman ortaligi karistirmis dedigin gibi.

Ne kadar aliyorsun bilmiyorum ama 2 defa is degistirsen aradaki kapatirsin zaten. Soyle dusunuyorum, 100EURO zam seni rahatsiz ediyorsa tahminim 60k civari aliyorsundur. Senin 100'e cikman lazim. Once 80'lik bir ise zipla. Sonra 100'e cikarsin. 100 civari %30 olmadan yaklasik 4.5-5k alirsin ki bu da rahatlatir. En kotu 3 sene daha sik disini, ondan sonra sahis sirketi uzerinden is yaparsin. Tahminim 7-8k'nin altinda aylik gelirin olmaz. Tesla'dan el sallarsin. Ama bu para mevzulari yalan isler. Para odakli karsilastirma/dusunme. Cunku TR'de daha fazlasini kazanabilirsin belki, ama sonra bir itin gelip her seyini elinden almasina engel olamazsin. Cunku adalet yok. Cunku seni koruyan bir devlet yok.

Cocugun kreste hasta olmasi buraya ozel bir durum degil. TR'de de ayni sekilde tum cocuklar paylasiyor mikroplari. Ama bu kotu bir sey degil. Ileride daha direncli olmalarini sagliyor insanlarin. TR'deki gibi ota boka antibiyotik verilmesi yanlis olan zaten. Ama bu baya kisisel bir tercih tabi, ne yazik ki. Hollanda ve TR iki farkli uc. TR'de her seye dunyanin testini yapip tespit edip kontrol altina alma cabasi var. Burada da ciddi sikinti olana kadar mudehale etmeme durumu var. Bir yastan sonra buna alismak zor oluyor. Bize ilk okulda "hasta olmadan once doktora gitmek lazim" dendi hep. Burada da "cok hasta olmadan doktora gitmemek lazim" mantigi yuruyor. Rahat olmaya calismak iyidir. Ya da rahat olamiyorsaniz TR'de saglik sigortasi yaptirip arada bir gidip checkup yaptirin. Bunu yapan cok var.

Nisan ayi gelsin, gunler soyle bir uzasin. Saat 22'de hava aydinlik olmaya baslasin misler gibi. Ondan sonra mesai senin hayatinin yarisindan azi olmaya baslasin. Parka gidin, yayilin, tadini cikarin. O zaman insan enerjiyle doluyo. Gun bitmiyo ve dolu dolu yasadigini hissediyosun.

Cok guzel hikayeleri olan insanlar var. Cok olumlu tecrubeleri olanlar var. Ve bunlar cogunlukta. Sen baya istisnai bir durumdasin. Senin bu kadar kotu tecrube etmis olman, bazi seylerin denk gelmesi ve bazi seyleri de kafanda fazla buyutmenle alakali. Daha dogrusu olumlu seyleri gormemenle de alakali.

2 ay araba kullandim TR'de, insanlar canlarina susamislar. Onunu gormeden sollamaya cikan mi istersin, aynaya bakmayan mi yoksa trafik isigini beklemeden karsiya gecen yaya mi? Bunlar en azindan daha duzenli. Biraz yakin araba kullaniyolar ama bosvermesi kolay onu.

Ilkokul cocuklarini bisikletle okula giderken gorunce dogru yerde oldugumu dusunuyorum ben mesela. TR'de var mi elini tutmadan cocugunu sokakta gezdirebilen. Yaninda ebeveyn olmadan sokaga salabilen? Sitelerin icinde anca.

Ekstra mesai derdin yok. Kimse sana mesai sonrasi kal is yap demiyo. Hak ettigini aliyorsun. Vergini veriyorsun, iadesi yapiliyo.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk sayfaya baktim sadece.

ben de benzer konular ustune kafa yoruyorum. gerci sizin comfort zone ile benimkisinin limitleri bayagi bir farkli. mesela yukaridakiler beni cok kasmaz.

su ana kadar azeristan, rus-istan, kazakistan ve karadag'da calistim. dolayisi ile bayagi yipranmis ve yorulmus durumdayim. (yihu!) esim slovenya'li.

bir opsiyon olarak oraya gidip 3 sene yasayim, cocuk falan yaparsam orada rahat eder diye dusunuyorum. ancak bu oradaki insaat marketinin cok kucuk olmasi sebebi ile neredeyse sifira yakinsayan bir ihtimal bu dogrusu. bir taraftan dubai'den gelen teklif var. bu kadar torrak kurrek istan ulkesinde yasadiktan sonra dogrusu dubai'de 3-5 sene gecirmek zor gibi geliyor. zaten yas 40 oldu artik. esim de cok sicak bakmiyor allahin arabistanina.

 

bir taraftan diyorum risk al, git otur orada 3 sene. az da olsa maasi bir sey bulursun orada yahu. dil sinavini falan da gec, al vatandasligi.

diger taraftan zaten hayatta kalacagin omur suresi cok limitli, git dubai'de 3-4 sene gecir. hic maceraya girme diyor.

 

her neyse, sans gelmis eline, gitmissin. al vatandasligini. cok kasmaya, dusunmeye, dert etmeye degecek seyler degil anlattiklarin diyorum. yok cok problem var ise, 15 gun izin alin. gelin bir istan ulkesi, ve istan gerzeklerini gorun, sonra inanin cok mutlu geri doneceksiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Scalanova dedi ki:

nadirdir yani yabanci ile muhtesem gercek dostluklarinin yerine gececek bir iletisim sergileyebilmen. 

ben buyumusum sucukla adam buyumus bacon ile. yani nerden baslasan uyumsuzluk her an. cukler bile uyumsuz ?

Gelinen kultur elbette onemli, benzer kulturler daha kolay insanlarla baglanmani sagliyor, ama yurtdisinda bu tarz cikarimlar seni kafa olarak 1-0 geride baslatiyor. Hangi cografyadan olursa olsun, insanoglunun hayat beklentileri 3 asagi 5 yukari benzer, ha sucuk yemissin ha bacon. Mesela ben eve tasindigimda Fransiz arkadas gelip butun aydinlatmayi takti, Polonyali eleman ev tasirken 7 milletten adam yardimina gitti. Muhtesem gercek dostluklar yasanmislikla baglantili bir olgu.

Ayrica adamin cukunden sanane, butun yurtdisi orgy den orgy e kosuyor gibi yazmissin ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt disina giden bi kisi eğer bekarsa direk ordan bi kızla çıkmaya başlaması lazım. Kafadan size 2-3 sene kazandırır belki 6 ayda. O kız sana sehri gösterecek bazı arkadas ortamlarına sokucak falan. Alamanya ya giden adam Turkten baska kimseyle gorusmuyosa ha istanbulda yasamisin ha Alamanya da. Insan icine karisin biraz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Scalanova dedi ki:

Her kultur ve ulke icin gecerli neredeyse bu genelleme, bizlerinde en yakin arkadas gruplari yokmudur? evimize arapca bilen birini mi davet ederiz? fransizca konusuyor hadi gelsin bi bok anlasamayalim mi deriz? disari cikinca senelerce beraber yemis icmis arkadasimizi mi yoksa daha ise yeni gelmis ve kulturu dini dili ters bir adamimi tercih ederiz?

her ulkede bu sekilde bu olaylar. adada bile biz onlarca yabanci arkadasimiz olmasina ragmen gene kendi aramizda takilmayi tercih ederiz.

Hayir, bu yanlis. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...