Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mobile Tiny House üretimi için yeni fikirler lazım firmaya(bana). Bi el atın.


massosoit

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar, bayadır sadece okuyucu olarak takılıyordum ama hep burdaydım yani ha.

Şimdi 2 senedir çelik villa ve müstakil evler yapan bir firma yönetiyorum.

Bu kış itibari ile bu movement home dedikleri, römork üzeri yapılan evlerin üretimine başlayacağız. Bunun yanında yine tekerleksiz, tır ve lowbed le taşınabilir tiny houselar da projelendirmeye başladık.

Sektörde özellikle bu Mobil Tiny House dedikleri(tekerlekli ev) ürünü üreten çok firma var.

Nasıl fark yaratabiliriz, nasıl öne çıkıp sıyrılabiliriz. Kalite demeyin, o zaten cepte.

Bi beyin fırtınası yapsak, öneri ve görüşlerinizi duymak istiyorum.

 

 

Görsel temsilidir.

spacer.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evle direkt alakalı değil ama şöyle bir şey gördüm geçen. Bunun gibi bir seyi güzel bir arsa bulup yapabilirseniz kar marji yüksek olabilir. Denize yakın bir yerde alt yapısı hazır bir yer, altyapıyla veya inşaat işleriyle uğraşmak istemeyen ama böyle bir evi olsun isteyen insanları çekebilir. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bu da bir seçenek, ama ileriki dönemler için değerlendirilebilir bir seçenek bizim için. Bu arada lokasyonumuz karadeniz bölgesinde.
Daha çok üretimde fark yaratabilmeyi hedefliyoruz başlangıçta.

massosoit tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karadeniz'de aslında şöyle bir şey var benim gördüğüm. Şehre göçen nesil emeklilikten sonra geri dönüyor artık köylere ve her gelen aile yeni bir ev yapıyor kendisine. Mart-nisan aylarından ekim-kasım aylarına kadar uzunca bir süre köyünde kalabiliyor insanlar artık. Özellikle covid meselesi iyice artırdı bu terse göçü. 

Köyler için bahsedersek öncelikle kuzine uyumlu bir ev yapabilirseniz çok çok iyi olur. Tüplü Ocak olsa bile kuzine Karadeniz hayatında çok yer kaplıyor. Hem ısınma hem fırın hem Ocak hem sıcak su kaynağı olarak çok işlevli bir alet. Gördüğüm kadarıyla tiny house'larda genelde tüplü veya elektrikli ocak oluyor. O da olsun olacaksa ama bir kuzine köşesi olursa çok faydalı olabilir. Bununla birlikte evin yakınında odun depolanabilecek bir yer gerek. Hava çok nemli oluyor malum.  genelde yağmurlu ve soğuk oluyor. Yalıtım meselesi çok önemli olur yine. Bir Antalya'daki evle Giresun yaylasindaki ev aynı yalıtımda olursa olmaz. Genelde aileler torunları vs beklerler böyle yerlerde. Çocuklar için de ev çevresinde oyun alanları projelendirirseniz bu da alımda çok etkili olacaktır. Karadeniz olduğu için biraz daha oranın insanının ihtiyaçlarını düşünmek gerek bence. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

Karadeniz'de aslında şöyle bir şey var benim gördüğüm. Şehre göçen nesil emeklilikten sonra geri dönüyor artık köylere ve her gelen aile yeni bir ev yapıyor kendisine. Mart-nisan aylarından ekim-kasım aylarına kadar uzunca bir süre köyünde kalabiliyor insanlar artık. Özellikle covid meselesi iyice artırdı bu terse göçü.

ahmedinejad bu mobile tiny houseların müşteriye maliyeti 250K - 400K arasında. Bu ürün özelinde emeklilik için geri dönen kitle, pek hedef kitle içerisine girmiyor. Bu tekerlekliler max. ebatlar En:2,55m Boy: 9,50m olduğu düşünülünce, fiyat performans olarak tercih edilecek pozisyonu yok geri dönüş yapan emeklilerimiz için.

Alıntı

O da olsun olacaksa ama bir kuzine köşesi olursa çok faydalı olabilir.

Bu kesinlikle mantıklı ama. Bu değerlendirilebilir. Bunu not ediyorum.

massosoit tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abav o maliyet çok yüksek değil mi ya. Akdeniz veya ege için zaten tatil beldesi olduğundan kabul edilebilir bu da, Karadeniz gibi deniz turizmi çok fazla olmayan bir bölgede bu maliyeti sırf yayla evi için karşılamak çok zor gerçekten. Hani yaylada köyde arazisi olan adam çok daha düşük maliyetle ev yapabiliyor kendisine zaten. Bu maliyeti karşılayacak beyaz yakalılar da Karadeniz'e gelmek yerine ege Akdenizi tercih eder diye düşünüyorum. Karadeniz özelinde sizin yaratabileceginiz en büyük fark maliyet olmalı o zaman. O da bu döviz kurlarıyla çok zor. 

İnşallah başarılı olursunuz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

Bu maliyeti karşılayacak beyaz yakalılar da Karadeniz'e gelmek yerine ege Akdenizi tercih eder diye düşünüyorum.

Karadeniz sahil de para vardır ama, lüksüde severler. Ve şu da var ki, doğada çoğu yerde imar sorunu var. Tarla, bahçe olarak geçiyor imarda. Bu yapılar imara da takılmıyor. İnsanlar ister sahildeki, ister şehirdeki, ister yaylalardaki. İster kendi, ister eş dost akraba ya ait arazilerde rahatlıkla kullanabilirler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hem karadeniz hem egede bu tarz arsası olan ve ev yaptıran - yaptırmak isteyen arkadaşlar dolayısıyla epey araştırma yapmıştık zamanında. bu konudaki en büyük problem imar izni mevzusu. her ne kadar bu tekerlekli abi gerekirse çekeriz desen de, mesela sit alanlarında devlet gelip çat diye davasını açıyor, tamam bu yapı yere oturmuyor ama altındaki endemik yapıyı bozuyor diyorlar. bir arkadaşın datça'daki şahane arazisinde yerden 50cm-1 metre yüksekte olan basit bi prefabrik yüzünden başına gelmeyen kalmadı. keza, izni alan adam da fiyat odaklı ilerliyor, sonuçta tiny house yani üreticilerin hiç biri birbirinden çok farklı değil. ki egede sit alanı olmayan boş arazi bulmak da pek kolay değil biliyorsunuz.

ben olsam bir arazi danışmanlık ekibi gibi bir şey kurup, bu konuda videolar çeker, insanlara danışmanlık veririm. zaten arazi - imar izni danışmanlığını sen verirsen, evi senden alma ihtimali %95. kur ekibini atıyorum de ki tarlası, bahçesi olanlara ücretsiz danışmanlık. 1 saatlik sessionlar halinde adamlarla görüş. herkes tarlasını, imkanını vs söylesin, bu bilinmezlik kısmını aşsın, sonra evin detaylarını konuşursunuz. çok maliyetli bir şey de olmaz, 1 avukat 1 emlakçı gibi bir ekiple rahatlıkla bu iş çevrilebilir ve kısa sürede bence maliyetini fazlasıyla karşılar.

yoksa boş boş biz evin içine soba koyduk, kuzine koyduk dersen, onu yapan 2 milyon tane daha firma var ve muhtemelen senden daha ucuzlar. özetle iş modelini biraz farklılaştırmak mantıklı olabilir derim. tc milletinde bir sürü insanın babadan dededen kalma öylece duran ıvır zıır arsası var, o arsaları değerlendirelim abi bak senin arsan şurada, buna şu şu yapılır şu kadar maliyet olur, köye gidince kalırsın vs dersen, başarılı olma ihtimalin daha yüksek olacaktır.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence roket adamın dediği doğru, bu işlere heves edip ürken çok insan var sırf mevzuattan belirsizlikten dolayı. anahtar teslim derecesinde bir paket haline getirirseniz kapış kapış gider. onun dışında evde inanılmaz dizayn fikirleriyle anca bir yere kadar satabilirsiniz.
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu TinyHouse'lar birleştirilemiyor mu?

 

Sonsuz alternatif var gibi geliyor aklıma, 2. mesajdaki konsept her şehirde olacak bir şey. Bir çok şehirde haftasonu kaçamağı için bu tarz yerlere atlayacak arkadaş grupları vardır.

 

Bu videodaki ev çok hoşuma gitti. Özellikle verandayı bağımsız yapıp devamı gibi tasarlamış. Ayrıca girişte tam karşıda baya ferah bir mutfak, evi ikiye bölüp ayrı üst katlar olması fikri vb baya hoşuma gitti.

 

Modüler olmaya çok uygun bir iş; hem farklı bütçelere uygunluk açısından hem farklı zevklere, bölgelere ve ihtiyaçlara hitabı açısından çok fazla seçenek sunulabilir. Güzel bir katalog oluşturup müşteriye bolca tercih imkanı sunabilirsiniz. Zaten bu yola giren biri mutlaka içinde kendi dokunuşları, tercihleri, kişiselleştirmeleri olsun ister. Gidip mimarla, tasarımcıyla oturup bunları konuşmak başlangıç için çok kişiye uzak ve zahmetli. Onun yerine online bir tool ile, veya en azından katalog üzerinden parçaları seçerek birleştirmek yaklaşık maliyeti/süreyi görmek veya teklif isteyebilmek güzel seçenekler.

 

Yukarıda koyduğum videoda da olan akıllı ev konsepti (evin içi veya dışı için), bol ve geniş camlar, sky window, asma kat tiny house'lara çok yakışıyor. Ayrıca yatlarda dar alanlar için yüz yıllardır çözümler geliştirilmiş, son yıllarda modern/lüks yaşama dönük de çokça gelişme var ve bu konsepte cuk oturuyor. Oralara da bakmakta fayda var.

 

Bu arada firma bilgisi paylaşabilir misin? Şehir dışı çalışıyor musunuz?

xaty tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aralar bu tarz işler çok popi sanırım, kompozit üreticisi bir  firmada çalışıyorum bize de karavan üreticisiyiz şunu bunu yapar mısınız diye gelenler oldu son dönemde normalde hiç o sektörle alakamız olmamasına rağmen.

Bir bilgim yok bu tarz şeyler hakkında ama içinde insan yaşıyacağı ve tekerli olduğu için yanmazlık standartı vs. var mı hangi yönetmeliklere tabii merak ettim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz öyle, biraz da gerçekten koca eve ihtiyaç yok, 2. Ev, hızlı olsun, minimal olsun vs. Bir de ev koyamadığın yerlere koyabiliyorsun ama karavandan daha rahat ve imkanlı. Belediyenin yikamama sebebi de senin garajdaki arabana bir şey yapamamasiyla benzer

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Sit alaninda olan sitelere lease'leyin bunlari ya da kiralayin. Soyle ki, sitede imar ivir zivir nedeniyle insaatina baslanmamis bos 10 tane arsa varsa, hic yoktan 2 tane site yonetiminin elinde bunlardan olsa, bu bos arsalari sahiplerinden kiralayip bunlari yerlestirir. Kiraya verir, sezon bitince de size iade eder.

Kira/lease secenegi oldugu zaman arsa sahipleri bile rahat dusunur, cunku elden cikarma sikintisi yok. Sezonda yeni ev yaptirmayacaksa, arsa bos yatacagina bu evlerle kiraya verir.

Kira getirisi 25k diyelim. Sen 15k'ya adama verirsen, her turlu operasyonunu da ustleneceksin tabi. Siteleri kafalarsaniz, bir iki basari hikayesi sonrasi yeni satis kanali yaratmis olursunuz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...