Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adetli Laptop


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Kardeşim klinik kuruyor da birden fazla laptopa ihtiyacı var. Excel tarzı bir iki program çalıştırılacak, röntgen makinalarından görüntü aktarılacak vs. Fiyatı iyi, dayanıklı, hdmi ve mümkünse ethernet portları olan bir şeyler lazım. Bakıyorum ben ama 10000 liradan aşağı düzgün alet yok. Mümkün mertebe aşağı çekmeye çalışıyoruz.

2. el düşündük ama garanti ve fatura mevzuları nedeniyle vazgeçtik bu arada.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ucuz bakıyorsan Lenovo'lara bak, bu mesela: https://www.hepsiburada.com/lenovo-v15-gen2-alc-amd-ryzen-3-5300u-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82kd000atx003-p-HBCV00000QK142

8GB bellek, 256GB SSD, 1080p, 1.7kg, 4/8 CPU

Güzel makine, 4GB ram modelleri epey ucuz, içine ram takılıp takılmadığına bakıp takılıyorsa öyle alabilirsin, sonra kendin takarsın: https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-v15-g2-alc-amd-ryzen-3-5300u-4-gb-ram-256-gb-ssd-15-6-freedos-notebook-82kd000atx-fiyati,1380943802.html

Mikrochip üretimi yeterken bunların fiyatı 3k'ydı ama yapacak bir şey yok, üretim ancak 2023 sonlarında fiyatları eski seviyeye çekecek gibi duruyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

;( ABV

Lenovo deneyimimiz pek iyi değil, daha önce aldığımız bir ideapad parça parça koptu resmen. Şöyle bir şey buldum, ethernet portu yok ama donanım, malzeme vs. olarak iyi sanırım.

https://www.hepsiburada.com/huawei-matebook-d-16-amd-ryzen-5-4600h-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-16-1-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000000CC8P?magaza=Gsmport&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.79.8

Bu arada Huawei'nin servisi nasıl?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Huawei çok iyi, hatta bence şu anda piyasanın en iyilerinden. Ama 10k civarı sanırım ucuz modelleri şu an. Ben de Huawe Matebook 14 kullanıyorum (bunu), bundan önce de Huawei D 14 kullanıyordum, ofiste de yaklaşık 50 tane bu yılın modellerinden Matebook var. Huawei'nin kendi sitesinden alıyoruz biz, fiyatlar benzer kalitedekilerin hepsinden daha ucuz, performans iyi. Webcam pozisyonu dışında her açıdan çok beğeniyorum ben ya, eğer o fiyata çıkabiliyorsanız kesin alınır, başka alternatif bakmaya gerek bile yok.

Geçen yılın modelleri ile birlikte 100 kadar model geçti ofisten, anlayan kişi olarak da ne zaman sorun çıksa ben baktım. 2 tanesi kablosuz ağdan kopup durdukları için servise gönderildi, 1 tanesi de SSD sorunlu çıktığı için gitti, SSD'yi ve kablosuz çiplerini garanti kapsamında değiştirip geri gönderdiler. Servis açısından hiçbir sorun yaşamadık. Temiz ve hızlı. Xiaomi gibi Doğubank'da bir adama vermemişler, en azından Matebook'ları kendileri yapıyorlar.

O gösterdiğini pek beğenmedim ama, 16.1" 16:10 ekrana 1080p.

Benim kullandığım Matebook 14 aynı fiyata 14" 3:2 ekrana 1440p veriyor. 3:2 ekran çok süper bir şey zaten ofis yazılımları için.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Liebe dedi ki:

abi biz thinkpad kullanıyoruz 2017-2020 -> t410 , 2021-> t14 

gayet memnunuz yahu akıyor makineler? dockları falan güzel hem external docklar var hem üstüne tıkırt diye oturtulanlar var, ekranlar falan da lenovo hatta onlar da çok iyi. 

reklamlar

Thinkpad'ler iyi de ucuz modelleri sıkıntı. Malzeme kalitesi yerlerde.

@GERGE çok sağolasın. Sanırım Huawei alacağız, mantıklı geldi bayağı. Aynı seviyedeki aletler cidden çok daha pahalı, pek alternatif de yok bu civarlarda. Senin linklediğin modeli de yollarım, hangisi daha cazip gelirse ondan sipariş versinler. 14" taşınabilirlik açısından da daha iyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Daha ucuz, evet. Ama Huawei'nin kendi sitesinden alın mümkünse, fiyatlarına bakmadım şimdi ama oradan alınca doğrudan sistemlerinde kayıtlı oluyor, servis rahat oluyor. 3. kişiden alırsan nasıl olur bilmem.

PS. Kendi sitesinde 13k fiyat çıktı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lenovo tecrubesi kotu diye kenara kaldirip atmamak lazim. Thinkpad ve ideapad tamamen apayri klasmanlarda makineler. 

Ben alabilecegim en ucuz ve yeni thinkpad i alir, yoluma bakardim dogrusu.

thinkpad e15 gen2 ve gen3 , belki bazi e14 ler matebook 14 lerden daha iyi donanimi daha ucuza verebiliyorlar. Kaliteleri de cogu yerde ya daha iyi, ya basabas olacaktir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda yazıldıgı gibi tek slot 4gb model alıp 4 daha ekleyip 8 yapın en uygun o şekilde olur. windows deli gibi yedigi için 4gb yetmiyor artık office programlarına bile.

Bu arada röntgen cihazından aktarma vs. image processing yapacak mı alet? öyleyse ekran kartı lazım adam gibi.

µh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Günün sonunda Huawei Matebook 14" aldık. Vatan'a gitmiş 1440p paneli falan beğenmiş bayağı kardeşim. Netten sipariş ettiler sonra.

Thinkpad'lere falan baktık ama E serilerinin almalık olanları 11-12000'in üstündeydi hep (WinOS lisans ücreti var tabii üstüne), bir de saçma bir şekilde uygun fiyatlı satılanlar hep içine garanti dahilinde ram takılmıştır/ssd yükseltilmiştir gibi şeyler yazan third party satıcılardan mevcuttu. İşyerine aldıkları için cesaret edemediler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Hayırlı olsun da Matebook'a da lisanslı Windows lazım, atlamayın onu sakın.

Geçen müvekkil sırf stajyer korsan yazılımlı bilgisayarıyla ağa bağlandı diye geldiler. Ev işi gibi değil o işler. Normalde sadece özel misafir ağlarıyla, kayıtlı olarak izin verirler ama başka bir çalışan aracılıyla olmuş. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben dün 20 adet aldım. acil dediler 2021 e fatura girsin istediler.
HP PB 450 G8 aldım 825 usdden

W10PRO şart koştu ITci arkadaşlar bana. Ama çok büyük bir ağ kurmayacaksan Microsoft illa sana pro al demiyor diye biliyorum

 

 

Dynun tarafından düzenlendi
modeli yanlış yazmışım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Home Edition eğer ticari sözleşmeler ve compliance alanlarında çalışan bir avukat olarak cevap veriyorsam sorun, evet.

Sağlık kuruluşu bunlar, çok fazla özel nitelikli verilerle uğraşıyorlar. Bu nedenle her türlü taşınabilir donanımın hem Kişisel Verileri Koruma Kurulu hem de EU kararlarına göre yeterince güvenli şekilde korunuyor olması gerekiyor. Kısaca BitLocker abi, BitLocker yok. Bilgisayar çalınırsa tüm hasta verilerine erişirler içindeki.

Ama onun yerine açık kaynak alternatifler var, illa da Pro lazım değil. BitLocker çok rahat ama, ben evdeki oyun bilgisayarım dahil (bazen onda da çalışma gerekiyor, belge var içinde) kullanıyorum sorunsuz.

Açık kaynak alternatiflerine yardım edemem. Vardır ama burada bilen, kullanmış olan.

Bu arada KVKK demişken, VERBİS'e bildirim yapmaları da gerekli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...