Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Super Crooks (2021)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

MV5BODVjMjdiOTktZjQ3OS00MjdiLWIyYWUtMmFk
 


Johnny Bolt süperkahramanlara büyük hayranlık besleyen bir çocuktur. En büyük dileği bir süper kahraman olmak ve yaşadığı sıkıcı kasabanın yerel kahramanı olmak, bir gün dünyanın en sevilen ve takdir edilen kahramanı olmaktır. Fakat işler ters gider ve kendini olmak istediği idealin tam tersini sürüklenmiş olarak bulur. Yıllar sonra sevgilisi Kasey ile yeniden bir araya gelip yeni bir hayata başlamanın eşiğindeyken eski suç ortakları onu son bir soygun yapmak konusunda ikna ederler. Fakat sonrasında son vurgun derken hedefini çok düşük tuttuğunu farkeder ve super villain dünyasının duayenlerinden The Heat'in planlamasıyla gerçek bir son vurgun vurmaya karar verir, fakat bu kararıyla super villain dünyasının en korkulan adamı The Bastard'ın radarına girdiğinden henüz haberi yoktur.

Mark Millar'ın Netflix için yaptığı diğer bir iş olan Jupiter's Legacy'in spinoff'u olan yapım bu kez olaylara super villain'lerin tarafından bakıyor. Jupiter's Legacy evrenine keyifli birkaç cameo'nun yanısıra gerek Marvel gerekse DC olsun, birçok mainstream süperkahraman örneğine doğrudan göndermeler (Praetorian: Sentry, Kismet: Domino, Forecast: Storm, Diesel Kardeşler: Lobo, Johnny Bolt: Electro, TK: Magneto, Ghost: Susan Storm, Count Orlok: Doctor Fate gibi) yapılması çok eğlenceli olmuş. Her ne kadar bu son 4-5 bölüme pek yanısımasa da güzel animasyonlar hem batı ekolü karakterleri akıcı şekilde işlenmesini, hem kan revanın eksik olmamasını, hem de bu tarz yapımların genelinde başarılamadığının aksine Anime estetiğinden zerre ödün verilmemesini sağlamış. Hikaye oldukça akıcı işlenmiş, tam ekran izliyorsanız bölümün ne zaman bittiğini farketmiyorsunuz bile, The Boys'dan beri kendini bana böyle izletmeyi başarabilen bir süper kahraman hikayesi izlememiştim diyebilirim. Yapım süper kahraman hikayelerini villain bakış açısından ve heist konulu olarak işlediği için de ortaya her türlü farklı ve keyifli bir yapım ortaya çıkıyor. Yapımı Japonca dublajla izledim, seslendirme kadrosu oldukça iyiydi.

10 üzerinden 7.5 verebilirim rahatlıkla. Son bölümler (özellikle son 2 bölüm) teknik açıdan kulvar kaybetmiş ve 8 almanın direğinden dönmüş diyebilirim. Ama özetle Netflix'in kartel kara parası aklar gibi çektiği Original Anime işlerinden sıkıldıysanız ama yine de can sıkıntınızı dağıtmak için bir şans verecek seri arıyorsanız bu seriyi rahatlıkla önerebilirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...