Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hellbound (Netflix - 2021)


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Tanımlanamayan yaratıklar ortaya çıkıp önceden kendilerine görünüp ölecekleri vakti ve cehennemle cezalandirilacaklarini bildiren kehanetler verdikleri kişileri herkesin ortasında öldürüp aynı hızla sırra kadem basmaktadir. Bu olaylar zinciri sonucu Tanrı 'nin artık insanları alenen ibret alması için bu noktaya geldiğini, insanların artik erdemli ve günahsız hayata dönmesi için kıyamet öncesi bunun onlara son ikaz oldugunu savunan gizemli bir tarikat ve onlarla aynı amacı paylaşmasına rağmen radikal linç hareketleri başlatan bir anonim oluşum bu kaostan yararlanarak hızla palazlanacaktir.

 

Yapim Squid Game sonrası Netflix'in en iddialı Kore dizisi olarak lanse ediliyor. Bir webtoon uyarlaması olan yapim Death Note benzeri bir atmosfere sahip ve özgür irade, adalet, inanç gibi kavramları irdeliyor 

 

3. Bolum çok çok iyi.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

54 dakika önce, neutrino dedi ki:

İlk bölüm on dk baktım, çok uyduruk duruyordu? Devam etmeye deger mi

3. bölümdeki twist Watchmen kalitesinde. Ayrica görsel efektler hiç de fena değildi bence. Gece yarısı can sıkıntısından başlamıştım. Mesai dönüşü geri kalanını maratonlayacagim, yazarim birseyler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce bitirdim, 3 bölümlük efsane bir miniseri yapmak yerine 6 bölümlük, plothole'larla dolu ve alenen cliffhanger biten bir webtoon fragmanı yapmışlar. Kötü demeye dilim varmıyor daha çok harcanmış bir potansiyel. Çünkü 1-2-3 olarak gerçekten sevdim bu hikayeyi. 4-5-6'yı direkt atlayabilirsiniz zaten 1-2-3 ile tek ortak karakter avukat olan kadın ve deli tiktokçu adam. Ayrıca polisin hikayesinin bir yere bağlanmamış olduğu için son tahlilde pek bir anlamı da olmadı. Tıpkı belgeselci adamın 4. bölümde hikayeye girip son bölüme kadar fake başrol olarak kullanılmasının manasızlığı gibi. webtoon'u okursam eminim daha geniş anlatılıyordur ama şu haliyle yarısında tepe yapıp sonrasında inişe geçen bir başka Netflix işi olmuş.
 

Spoiler

Muhtemelen son bölümde olan malum şeye kadar herşeyin bir tür divine test olduğunu düşünmemizi istediler ve öyle bitirdiler. Böyle bir hikayeyi daha ilginç şekilde de bitirebilirlerdi. Fantastik gibi görünen bir hikayeyi pseudo sci fi de olsa bilimkurguya bağlayabilirlerdi mesela. Büyük bir fırsat kaçmış. Yine de 3. bölümdeki plot twist'den dolayı ayrı bir yerde anacağım bir yapım olacak.

 

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...