Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Squid Game (2021) - Netflix


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, Akuma_Blade dedi ki:

bence eğer dizinin devamı gelecekse:
 

  İçeriği gizle

1- 456 abi gelip frontman pozisyonu için challenge atmaya gelecek, VIPler bu teklife tuzla koşunca oyunları yenilenmiş etaplar eklenerek baştan başlayacak , ki bu olay daha önce oldu.
2- son yada sondan önceki etaba dek front man'ın şampiyonu recruiter abi ile kapışılacak.
3- elbette 456 eli boş gitmeyecek, adaya oyunlardan haberdar edilmiş yarışmacılarla çıkacak. 
4- öte yandan 456 yerine başka birinin odak karakter gibi işlenmesini tercih ederim.
5- chekhov's gun kuralı, o bombalar patlayacak.
6- polis ölmemişse yada sonda Kore polisi adaya çıkacaksa hiç çekilmesin.


 

Spoiler

Storm Shadow döver her türlü

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa süre önce Netflix’in güncel istatistiklerini paylaşmak adına Deadline’a konuşan Netflix ortak CEO’su Ted Sarandos, verdiği ilgi çekici bilgilerin yanı sıra Squid Game’in yakaladığı başarıdan da bahsetti. Hatta Sarandos’a göre erken izleyici sonuçları doğru noktada ilerlerse Netflix’in şimdiye kadarki en popüler dizisi olabileceğini iddia etti.

Kaynak: Screenrant

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 saat önce, Oce4n dedi ki:

kaiji izlemeyenlere çok orjinal fikir gibi gözükmüş olabilir ya.

Abi Kaiji'den burada haberim oldu. Mangadır animedir ne kadar insan takip ediyor ki(şimdi gelecek Japonya'da Amerika'da aylık okuyucu sayıları, daha genelden bahsediyorum) Kaiji'yi bilsin.

Ben de Açlık Oyunları ilk çıktığında "la bu Battle Royale işte oradan çalmışlar lölölö" diyordum, sonra çoğu insanın sinemayla çok alakalı olmadıkça bir Japon filmini bilmeyeceğini farkettim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İzledik bitti biz de. 6.5/10 ama film notu. 
 

Spoiler

Sonu gereksiz olmuş biraz, 1 numarayla ilgili plotta sorunlar var vs ama en son uçağa binmeyip geri dönmesi tam tutarsa yenisini cekeriz para gelir düşüncesi olmus. Bu kaygilar yüzünden yarim yamalak film/dizi izler olduk son zamanlarda. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başıma birşey gelmeyecekse risk almayı göze alarak her izleyicinin en az bir kere görüp duymuş olabileceği türden tiplemeler kullanmasından sorgulattığı şeylere, prop dizaynlarından müziklerine, hatta City of Violence'de olduğu gibi başrol karaktere zerre romantizm koymayı denemedikleri için bile 10/10'luk dizi.

Platform'un bende yarattığı hayal kırıklığından sonra ilaç gibi geldi diyeyim.

"şurda şaşırmadım şöyle tahmin ettim, nasıl 10/10'luk dizi?" diyenlere şunu söyleyeyim: Belki bardağın dolu tarafını görmeye öncelik vermemiz gerekiyor. Sezon itibariyle yönetmenin/senaristin iletmek istediği çoğu mesajı verdiğine inanıyorum. Öte yandan 2. sezon ihtimalinden rahatsız da değilim. Çıksın izleyelim diyorum özetle.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izliyorum yüksek ihtimal de bitireceğim onu belirteyim, çıkan cheesy çok yapım var beğendiğim öyle çok seçici çok marjinal takılmaya çalışan biri de değilim fakat;

 

klişe hikaye, boktan müzikler, olmayan kurgu, çekimlere hiç girmiyorum 2 ışık 2 entry level kamera ile daha iyisi çekilir.

 

tahminim genel olarak dünyada covid sonrası, temel insan psikolojisini anlatan, çerezlik böyle bir diziye ihtiyaç vardı ve insanların hoşuna gitti, zamanlaması tabi ki bir pazarlama harikası.

 

dediğim gibi izliyorum, izleyeceğim de çünkü evdeyim ve daralıyorum ama son dönemde şundan daha fazla eleştirilebilecek bir yapım çıkmadı benim gördüğüm kadarıyla, ucuz ve aceleyle çekilmiş gibi bir havası var.

 

pazarlama 9/10

dizi 1/10

 

edik: önceki yorumları okudum da yönetmenin ya da senaristin iletmek istediği mesajdan bahsetmek bana çok garip geliyor, evet bir alt metin mevcut tabi ama squid game bir mesaj vermek, bir farkındalık yaratmak için çekilebilecek bir dizi için çok sırıtıyor, öyle böyle değil.

Meow tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 7.10.2021 at 18:48, Goering dedi ki:

area kodu xxx- olarak gözüküyor, kontrol edicek bir şey yok

TR kafası 212 veya 532 ekleyip denemiş koreliler.

çok zor değil bir dummy numarayı operatörlere haber verip kullanıma kapattırıp dizide kullanmak. en azından bütün dünyanın sana salak demesinden daha iyi hfsd

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Milleti bir yere kapatıp "şimdi acı vere vere öleceksiniz fakirler" deyip envai çeşit işkencelerle öldürüyor olsalardı millet övmelere doyamazdı. "Breaking Bad diziyse bu ne?" diyen mi dersin, bölüm başına 2.5 milyon dolar harcanan 5 sezonluk Black Mirror ile bir sezonu 9 bölümü 22 milyon dolara çekilen Squid Game'i kıyaslayanı mı ararsın, benim için kaçış edebiyatı örneğinden başka birşey olmayan Platform'u tek cümleyle övüp bunun çer çöp olduğunu söyleyen mi dersin, "Hızı bilmem kaç yaptım da öyle bitirebildim" diyeni mi ararsın, yoksa "Uzakdoğulular dizi çekemiyor zaten"ciler mi dersin. 

Bence şuan ekşi gibi mekanlarda bu dizinin sadece entel gözükmek için aşağılandığını düşünüyorum, tek seferde başlayıp bitirebildiysen bir kere o dizinin notu 7/10'dur, en az o da. Battle Royale'den Alice on Borderland'e, dek kıyaslandığı film yada serilerin bir kısmını izledim, başlangıç noktası yada işlenişe kadar anca %30 benzerliği çıkar, en fazla o da. Aynayla, gölgeyle boks yapmaktan başka birşey olmadığını düşünüyorum,  tüm o alt metni ıskalayıp "VIP'lerin oyunculuğu berbattı ya" türü laflarla kulp takmaya çalışmanın. Biz VIP olmuşuz zaten ki!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...