Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiracıyken satılan ev


goldone

Öne çıkan mesajlar

avukati bedavaya getirmeye calisan adam ev sahibine neler yapar ? bu devirde ev sahibi olmak zor.

 

 

31 dakika önce, roket adam dedi ki:

adam en son kardeşim o kadar aciliyetin varsa gel küçük odada kal ben ev bulana kadar diyecek kadar yüzsüz bi tipti ahshsh

zuhahahahaha

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gecen ay bu nedenle evi bosalttim. Mayista Istanbul’a tasinacaktim zaten, adam nakliyeni veririm diyince iyi Istanbul’a tasinicam ver nakliyemi dedim. Kendi sectigim tasimaciyla tasittim evi (6000 lira istediler), tasinana kadar gecen surede kira vermedim, faturalari odemedim (abonelikler benim uzerime degildi), depozito zaten vermemistim basta. Istanbul’da kendi evime tasinmamis olsam tasinacagim evin depozitosunu da odetirdim. 
 

Bu arada soyle bir durum var, eger evinizin opdugu bolgede adamin tasinanilecegi alternatif konut varsa 10 sene falan cikartamiyorlar yonetmelige gore. Cikartmak icin bir yol bulsalar da su an davayi acmalari, sira gemesi, sonuclanmasi dahi bir seneye yakin surer. O arada tasinir gecersiniz. Yonetmeligi iyice bir oku cikmak istemiyorsan. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evi alan ihtar çekerse satış tarihinden itibaren 6 ay süren var.onun dışında taşınma masraflarının karşılanması konusunda anlaşarak evi boşaltabilirsin.

kafana yatan ev bulamadıysan acele etme, sonuçta evi alan içinde kiracı olduğunu biliyordu.onu düşünmek zorunda değilsin. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kiracı seçimini titizlikle yapan ev sahiplerine de hak verdim şu yazıları okuduktan sonra.  ?

Alta ki durumlarda seni çıkarabilir ; 

Evi kiralarken Tahliye Taahhütnamesi imzaladıysan ( tarih net yazılı olacak şekilde ) , 10 yıldır orada kiradaysan ve sana 3 ay önce yazılı bildirim yaptılarsa  , gereksinim nedeniyle ki   , evi satın alan kişi; eğer kendisi, altsoyu, üstsoyu veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kişi için bu taşınmaz zorunlu olarak boşaltılmalı ise bu durumda taşınmazı edinme tarihinden başlayarak 1 ay içerisinde kiracıya yapacağı bildirimle kiracıyı çıkarabilir. Ancak bunun için bildirimden itibaren 6 ay sonrasında dava açılacaktır. Eğer isterse kira sözleşme dönemi bittikten sonra 1 ay içerisinde açacağı dava ile de bunu sağlayabilir ayrıca 1 yıllık sözleşme bitiminde kirayı ödemezsen yeni sözleşmede yapılmazsa bunun içinde dava açabilir.

Güncel durumlar değişmiş olabilir bir avukata danışman daha yararlı olur.

En güzeli düzgünce oturup konuşup anlaşmak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi cogu ev sahibi ayran dokulmesin modunda. Istiyor ki kiraciyi istedigi sartlarda oturtsun, istedigi gobi mudahale etsin, istedigi zaman da cikartsin. Insanlar kiraya tasinirken pek cok masraf yapiyor, cocuklarinin okulunu degistiriyor, gelecek planlarini sozlesmeleri dahilinde yapiyor vs.

Beni mesela tam evlilik arefesinde ve universitede yuz yuze egitime gecilecegi aciklandiktan, sehirde kira fiyatlari tavan yaptiktan, oturulacak ev bulmak imkansizken cikartmak istediler. Ceketimi alip cikacak halim yoktu. Kimse de cikmaz salak degilse. Ev sahibinin insan olup anlasma yoluna gitmesi lazim. Bunu da sirf kiraci perspektifinden yazmiyorum, Istanbul’da kiracilarimiz var ve senelerdir sifir sorun gecinip gidiyoruz hepsiyle. Sorun ticaret yapmaktan anlamayan, hayatta hic orta noktayi bulmasi gerekmemis insanlarin kaza bela mulk sahibi olmasinda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, goldone dedi ki:

bir süredir aramama rağmen nakliye + komisyon vermeye değen ev bulamadım. 

 

15 saat önce, ahmedinejad dedi ki:

Abi kapitalizmle ne alakası var. Evi alan da bu adam gibi bir kiracı. Kredi cekmistir almıştır evi. Sanki şeytani şirket var karşıda gibi ölümüne kiracı yanında durmayı anlamıyorum. Adama önceden ihbarını yapmışlar. Sen cikmadigin için adam hem kira hem kredi ödeyecek. Mağdur olacak işte. Bunun kapitalizmle falan ne alakasi var. 

 

derin ziyonist örgütlerin bir oyunu bu, anlayamazsın...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evi alan adamın ne suçu var bu hikayede anlamadım. Adamdan ne koparabilirim derdinde yaklaşmak yerine kanuna uyacak şekilde anlaşmayı seçin. Çalışma hayatımın tamamında kiracı oldum, 1 defa bile kavga ederek ayrıldığımı hatırlamıyorum. Neticede karşınızdaki de insan, o da siz böyle yaptıkça mağdur olacak...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 15.09.2021 at 19:52, GERGE dedi ki:

6 ay süren var, sonra çıkmazsan önce ihtar eder sonra dava açar çıkartır. Yanında da mahkeme masraflarını, avukat masraflarını, ödenmemiş kiraları, tahliye masraflarını faiziyle senden alır. Kira ödemezsen daha da erken dava açabilir, 6 ay 2 aya iner.

Sözleşmenin bir önemi yok. İstersen 1-1,5 yıl daha oturmaya devam edersin ama bunlar bitene kadar.

Eğer sorun çıkartacaksan kiranı ödemeye devam et, en az zararı öyle görürsün.

Daha fazla bilgi ve yardım için avukata git ama, benden bu kadar.

YEP. aynen bu şekilde hatta eğer evi alan aklı başındaysa aldığı gün ihtar çeker. Bu arada bir olay daha var evi aldığı için sözleşme yenilemek zorunda da değil. Kendi oturacağından sana işte 1 ay önceden ihtar atıp sözleşmeni yenilemeyeceğim çık evimden diyebilir. Bu nedenle 6 ay ya da sözleşme ne zaman bitiyorsa çıkman gerekecek yada hukuki yola giderek çıkarılacaksın.

 

Bu kapsamda adam sana 30-40 gün veriyosa biraz pazarlık edip taşınma maliyetlerini kurtaracak şekilde evden çıkabilirsin. Kötü niyet yoksa iki taraftada orta yol hep bulunuyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bide böyle bir durumda ne ev sahibi ne de kiracı şuçlu. Ev sahibi evinde oturmak istiyor kiracıda çıkmak istemiyor ama sonuçta adı üstünde bu mal kiralık. Kiracının malı değil yani. Kimseyi zora düşürmeden yol bulmak lazım. 

Ha ev sahibinin amacı gıcıklık seni çıkarıp 2 katına evi kiraya verecekse o zaman üşenmezsen takip et evi sana ilk teklif etmesi gerekiyor felan falan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Selam, uzun bir arayıştan sonra ev buldum gibi. Eski ev sahibinden hala haber yok ama 1 aya çıkarsan nakliyen benden demişti. Onun nakliyeci tanıdığı var ve öyle halletmek istiyor muhtemelen. Ben bana direkt nakit versin düzgün bir firmayla eşyalar kırılmadan taşınayım diyorum. Olur da yine anlaşamazsak nakliye parası talep etme gibi bir hakkım/yasa vb. var mı? 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kiralık oturduğunuz ev satılıyor ise yeni ev sahibine öncelik veriliyor diye biliyorum sizi çıkartmak veya devam ettirmekle ilgili olarak.

Ama normal biten sözleşmenizi eğer düzenli kiranızı ödüyorsanız bitirmek gibi falan bir şansı olmuyor ev sahibinin. 

Absolut tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Kiracı içerdeyken taşınmazın satılması halinde yeni mal sahibi kiracıya 1 ay içinde ihtar göndererek tahliye talep edebilir. Bu durumda satın alma tarihinden itibaren 6'ncı ayın sonuna kadar kiracı içerde kalmaya devam eder. 6'ncı ayın sonunda çıkmazsa tahliye davası açılabilir. Eski mal sahibi ile yapılan kira sözleşmesinin sonunda da direkt dava açarak tahliye talep edilebilir."

Böyle bi yazı gördüm ilk aramada.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...