Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Don't Look Up (2021) - Netflix


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Matrix varken arada kaynamış ya bu. Kadro baya canlı, yönetmen de ayrı iyi.

 

"The story of two low-level astronomers, who must go on a giant media tour to warn mankind of an approaching comet that will destroy planet Earth."

 

https://www.imdb.com/title/tt11286314/

 

 

24 Aralık'ta vizyona giriyomuş ama aynı gün Netflix'te. Netflix'e çıkınca gişede napacak acaba, zaten 22'sinde yine Matrix var hehe. Nese her türlü kaliteye benziyor kaçmaz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

az önce izledim. açıkçası big short ve vice'dan sonra don't look up ile bu filmde eleştirdiği şeylerden birini yapmış gibi geldi bana. pek sevmedim çünkü big short ve vice aşırı beğendiğim filmler. o ciddiliği ve gerçekçiği bekliyordum, tarzı tamamen değiştirmesini pek sevmedim. başka biri olsaydı daha çok beğenirdim.

 

Spoiler

dün south park post covid izledim belki de o yüzden fazla geldi artık amerika'lıların covid ve trump maceralarını eleştirmek.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, µh dedi ki:

idiocracy tarzı bir film olmuş

evet ama idiocracy daha basarili bir film

Spoiler

cunku o filmin butcesi cucuk gibi, oyunculari karsilastirsan farklari ortaya çıkar zaten. ve bundan dolayi sacmaliklara gulup geciyosun. ki zaten tum duzen sacmalik uzerine kurulu bir distopya.

ama burada, tarzlari ayni olmasina ragmen cok daha realist bi dunya var ki zaten elestririlen de yine bu gercekci dunya. ki zaten olaylar da ustu kapali gercekler. o yuzden bu filmdeki absurtlukler rahatsiz edici geliyor bana.

bi de elestri disinda hayvan gibi de yuceltiyor amerikayi. bole armageddon tier hem de. bole tam amerikan halki filmi. diger milletler de var (cunku realist) ama onlar amerika bizi kurtarsin diye izliyor veya roket bile atamiyorlar. ok nasa süper ama dur bi dakika sen covid'den bahsediyordun. o vakit almanya ve çin'in nasıl tepki verdiklerini yansıtsaydın. ki söz konusu ölüm kalım olduğunda hayvan gibi roket çıkar bu ülkeler zaten. çin'in son 5 senedeki uzay başarılarına biraz bakarsan.

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah mükemmel olmuş bence, adam mckay gene yapmış yapacağını. covid sonrası dünyanın durumunu çok güzel anlatmış amerikan odaklı olsa da. diğer ülkelere de bayağı denecek şey var aslında, ara ara işleselermiş keşke onları da hafiften. yer yer koptum, gözümden yaş geldiği oldu. eleştiriyi de sadece bir tarafa değil, amerika içinde her tarafa göndermiş. final de cuk oldu.

Spoiler

launch challenge, memeler filan ahah yarıldım ya çok iyiydi sosyal medya ile alakalı herşey.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

film güzeldi de çok mutsuz etti ya kjsdf

altınayı rahatsız edici demiş öyle hakkaten

şu aptallıkların yarısından çoğu olur gibi çünkü hakkaten böyle bi olay olursa

Spoiler

amerika yüceltilmiş niye diğer ülkeler kendi projelerini yürütemiyorlar denmiş yukarda ama, amerika'nın diğer projeyi sabote ettiği gösterildi zaten. zaten zamana karşı bi yarış da var ortada, olay sadece manpower ya da para değil

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, neutrino dedi ki:

Güzel film olmuş ama günün sonunda eleştirdiğinin ötesine geçemiyor. Kapitalizmin her şeyi satılabilir mal haline getirip kar etmesine güzel örnek olmuş. Bana o yüzden rahatsız edici geldi. Tüm kolektif aptallığı güzelce yansıtıp paketleyip sunmuş, çözüm namına bir şey yok. 

çözümü açık açık söylüyor işte filmde adam:

Spoiler

“bilimi dinleyin, size daha ne kanıt sunalım, veriler ortada” diye bağırıyor tv’de açık açık ki aslında bize bağırıyor orada. hortum sezonuna en uzak aralık ortasında yüzyılın hortumu vurduktan sonra senatörün “bundan çıkaracak sonuç yok” demesi gibi olmuş biraz lol. filmin mesaj vermesine gerek bile olmamalı ama olan bir devre geldik.

gene nepotizm yerine peer review öneminden bahsediliyor defalarca.

şahsen filmle ilgili eleştireceğim tek şey sanırım leo ve jen’in romantik ilişkilerine giden screentime. filme önemli birşey katmadan uzatmaya ve bulandırmaya yaramış bence.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...