Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Matrix Resurrections (2021)


progamer

Öne çıkan mesajlar

Spoiler

ya düşünüyorum da makinadan korkmuyorsun ya bir kere filmde. terminator dark fate de de aynı rezalet vardı. soğuk, pragmatik, amacına yönelik çalışan, konuşmayan gerekmedikçe gevezelik etmeyen makina / kod soğukluğu nerede? 2d karton analist, parodi smith falan... mantaradam tier olmuşlar.

 

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani sıfırın altında beklentiyle gittim ve belki de bu yüzden beni de tatmin etti. Ama kafam güzelken gece Show TV'de Steven Seagal filmine denk gelmişimde izlemişim gibi hissettirdi. Fazlası yok. 

Keanu sigorta parası için oynamış gibiydi falan filan güzel konuşulmuş zaten eklemeye gerek yok. Laurelin güzel anlatmış işte birebir aynı düşünüyorum. Cinsel hırsına yenik düşmüş Lana resmen hırsını seriden çıkartmış. Lilly nasıl ok dedi bu projeye, bu hale getirmesine izin verdi anlamıyorum cidden. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

torrentten indirip baktım ilerlete ilerlete aman tanrım aşırı kötü

kısaca özetleyelim

senaryo bok gibi, gerçekten üstüne düşünmeden öylesine özensiz hazırlanmış gibi kendi legacy'sini piç edip atmak çok yazık para için değmez bence

oyunculuklar aşırı kötü, neo abimizde trinity vs de aşırı kötüler. neden bu kadar kötü bilmiyorum işi mi sallamadılar ne yaptılar bilmiyorum oynayabiliyorlar normalde. diğer oyunculardan bahsetmeye bile değmez.

müzik müzik müzik, rezil ötesi. böyle leş bir filme bakınca tekrardan orjinal eserin müziklerinin kıymetini bilyoruz, ortama vs uymuyor ve cheesyler hep

çekimler dünyası vs kötü wow dedirtecek bişi yok

çok ucuz çok basit ve özensiz gibi olmuş

iyi ki sinemaya gitmemişim harcadığım 10dk ya bile değmez.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.12.2021 at 07:19, Laurelin dedi ki:

averaj netflix filmi izlenimine katiliyorum hatta dahada oteye goturuyorum

Bu film yonetmen tarafindan yazilmis bir fanfiction

 

Benim filmden buyuk beklentilerim yoktu, son trailerlarda bir iki goz kirpma vardi oradan eyvah full queer gidip milleti rageleticekler dedim ama onu bile deliverliyamamis Lana

Ben yonetmeni cok iyi anladigim icin (damdan dusenin halinden damdan dusen anlar) biraz daha farkli bir yerden yaklasicam sanirim degerlendirirken, bunu baska yerde okumamissinizdir garanti edebilirim ?

 

Oncelikle ole ilk ucleme efsaneydi, superdi, sahaneydi filan diyip kandirmayalim birbirimizi. Aksiyonu guzel ama konusu tirt 2 film vardi elimizde sonuc olarak. 

 

Matrixi hani matrix yapan o buram buram hissettiginiz sey harbiden yonetmenlerin kendi dysphorialarini bir sekilde seyirciye aktarmayi basarabilmesiydi, o sikismislik hissi, o gidicegin yeri bilip cikamamak. Orjinal matrixe en cok etki eden sey zaten Alice harikalar diyarinda idi. Trans camiasinda (x-y jenerasyonu diyelim) genellikle bir takintidir bu Alice obsesyonu cunki cogu trans icin cocuklugunda okudugu hem ilk kadin basrollu kitaptir hemde icinde gecen fantastik olaylar bazi seyleri tetikler, Alice kitapta surekli kimligini sorgular ve kendisini akranlari ile kiyaslar.

 

Charles Dodgson bugun baya problemli bir yazar olarak biliniyor kucuk kizlara karsi olan obsesyonu ile ve pedofili oldugu soylenir ancak bugunki bilgimizle baktigimizda adamin 4chan da takilan su "little girl" obsesyonu olan bir queer oldugu ihtimali baya agir basiyor. Tahmin ediliyorki hani bu obsesyonu ve o yasayamadigi cocukluga olan takintisi yuzunden tipki ilk matrix gibi bir patlama ile ortaya cikan bir kitap ve devaminda yaptigi seyler oyle sansasyon yaratmaktan cok uzak. 

Ikinci parca Wachowskilerin GITS takintisi, bunuda aciklamaya gerek yok aslinda. 

 

Bunlarin matrixi trans tecrubesi uzerine yazdiklari ve corpo dan backlash yememek icin herseyi orttukleri zaten kendileri soylemeden on yil once filan spekule ediliyordu, filmde sagda solda birakilmis cok fazla detay var ancak en onemlisi "woman in red" figuru idi.

 

Ikinci ve ucuncu film boyle bir filtreden cikmadigi, boyle bir patlama olmadigi icin tirtti aslinda. Cash grab operasyonu olarak yapilmis seylerdi. 

 

Gelelim resurrectionsa:


 

  Gizli içeriği göster

 

Aslinda Resurrections yerine "Apologies to Trinity" olmali imis filmin adi. Lana cok bariz kendi yarattigi karakterden ozur dilemis bu film ile ve filmi batirmasinin ana sebeplerinden biride budur. Cogu trans yaraticida gozlemlenen birsey bu aslinda, bastan yarattigi erkek karakterleri transition sonrasi cope atmak veya daha once steryotip yazdigi kadin karakterlerin hakkini vermek. Kendi IP sine devam filmi ceken yonetmenden cok bir fanfiction yazari var burada.

Trinity guclu bir kadindi evet ama 1990larin kadin karakteri idi ozunde. Hep bir kurtarmaca, hep bir sidekick/love interest olarak kalmak ve 2-3 derken klise bir ask hikayesine donmesi isin. 

Burada Lana bir sekilde "Neo aslinda The One diildi tek basina, Trinity de onunla esit onemdeydi hep" seklinde birsey sokusturmus gereksiz, film boyu Neo nun pasif kalmasi, aksiyona force push atmak disinda girmemesi, ucamamasi filan hep Lana nin Neo dan aldigi intikam. Neo burada o bildigimiz Neo degil cunki Lana tarafindan ici bosaltilmis, buyuk ihtimal transition sonrasi artik relate edemedigi icin karakter ile ne yapacagini sasirip bole sacma sapan bir arc sokusturmus. 

 

Ilk baslangic, Neo nun icinde oldugu loop, "matrix the game" meselesi, neo nun keltos game developer olmasi filan hep #yesallgamers kafasi yazilmis seyler. Burada WB ye lafini sokmus acik acik, alayini gecmis ancak sirf resurrections icin degil matrix 2 ve 3 de dahil bu ise. Gene su mavi sacli lezbiyen kizi ana karakter yapmak istemis belliki ancak Keanu nun bir sekil isin icine sokulmasi lazim o yuzden surekli bir spotlight yarisi olmus karakterler arasi gereksiz. Filmin ilk yarisi bir iki baslilik var karakterler arasi. 

 

Morpheus gercek morpheus degil orasi okay, bir algoritmadan ibaret oda guzel ama gereksiz otesi. Onemli bir siyah karakter olmali diye dayatilmis belliki, bu sekilde suratina osurmus studyonun. 

Lore u az expandlamasi guzel ama gene Amerikan siyasetine dokunmus ucundan. US vs THEM retorigini MAKINA vs INSAN seysinden cikartip PROGRESSIVE IYI KALPLILER vs BENCIL PATRIYARKA DIK KAFALILAR sekline sokmus. 

Cok fazla meta gitmeleri filan ayri elestiri ancak film biryerlere giderken ikinci yari gidip TRINITY KURTARIOZ sonrasi ise HAYIR O BIZI KURTARIYOR disinda hicbir halt yok. Analiz edecek, tartisacak birseyde yok. Oyle bir LGBT pandering, Trans agenda (dalgasinida gecmis ilk yarida) filanda yok, bir tane lezbiyen cift var iste onlarda geri planda direk belli bile olmiyor dikkatli bakmayinca.

Sonuc:

Bombos gereksiz, kimseye yaranamayan, yapmis olmak icin yapilmis, yonetmenin artik relate edemedigi bir ana karakteri yeniden kesfetmek yerine karakter gelisimi bitmis bir love interesti ana karakter yapmaya calismasi ancak bunuda becerememesi. Anca gokyuzunde gokkusagi cizicez cigiliginde bir politik mesaj, Lana kendi disinda kimseyi tatmin etmek istememis ki kendisinide ne istedigini bilmediginden bunuda becerememis. 

 

Smith?

Filmdeki varligi en gereksiz karakter, morpheus dan bile gereksiz. 

 

Merovingian guzeldi gerci ona rep verebilirim, adam hepimizi temsil etmis orada ahahah

 

 

Puan filan vermem, cerezlik film iste. Sense8 bundan cok cok daha iyi bir yapim idi overall. En azindan butunluk vardi.

Cloud Atlas duzeyi bir facia degil kesinlikle ama bir Matrix devama degil, matrix 2 ve 3 den daha cok Matrix felsefesi var belki ama bindigi arabayi nereye goturucegini bilmeyin son anda yalap salap birseyler yapmis bir sofor var burada. Lilly Wachowski bu topa girmemek ile en dogrusunu yapmis, sifir direction var filmde.

 

Jar Jar Abrams tier bir film iste. SW Episode 7 sevdiyseniz bunuda seversiniz. Bir last jedi degil kesinlikle (onun icin bakiniz matrix reloaded) ama myeh

 

 

Bir pleb olarak surada yazilanlarin %90ini fln bilmiyordum. Matrix 1i izleyip begenmistim ancak 2 ve 3e hic donup bakmadim bile nedense. Ilgimi cekmemisti. Wachowskilerin aciklamalarini fln okudum bu sabah, hayatlarini flnda okudum. Ilgincmis hakkaten baya. Tesekkur ediyorum, sayende bilgilendim bugun. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 saat önce, progamer dedi ki:

Burda Lana Wachowski hikayeyi ilk nasıl yazdığını anlatıyor. Özetle arka arkaya anne ve babasını kaybettikten sonra yazmış bu filmin hikayesini. Kardeşine sorduğunda o yapmak istememiş, okula dönmüş onun yerine. Lana'da tek başına devam etmiş.

Illa bir trajedi sokusturacaklar bir yere..

Tarrak gibi film ve senaryo.. Olmeselerdi de buydu sonuc.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

Since the release of The Matrix Resurrections in theaters and on HBO Max, the critical and fan reception has been mixed. Despite this, WB wants to keep the franchise going with a fifth movie and they want Lana Wachowski to return as confirmed by the studio’s CEO Ann Sarnoff.

https://deadline.com/2021/12/the-matrix-ressurections-lana-wachowski-directing-1234902187/

Warner 5. filme Lana devam etsin istiyormuş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatun ilk 3 filmi izlememişti, 

Oturduk, 1-animatrix-2-3 maratonu yaptık

1 ayrı, digerlerinden üstün bir film, ama 2 ve 3 de bence gayet gideri olan filmler.

Inanc vs rasyonelite

Kendini tanımak

Kader vs özgür irade

Neo'nun ermişlige giden yolda insanlığından sıyrılmak zorunda kalışı (önce sight, sonra aşkı trin, ve son olarak kendinden vaz geçtiğinde smith'i yenebiliyor)

Bu konular didik didik isleniyor seride, 

Bullet time ve slow motion artik goze batiyor ve demode kalıyor, ama 2. Filmdeki highway chase ve 3. Filmdeki mechali zion defence içimdeki aksyon severi gayet tatmin etti. 

Ayrica tarz sahibi, oldukça stilize filmler, herkes cok cool ?

Monica belluci mesela, daha iyi bi femme fatale bulmak bence imkansiz.

1 muazzam bir film

2-3, gayet güzel filmler, beğenmeyenin izlediği en kotu film matrix 2-3 olsun der geçerim.

Bu aksam 4ü izlicez, hic bir traileri izlemedim, zerre beklentim yok, hayirlisi bakalım

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...