Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babamıza barınaktan evlat ediniyoruz!


Arnis

Öne çıkan mesajlar

Selam Patiler!

Kısa bir süreligine Türkiye'deyim, biricik askım babam bu ay emekli oldu ve cok istedigi buyuk boy (nasıl bir tanım oldu bilmiyorum sacma sanırım) bir kopek icin aramalara basladı, bu sürecte yardımcı olmak icin İstanbul'da ki barınaklara bakmaya ikna ettim kendisini.

 

Simdi tam bu noktada yardıma ihtiyacım var, yarın itibari ile barınak turlarına baslıyoruz, Barınaktan evlat edinmeye yonelik tavsiyeleriniz nelerdir bilmek isterim? Benim tek dusunebildigim egitimi kolay olması acısından yasını almamıs olması, vereceginiz her tavsiyeye cok ihtiyacımız var ❤️  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaşını almamış köpek daha zordur. Genel olarak öyle sanılır ama tuvaleti, kemirmesi vs çok uğraştırır. 2 yaş üzeri köpeklerin eğitimleri de karakterleri de oturmuş oluyor. Yani bu bu arada his meselesi tabii sadece yaşı yok diye de ihtiyaç sahibi bir çocuğu almamazlık etmeyin ? İlk köpek bakacaklar zordur.
Eğitimden kastım tabii ki tuvalet, alan, yürüme eğitimleri bunların hepsini zaten 2 yaş ve üzeri köpekler edinmiş oluyor. 
Eve gelince de kafes eğitimi ile alan belirleme yapın veya kafes olmasa da evde kimse yokken belli bir alanda kalsın. Çocuk kapısı ile koridorda kalması gibi. Bu hem onun daha güvende hissetmesini sağlıyor hem de evin tek sahibi olmadığını, zarar vermemesi gerektiğini öğretiyor.

Tavsiyem büyük ırk değil de large veya medium. Yani 20-25kg'yı geçmesin. Çünkü üzgünüm ama bir gerçek var babanız yaşlı veya yaşlanıyor. Büyük ırkın çekiştirmesi, çene kuvveti ve ağırlığı çok önemli. Ör bir senaryo; 40-45 kg köpeğiniz hastalandı ve kucakta taşınması gerekiyor veterinere kadar?? 
Büyük ırkın çene, vücut ve zihin enerjisini atmak için de günde en az sabah akşam 1 saat yürüyüş, oynatma, boğuşma, çekiştirme gibi aktiviteler yapması gerek. Ör: bir cane corsa 60kg'a rahatlıkla çıkıyor. Gencin, bench'te x basıyorum diye gezen adamın bile tutması imkansız. 
Yine burada yaşını almamış köpek sahiplenirseniz günde en az 4-5 defa dışarı çıkması gerek. 
Mama olayına girmiyorum zaten büyük ırkın en az 500gr günlük tüketmesi gerekiyor. 

Bahçeli bir ev varsa büyük ırk tabii ki avantaj ama böyle dezavantajları da var. Bu arada bunları tam bir büyük ırk faşisti olarak yazıyorum ?

Ek olarak; barınak köpeklerinde kennel cough denilen bir hastalık vardır. Ölümlerin çoğu bu nedenle olur. O yüzden evde veya çevrede başka bir köpek varsa eve geldikten sonra aşıları tamamlanana kadar başka köpeklerle temasa geçmemeli. 

Instagramda da çok güzel profiller var köpek sahiplendirmek için gönüllü olan; "Sarp Dakni" gibi 

Şu kanalı da tavsiye ederim; 



spacer.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...