Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

German Shepherd (GSD)


Arlooax

Öne çıkan mesajlar

GSD sahipleri varmi aramizda? 

Bizim 4 yasinda bir GSD miz var, D'Argo - Working line (amele oluyor - illa ki birseyler yapacak, yatayim, yan geleyim yok), hayatimizin nese kaynaklarindan bir tanesi, hic buyumeyen bir cocuk (4 yas zekasi kesin var).. su yasimda tanidigim bir kisim insan goruntulu davardan daha iyi dile hakim oldugunu soyleyebilirim, anlatilani anlama babinda. 

Oncesinde Dante'miz vardi, yine amele GSD gurubundan, biraz asabi idi rahmetli.. ama sahit oldugum en zeki dort bacakli dost idi (saka degil, 3 kopek, bir at teklifi aldik egiticisinden) .. asabi idi  ama cok sevildi ve sevdi.. ve de cekinildi (asabi kopek). Dante ile beraber Robin efendi ve Karamel hanfendi, show line olduklarindan, amele Dante ile pek gecinemezlerdi, takisirlardi durmadan. 

Varmi aramizda GSD sahipleri, sevenleri? ilk defa sahip olanlar, veya olmak isteyenler,, bilseydim asla diyenler ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Fistan dedi ki:

kurt köpeği.jpg

Fistan ?.. degismemissin .. seni hatirladim... selamlar

Bir iki video ekliyeyim ..D'Argo nun babasi Aldo Vom Burmeister , ondan cok sey bekliyorduk, uluslararasi alanda Amerikayi temsil eden takima kadar yukselmisti .. D'Argonun yaslarinda, Italya'da kaybettik .. kalp kirizi ? .. cok genc yasta ..

D'Argo'nun annesi, Harisa z Gemera .. malesef onuda erken kaybettik pandemy zamaninda ? .. 

Anasi babasi yarismalarda, uluslararasi platformlarda yarisirken, benim oglum ailesini secti ? ! D'Argo vom Nachtwaechter .. koyun yoklugunda cim bicer guderken ?  .. HD version youtube still processing demekte, o acidan emin degilim goruntu kalitesinden.

 

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, Alman Coban Kopegi sahiplerinin birbirinden beter, ilginc .... anilari olur genellikle .. ben bunlardan bir tanesi anlatayim .. Dante, working line.. D'Argo nun oncesi .. lokasyon Istanbul ..

Evde tadilat, tamir yapilmakta .. Dante muhtesem zeki bir kopek .. mesela ikinci kat yatak odasini kontrol et dediginde zipkin gibi firlayip, kolacan eden bir tip .. insan canlisi .. insan icinde buyudu, odtu kampusunde, o cimlerde kostu .. fakat malesef boktan gunlerin birinde, sokak kopeplerinin saldirsina ugradi babam gezdirirken ( oyle bir saldiriki babam da 6 ay fizik terapi gordu).. acil ameliyate girmek durumunda kaldi benim kahraman kopegim,ondan sonraki aile icindeki lakabiyla, asabi Dante oldu .. hic kizmadik, hakkiydi yasadiklarindan sonra .. canimiz.. 

Neyse hikayeye donelim. evde tadilat olacak .. dedik ki usta basina, bak biz evde olmayacagiz bir iki saat .. Dante terasta .. ekip terasi goren odalara girdiginde, Dante sana kuyruk sallayacak, yerlerde yuvarlanacak .. sakin aldanma ..seni kandirip o kapiyi actirmak icin .. aile disinda kimseye guveni yok .. sakin teras kapilarini kanipda acma .. Simdi bu kismina ben sahit degilim, ama abim anlatti .. usta basi "Abi merak etme, ben evde yilanim bile var.. hayvanlari cok severim" demis .. abim de, bizde severiz de bu dediklerime uyalim diye tekrarlamis..

Yine ben yoktum, bizimkiler disardeyken hataneden telefon gelmis .. usta basi hastanede .. tabi kosmuslar ne oluyor diye .. abim anlati .. usta basi suna enzer bir sey demis, "Abi o kadar uyardin, ne olur ne olmaz diye konustugunu dusundum.. terasta beni gorunce yere yattti, sev beni gibi sirt ustu yatti .. bende sen ne olur ne olmaz diye dusundugunu sandim .. kapiyi acar acmaz beni duvara yapistirdi, butun ekibi evden kovaladi" .. abim Ahh derken. usta, "Abi, helal olsun o kopege .. kizma ona .. " demis .. 

Bu acaip extreme bir hikaye, bir GSD sahibin basina gelebilecek en kotu olaylardan .. bizim sansimiza, o ustanin, gercek bir hayvan sever, durust bir insan olmasidir.. yoksa cok fena sonuclar olabilirdi ..

 

Evet GSD sahipleri .. hikayeler bekliyoruz ? .. mumkunse benimkilerden daha pozitif, neseli olsun!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doruk, eger ilk GSD is ailedeki, yani daha once kopegin olabilir ama bu ilk GSD deneyimi ise .. eger durum elveriyorsa, profosyonel egitimci yardimi alabilirsin.. ama bu konuda da dikkat et, profosyonel GSD egitimcisi lazim sana.

Kendiniz yaparsaniz, youtube buyuk kaynak.. ama zaman ayirman lazim, GSD lerde en onemli iki olay .. sosyallestirme - elinden geldigince .. yani bu aralar .. puppy iken .. ve de egitim .. sozunuzu dinlemeli, arkasinda ucurtma gibi ucmadan gezdirebilmelisiniz... 

Bide tabi benim yasadigim .. show line daha rahat bir karakter, working line daha aktif, daha fazla ilgi istiyor.. ama suda gercek hepsi ayri bir karakter ?.. 

Bu arada Prenses hanimlar daha korumaci olurlar sevdiklerini baskalarindan, ona gore ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela ornek vereyim D'Argo dan ..

8 Haftalikken ailemize katildi.

8 Hattadan - 16 Haftalik olana kadar (4 Aylik) .. Sosyallestirme toplantilarina goturduk. Kopek kreslerinin bu tip programlari oluyor buralarada (usa) .. diger yavru kopeklerle kapali bir alanda , sahipleri izlerken bir birleriyle oynuyorlar. Oyan bozanlik yapanlari bir koseye, ayri bir alana .. egitimci de var orada davranissal.. izole edip, sakinlestirip geri katiyorlar guruha ..

Ayni zamanda bu surecte, hafta icleri ben en az iki gun krese birakti, diger kopeklere alissin diye..

ilk 1 yasina kadar, sosyallestirmek icin elinden geleni yap.. insanlara, hayvanlara ne kadar alisirsa ileride o kadar rahatsin.

ilk 2 yasina kadar, evi yer .. evi birak kendisine zarar verebilir .. evde her daim bir aile ferdi yoksa onunla bulunan, kafes olayina girin.. evi degil, kopegi korumak icin .. neler yutabildigine sasirirsin.

D'Argo 1 yasinda biz gonderdik K9 kampina, 6 hafta yatili .. geldiginde muma donmustu ? .. arabanin kapisini actigim da beni bir kucaklayip, direk arka koltuga gecti..bas baba gaza, kurtar beni modundaydi haha ? .. tabi beyfendi rahatdan gecince disipline .. her neyse egitim cok onemli ..

Tabi birde devamlilik onemli .. mesela pandemi yuzunden .. basindan beri evden calisiyorum ben, hanimda o sekilde .. cocuk remote okul .. sosyel demek zor su an.. devamlilik yani onemli.. egitim ve sosyallesmede ..

Birde elinden geleni yapabiliriz .. yani perfection diye bir durum yok..

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet biz de 4 aylikken puppy traininge goturduk sosyallessin diye. simdi de sitedeki diger kopeklerle mumkun oldugunca sosyallesiyor bi de haftanin 2-3 gunu dog parka goturuyoruz gayet iyi diger kopeklerle. insanlara karsi biraz sakingan, ozellikle erkeklere. kadinlarla anlasmasi daha kolay neden bilmiyoruz.

benim icin oyle sov kopegi tarzi komutlar cok onemli degil, ama dedigin gibi soz dinlemesi gerektigi zaman dinlemesi lazim. yani gel git hayir tarzi komutlari cok tutarli sekilde dinlemiyor henuz. koltuktan inmesini ve ustumuze ziplamamasini ogrettim sanirim ama zoomies tutunca dinlemiyor onu da bazen.

daha onceden bi gsd vardi ama calindi ufakken maalesef. bu kopeklerin kafasini mesgul etmesi gerekiyor ve benim tek cekincem ikimiz de tum gun calistigimiz icin egitimine yeteri kadar zaman ve efor ayiramama ihtimali. yani gunde 1 saat ayirmaya calisiyorum ama hayvan tabii daha fazla istiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada show line dedigim yanlis anlasilmasin, show kopegi anlaminda demek istemedim, GSD nin bir turu .. fiziksel (renk, tuy) ve karakter ozellikleri biraz degisik.. ayni irk, ayni kopek aslinda .. 

Komutlar arasinda dinlemesini kesinlikle istedigimiz bir iki komut var. Bunlardan bir tanesi COME komutu, duydugu anda gelmeli .. digeri PLACE komutu .. bu komutu aldigi an, parmagimla gosterdigim yere mesela D'Argo yatar ve kiyamet kopsa kipirdamamali (kipirdarsa kulahlari degisiriz). Bu komut eger kopegin guvenligi ile ilisikli bir durum olur, yola firlar .. postaciyi issirmak uzeridir .. altin degerinde .. youtube da vardir, duymadiysaniz bakarsiniz .. ogrenir .. diger komutlar benim gozum de daha hafif agirlikli ..

DogMeat'in dedigi olayda, benim tecrubem .. hayvanin etrafinda interract ettigi ne kadar cok insan varsa, o kadar dedigi gibi beyin simule oluyor, karsiligini aliyorsun.

Bir sey daha eklemek istiyorum, GSD ler hocam unutmaz.. iyi deneyimi de unutmaz, kotuyu de unutmaz .. onun icin iyi deneyimler yasayabilmesi icin elinizden geleni yapin .. 

Muhtesem kopekler..

 

Ben aslinda cocuklugumdan beri bunlarla buyume sansina eristigim icin , en son kopegimizi kaybettigimizde bir daha asla demistim .. zor cunku .. ama hanima o kadar cok hikaye anlattim ki, bende yasamak istiyorum diyince, kiyamadim .. yasasin istedim ?

 

Muhtesem, ama zor hayvan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...