Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2021?2022 Sezonu Genel Tartışma


FuCKiR

Öne çıkan mesajlar

35 dakika önce, bLackcha0s dedi ki:

ben buna katılmıyorum ya devletin kulüpleri kurtarması gerekiyor. Vergi borçlarının silinmesi vs ben gayet olumlu bakıyorum. Yıl olmuş 2021, ne alkol reklamı alabiliyorsun ne bet reklamına izin var. Kurlar zaten uçup gidiyor, ülke zaten güven vermiyor, oyuncu getirtmek zor. tesisleşme yok, stadlarda içemiyorsun. Fason üretimi devlet durduramıyor. yayıncı kuruluş desen kafasına göre takılıyor.

bir de uyuz olduğum passo konusu var. Kaşla göz arasında biletix'ten alıp damadın bankasına verdiler tüm olayı. 65 lira yenileme istiyor. Ne kart maliyeti var ne bir şey. Herkes uygulama ile giriyor zaten stada. 

kulüpler napsın? Benim de hoşuma gitmiyor finansal olarak ama ŞL'ye katılacak takım 3m € maaş da verebilsin bir zahmet ya. 

He diyorsun ki o zaman, ulkedeki insanlarin yalnizca bir kismini ilgilendiren bir sporu devletten aldiklari her turlu vergi destegine fln karsin batiran ve inanilmaz yuklu derecede borca sokan kurumlari, devletin kendi insaninin yasam standardini stabil bir sekilde saglayamamasina karsin kurtarmasi gerekir. Neden peki? Diyanetin aldigi paraya bile karsiyim ben ki ulkenin cogu hakkaten musluman hadi. Yildirim Demiroren veya benzeri tum aptallarin toplanip sacma sapan oyunculara verdigi sacma sapan paralari ne hakla vatandasin vergisinden odeyebilirsin gercekten anlamiyorum. Vergi avantajlari ve ne oldugu belirsiz vakif/klup yapilarinin sorunlarini devletin gormezden gelmesi gibi pislikleri hic saymiyorum bile bak. 

 

Ajax neden daha dikkatli yonetiyor ya BJKdan, GSden, FBden. Adamlar surekli basarili, senin deyiminle surekli CLde ve orada da basari ustune basari harcadiklari paraya kiyasla. Ama raporlarini bir okuyorsun, kar etmeye yonelmis bir sirket gibi yonetiliyor klup. Nedir bizim takimlarin daha ayricalikli olmasini gerektiren sey misal? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıcalık değil, yazdım zaten nedenlerini. Her konuda elini kolunu bağlarsan bir kulübün nasıl gelir elde etmesini bekleyebilirsin? Daha adamların yayın hakkı payını bile adam akıllı ödetmiyorsun. Bizde kulüpler hala dernek statüsünde böyle oldukça da bir şirket gibi yönetilmesi çok zor. Şımarıklıkları var mı? tabii ki var. menajerlik komisyonları saçma sapan transferler vs. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dediğin şey "gelirleri az"a denk, sorun gelirlerinin az olması değil gelirlerini doğru kullanmamaları. sistem hata yapanı cezalandırmayarak gelirlerini doğru kullananı cezalandırmış oluyor.

3 büyüklere bugün +100m dolar versen, bugün 1m tl verdiği vitaminsize 3m euro verecek. gördük, yaşadık bunları

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şl olmasa 3m euroluk santrafor fazla derdim ama kaliteli santrafor bir gereklilik piyasası da bu ne yazık ki. şl de 1 galibiyet getirse sana 3m euro galibiyetten aldığın para. 

Abu ilk geldiğinde bjkden 3 veya 3.5m euro alıyordu. sakatlık vs üstüne 1.5m ye anlaştılar yoksa sanki abu daha az mı alacak. Santrafor pahalıdır vs ama kaliteli santrafor her zaman ücretini çıkartır her zaman.

Yani falcao brüt 9.5m ye maloluyormuş bu gs nin tasarrufu bu kadar da uçmazdım yaşı da vardı. Fakat 27yaşında son derece uygun kaliteli bir santrafora 3m normal para. Bu kriterlerdeki santrafor için gerçekten çok uygun bir ücret. 

Ayrıca şöyle:

normalde bonservisini alsalar muhtemelen 10meurodan aşağı olmazdı. o da formsuz bathuayi için. 

kiralaması da 2-3m euro rahat olurdu senelik. 

sen kiralamaya vereceğin ücreti santrafor maaş olarka veriyorsan bu başarıdır abi. 1.5m verip çöp getirip direkt zarar yazacağına 3m ver sana 1 şl galibiyeti getirsin.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 görüş de o kadar doğru ki. Bence burada vergilerin temizlenmesi bir noktada kesinlikle gerekiyor ama paralelinde futbolcu maaşlarından antrenman sahası tadilatına kadar tüm harcamalara üst limitler getirilmelidir. Tabi bizim ülkemizde Mesut bu sene bizden maaş almayacak, 2. lig takımı futbolcumuzu 1.5M euroya satın aldı vb formüller üretildiğinden ne kadar gerçekçi olur bilemedim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kulüplerin harcamalarına çok katı kurallar gelmedikçe yardım edilmesine karşıyım. Çok sıkı denetim vs olacaksa kimlere yardım edilmiyor ki büyüklerin borçları kapatılsın , yandaş öküz müteahhitlerden ne farkları var onların borçlarını silip duruyorlar. Hatta toplumu uyutmak istiyorlarsa futbol bu milletin afyonu daha bile yararlı olur ?. Katı kurallar olmadan yardım edilse bir kaç sene geçmez daha fazla borç yapar bunlar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 dakika önce, Darksun dedi ki:

Kulüplerin harcamalarına çok katı kurallar gelmedikçe yardım edilmesine karşıyım. Çok sıkı denetim vs olacaksa kimlere yardım edilmiyor ki büyüklerin borçları kapatılsın , yandaş öküz müteahhitlerden ne farkları var onların borçlarını silip duruyorlar. Hatta toplumu uyutmak istiyorlarsa futbol bu milletin afyonu daha bile yararlı olur ?. Katı kurallar olmadan yardım edilse bir kaç sene geçmez daha fazla borç yapar bunlar. 

He tabi muteahhitlere yapiyorlarsa bunlara da yapsinlar anlayabilecegim bir arguman. Ama rasyonel degil hala abi. Hicbirinin yapilmamasi gerekiyor elbette ?

Ama haklisin ne diyeyim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika önce, Aceace dedi ki:

Yalnız 3m'in net olma ihtimali var.

Bizimkiler de 9.5 demeye tırstıkları için Falcao'nun net maaşını yazmışlardı kap'a... Eğer neti 3m ise brütü 4.5'tan halliceye denk geliyor.

Ayrıca kulüplere yardım mardım edilmesin. Batmıyorlar zaten. Batabilen de batsın. Müstehaktır.

Batmamalarinin tek sebebi devletin olasi tepkisi bence. Populist bir yapi var sonucta ustumuzde, futbol taraftarindan oy alicam diye icrayi baslatan bankalara operasyon fln duzenler kesin hukumet. Yoksa bu cekilecek risk degil yani. 

TRde futbol kluplerinin turk bankalarindan kredi almasi bile yasaklanmali bence. Istismar edildigi cok net ortada. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oturdum usenmedim hesapladim, ortalama 150 milyon TL zarar etmis BJK 2012-2020 periyodunda.

En fazla ettigi kar 10 milyon TL, en fazla ettigi zarar 473 milyon TL. Yani su yukarida savunulan mantikla en fazla ama en fazla 10 milyon TL kar edebilmis bir klup var elimizde neredeyse son 10 senelik zaman diliminde. Ve bu klup 3 milyon Euro, yaklasik 30 milyon TLyi bir futbolcuya veriyor bu sene. Ne ilk ne son bu ustelik. Bunu makul bulan herkese akil fikir diliyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kafan karışmış senin. Kulüplerin iyi yönetildiğini kimse iddia etmiyor zaten. Ben devletin kulüplerin bu kadar elini kolunu bağlayıp, bir avrupa kulübü gibi gelir elde edememesine karşılık vergi borçlarının silinmesini, yapılandırılmasını normal görüyorum. takımların ülke nüfusları kadar taraftar sayısı var. Buna karşılık gelirleri çok düşük.

Avrupa kulüplerinde durum farklı mı? Borç içindeler.
spacer.png

çalıştığım şirket PSG'nin göğüs sponsoru. Dünyanın parası döküldü. Bizim gibi ülkelerin takımlarının rahatlıkla bet reklamı, alkol reklamı alması gerektiğini savunuyorum. 
 

FEDA diyerek de olmuyor işte. ŞL'ye gidiyorsun 1 m € verdiğin adamla da olmuyor bu işler işte maalesef. Şu ortama rağmen f/p çok iyi kadro kurdu Beşiktaş. 1 maç kazandırsa ŞL'de maaşını çıkarıyor işte. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence senin kafan karismis yada finans bilgin olmayabilir ki bunda problem yok. Ama kendi bildigimce dogrusunu soylemeye calisayim:

 

Bu yukarida gordugun tablo, borclari gosteriyor sadece. Bir kurumun: 

Varliklari - Assets

Yukumlulukleri - Liabilities

Sermayesi - Equity

 

vardir (turkcelerini yanlis hatirliyor olabilirim). Bu yuzden BJKnin borcunu yazarken varliklari bu kadar yok tabiki dedim. Bu ne demek, sirketin tum mal varligini satsan, borclarini kapatamiyorsun demek. Bir sirketin batisina giden yolculuk boyle baslar zaten. 

 

Simdi bu gonderdigin listeden bir tanesine rastgele baktim:

 

2020 Manu financial statementindan rakamlar bunlar (istersen baska bir tanesine de bakabiliriz bundan sonraki ornek olarak):

Total varliklar: 1.4 milyor pound

Total yukumlulukler: 633 milyon pound

Total sermaye: 351 milyon pound

 

BJK icin bu soyle 2019 icin (2020yi bulamadim sitelerinde ilginc):

Total varliklar: 1.4 milyar TL

Total yukumlulukler: 2.7 milyar TL (bunun 1.1 milyar TLsi kisa vadeli, yani 1 sene icinde odenmesi gereken borc)

Total sermaye: -1.3 milyar TL

 

Yani onumuzdeki donemde ya bu kadar kar edecek BJK ve karini yeni salak transferlere harcamayip bu parayi odeyecek yada biri cebinden bu kadar sermaye koyacak klube (lel). Oteki turlu klup batiyor. Daha dogrusu batmis ama kimsenin bunu soylemeye cesareti yok. 

 

cicibeybe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

36 dakika önce, cicibeybe dedi ki:

Ya Fuckir zaten iq dusuk bir arkadassin ve senin gibi bircok insan her sene ayni martavali okuyor. 

BJKnin son 10 senedeki finansal tablolarini cikarip karsilastiralim istersen, bakalim bu kafa nelere yol acmis? Yoksa HDP teroroleri BJKdan para mi caliyor ondan mi bu hale geldik ne dersin Melis?

 

Diger arkadaslara: Istediginiz detayli yorumlari yapabilirsiniz, gercek surada ama:

"Beşiktaş Kulübü'nün 2021 Yılı 1'inci Olağan Divan Kurulu Toplantısı, online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda Siyah-beyazlıların toplam borcu 3 milyar 570 milyon 822 bin TL olarak açıklandı"

Varliklari ne kadar klubun peki, bence soylememe gerek yok, su rakamin yakininda bile olmadiginin farkindasinizdir. Farkinda degilsenizde zaten size anlatilacak birsey yok, kafa calismiyor cunku. 

 

Herhangi bir sirketi bu durumda bankalar batirir. Bu sirada bu acimasizlik olsun diye degil, dogru yonetilen kurumlarin basarili olmasi ve ULKENIN KISITLI KAYNAKLARININ aptallar tarafindan carcur edilmemesi icin. Bu da efektif bir yapi olusmasini saglar. Yunanistanin 2009 krizi oncesindeki emeklilik fonlarindan farksiz suan 3 klubun durumu. 

Dostum önce sakin ol küçük tencere misali çabuk kaynıyosun. Ya cevap vermiyim diyorum gözümle ignore ediyorum ama sürekli gel beni incit diyorsun. Sürekli gündem muhabbetlerini de buraya taşıma neyi nerde yapacağını öğren biraz. IQ konusunda birazını versem sülalene sadaka olur. Maddiyat ekonomi çok canını sıkıyorsa, anlamıyorsan yetemiyorsan sana da ailene de yardımcı olayım, hiç olmadı okul masrafını karşılarım . Yardım teklifidir hakaret içermez sdf 

Konuya gelirsek mevcut durumda bunun mantığıyla 3m euro kar ederken normal zarar+10m euro daha zarar eklenir. Ne  kulüpler ne reklam geliri kalır, ne taraftar satış vs kalır. Ligde orta sıralara oynarsınız. Zaten bu orta sıralara oynamaya başladığınız an işiniz daha da zorlaşır. Çünkü bu kez sizi başarı için daha zorlayacka milyon euroları duruma bakmaksızın harcatacak bir taraftar bulacaksınız karşınızda. Gelirler daha da düşer. Mevcut beşiktaş elinde iyi bir kadro var. Bu kadrodan seni zarar uğratan admaları ghzeal rosier batsuayi olamaz. lens layiç douglas bunlardır. İşte ekonomiyi böyle adamlar üzerinden yapmanız tercih değil farzdır. 

Kaliteli ve doğru adam sana her zaman kazandırır. Ben batsuayiden yola çıkıyorum zaten yazım da bunun üzerineydi. Subje değişirse onu da konuşuruz. 

Bu adam 3m euro maaş ile kiralama bedeli 150bin euro vererek getiriyorsan bu transfer başarısıdır, net şekilde. Kiralama vs fiyatının normalde olması gereken tutarı yazdım zaten o da formsuz olarak .

 

Sığ düşüncenin, bağnaz yobaz düşüncenin gelişmesi için 1 cümlede söylüyorum. Bana 25kişilik,  türkiyede 1.5m euro maaşla oynayacak kadro kur be kardeşim. 

Kur bende sana nokta atışı o kadronun süper lig sıralamasını söyleyeyim. bir azalır bir artar

Bunun önerdiği neşter operasyonuyla eleştiri olsun diye eleştiriyle olmaz bu iş. Devam edeyim seri sponsorluk gelirlerinin düşmesi mi dersin, şampiyonluk hayal mi olur dersin, taraftar satışları düşmesi mi tepkisi yönetim dağılması mı dersin sırayla gelecektir. 10m euro maaştan kar edim derken 40-50m den olacaksın. Tabi ki dengeli olacaksın 10meuro maaşla oyuncu al demiyorum ama yetebildiğini düşünüyosan kalitesini al. 

beşiktaş yönetimi napıyor şuanda peki merti 7m tl ye ikna ederken batsuayiye 3m euro veriyor, kaliteden düşmezken ekonomiyi de kaliteyi koruyarak devam ettiriyor. Ekonomik kısmı da şl ile yine önceki seneye göre düşecektir. Pandemi dönemi zaten tüm kulüpler zarar açıklıyor. zararın bile azalması ve hala devam eden başarının da olması yönetimin doğru yolda olduğunun işaretedir.  Gerisi fasa fisodur. 

Bakın arkadaşlar normal hayatta da size tavsiyem. Borçlu olabilirsiniz. Çok da olabilir borcunuz. 1 öncelik nedir, 2 esneme nedir? bunları sıralamaya alıp gelir gider aylıksa aylık hesabını yaparsanız önce borçlar ödenebilir duruma gelir. Borç ödenebilir duruma gelirse sırtınız pek takılırsınız. 

Sonuç olarak beşiktaş yönetimi pandemi döneminde oyuncuların maaşını aylık ödeyebilen bir yönetim dikkatinizi çekerim. Son derece başarılılar medyadan okuduğumuz kadarıyla bu işi de gerçekten iyi yönetiyorlar. Fikret orman kazıkalrı olmasa kar bile açıklanabilirdi. Yönetim iyi yolda, beşiktaşı hiçbir tavsiye kısa dönemde borçlarını temizlemez. Uzun döneme yay, ödenebilir borç olsun, başarı da yanında gelirse ne ala. Tebrikler beşiktaş yönetimi. 

batsuayi formaları da kartal yuvasında. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben oyuncunun ederinde alınmasında, çok para verilmesinde değilim. geriye dönük karşılaştırmanın çok zor olduğu bir yer burası bence. lens vaktinde alınmamış olsa çine arabistana vs gitmiş olsa belki de arkasından ağıtlar yakılıyor olacaktı, beceriksizler 3m veremediler alamadılar denecekti.

 

hatta "şirket gibi yönetilmiyor, çok yanlış vb" de demiyorum. sonuçta sportif başarı elde ediyorsan parasal olarak eksi yazman -kısa vadede- bence dert değil. yani bir uefa kupası kaç para, ligi almasak da kasaya lig birincisinin parasal gelirinin 2 katını tiko para alsak kim der?

 

benim takıldığım konu, sistem şu an büyük olanların fail etmelerine izin vermiyor. taraftarı etmesin, sponsoru etmesin, zengin sahibi etmesin ok de devlete/hükümete ne oluyor? devletin hepsine eşit mesafede olası gerekmiyor mu? 500m borcu olanla, la ödemeyemeyiz batarız deyip 5m borç yapan aynı mı? 500m borç yapanı batırmaz lig de 1. yaparsan diğerleri neden aynı yola girmesin -ki giriyor-

 

her alanımızda böyle gerçi, adam suç işlemiş bu işin bir cezası olmalı, yok indiriyor da indiriyor, 5 sene bişey yapma ikisini birden keserim diyor.  kaçak işçi çalıştırana dokunmuyor, sendikalı kurallı işleyeni batırıyor.

öff içim sıkıldı gideyim tahsin izleyeyim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

averaj taraftarligin (ki bu hakedilmemis olcude kibar tabirle) dibi gorulmus saniyorsun, altini daha goremez futbol bolumu diyorsun, bu sefer bailoutcu geliyor. utanmadan, sikilmadan vergi mukellefini futbol keyfi icin duzmeyi rasyonalize etmeye calisiyor. 

fikirlerinize ve kafa yapiniza az bile gulunmus.




 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yine futbola dönelim, kadro taş gibi şuanda, bir de güzel stoper alınırsa baya baya şl ye de hazır kadro olur veya tercih 100bin euroluk stoper alıp ekonomiye de can verebilirler tabi. 

ctesi g.antep fk maçı var . Kırmızı kart görmeyip bir de erken gol gelirse. en az 2-3 fark olur yine, 1-3, 1-4 skor tahminim. Texeira da 30dk dan fazla oynarsa  1 tane sallar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fixed for you

13 saat önce, FuCKiR dedi ki:

Yine futbola dönelim, kadro taş gibi şuanda, bir de güzel stoper alınırsa baya baya şl ye de hazır kadro olur veya tercih 100bin euroluk stoper alıp ekonomiye de can verebilirler tabi kendi butcemizde kara delik olusturmayip, lordum pls vergi indirimi, kredi yeniden yapilandirilmasi, bailout diye aglamanin onune gecebiliriz. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Darksun tarafından Beşiktaş 2021🦅2022 Sezonu Genel Tartışma olarak değiştirildi
  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...