Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Temel işler için kullandığınız programlar neler? v2021


Bone

Öne çıkan mesajlar

free ve bilinmeyen bir advise değil ama, creative cloud üyeliği şu an office üyeliği ile aynı. korsanla telef olan varsa düşünsün derim.

İlk yılınızda Creative Cloud Tüm Uygulamalar'da büyük indirimden yararlanın ve Photoshop, Illustrator, InDesign ve Acrobat dahil olmak üzere 20'den fazla uygulamaya erişin. Eski fiyat ayda ₺332,76/ay indirimli fiyat ayda ₺187,62/ay.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstatistik/Ekonometri: STATA 15, Gauss 22, R + R Studio, VM'de Win 10 + MRAN + R Studio, Excel

Typing: Word, Sublime Text, nadiren hala latex (beamer'ı sevdiğimden kurulu aslında sdf)

Bibliography: Bibdesk, Word

Proofread: Grammarly Premium

Toplantı + video kayıt/Edit: Zoom, Handbreak, iMovie, Quicktime (video birleştirmede en kolay yöntem sdf)

Browser: Safari default, uzaktan eğitim için mecbur Chrome

VM ve VPN: OpenVPN Connect, Citrix, Opera VPN

Multimedya/oyun: Apple Music, Spotify, VLC, Quicktime, Steam

PDF: Preview, Notability

Diğer: Stickies, NTFS for Mac, Appcleaner, Unarchiver

 

Apple'ın default app.leri güzel, alternatiflerini genellikle dünyaya uyum sağlamak zorundaysam kullanıyorum. Bir tek şu Stickies'in daha şekil duran bir alternatifini isterdim. Ta Mountain Lion döneminden kalma. Her yıl Office 365 alıyordum, üniversite sonunda bedava sağlamaya başladı tüm MS uygulamalarını ve Office 365'i. Seneye umarım para bayılmayacağım. Gauss, Stata ve Grammarly yıllık kol gibi geçiriyorlar, onları üniversite karşılamıyor. Grammarly kullanmıyordum ama proofread'e harcadığım zamana acımaya başladım artık, dergi editörleri çok acımasız. Nokta virgül hatasından makale eliyorlar. Yılda 1000 liraya kurtuldum o baş ağrısından.

deadwoll tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun metinlerde faydası çok fazla. Yazdığım bir makale ortalama 6000 - 7000 kelime falan oluyor. Yazarken "the" koymamak gereken yere "the" koyuyorum ya da bazen "and" yazmadan önce virgülle ayırmak gereken durumlarda virgülü unutuyorum, bazen kelime tekrarı yapıyorum, cümleyi özellikle detaylı açıklamalar işin içine girdiğinde çok uzatıyorum falan Grammarly bu konularda şahane. Zaten hataları ya da hatalı olduğunu düşündüğü yerleri göstermesi falan yetiyor, uygulamayla aynı fikirde değilsek kendi bildiğimi okuyorum sdf.

İngilizceyi yarım yamalak bilen ya da yazdığı literatüre hakim olmayan insanlar için uygun değil öte yandan. Cümleleri çok sık yanlış bölüyor (bazen de çok güzel alternatifler sunuyor), saçma paragraf başı önerileri veriyor, kelime alternatifi sunduğunda terminolojiye hakim olması mümkün olmadığından hatalı tavsiyelerde bulunuyor vs. ama işi özellikle formal dille ingilizce yazmak olan ve native speaker ya da değil iyi düzeyde ingilizce bilen insanların hayatını çok kolaylaştırıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
5 saat önce, Archangel_ dedi ki:

Doğru yer mi emin değilim ama hiç ilgimin olmadığı bir konuda fikir rica edeceğim.
İlkokul 2 öğrencisi için; video çekeyim, croplayayım, efekt ekleyeyim gibi basic şeyleri rahat yapabileceği bir video edit programı önerisi var mıdır?

 

https://www.openshot.org/ hayrını gör.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...