Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klima kokusu


aktiftablet

Öne çıkan mesajlar

Merhaba beyaz eşya uzmanları,  durum şu.

 

Klima soğutma esnasında (kompresör devrede) koku yapmıyor.

Kompresör devreden çıktığında sadece an çalışırken koku yapıyor.

Klimanın filtresini yıkadım - zaten filtresiz çalıştırmayı denedim, filtre takılı değilken de koku yapıyor. 

 

Napucüğük?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klima buyuk ihtimalle soguturken de koku yapiyordur da soguk havada algilamasi daha zordur durumu.

Filtreler her ne kadar biraz onlese de; fanlarda, kanallarda, veya direkt kasanin icinde bakteriyel ve/veya mikotik flora gelisiyor ister istemez bi sure sonra. Bunlari denature edebilecek fakat oksidasyon yapip devrelere falan zarar vermeyen bi cozelti kullanilabilir (orn 50-80% etil, %5-15 izopropil alkol karisimi cozeltiler) direkt sikmak yerine mistlemek daha makul oluyor bu arada.

veya direkt antibakteriyel-antifungal klima temizleme kopukleri var onunla girisilebilir. ama temizlemek zor oluyor bunu.

Bunlari kullanirken de filtrenin yapildigi materyal onemli, filtrenin ozelligini bozup islevsiz hale getirebilir belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Klimanın önce yağ çözücü ile spreylenmesi,ardından oto yıkama cihazı ile basınclı suyla yıkanması tüm sorununu çözer,klima ile duvar arasına kalın naylon gecırıp ,naylonu bır kovaya yerlestırıp yapabılırsın veya cevreden 100 tl cıvarına yaptırabılırsın.(gercı oturdugun ile göre fiyat değişir)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

24 dakika önce, aktiftablet dedi ki:

elektronik ıvır zıvırı temizlemek için aldığım izopropil alkol çözeltisi var aslında ama mistelemek ne ? Nasıl mistleenecek bu?

spray in cok cok ince partikullu hali iste, sivinin rastgele akip dolmasini istemedigimiz icin ya siktiktan sonra hacmi genisleyen kopuk formunda, ya da havayla ucup icerilere girebilecek mist formunda olmasi lzm.

orn.

handle-spray-bottle-water-mist-600w-5193

aklima simdi geldi kopuk demisken, arabalarda havalandirma menfezlerine sikilan klima temizleyici kopukler var, onlarin cok ince pipet uclu ataşmanlarıyla da temizlenebilir ev tipi olanlar. mantıkları aynı sonucta. Servis cagirdiginda da onların bi cesidini sikiyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Eğer yapamam diyorsan klima servisi çağır ve iç taraftaki fanı temizlet. Fanda toz birikiyor ve yoğuşmanın da etkisiyle daha da kalınlaşıyor. Söylendiği gibi küf oluşumu gerçekleşiyor. Ayrıca fanın balans yapmasına ve ses yapmasına sebep oluyor. Alüminyum radyatör kısmının arkasında yer alıyor bu fan. Ben kendim girişip söktüm Mitsubishi Electric klimayı. Temizlemek için %5'lik H2O2 kullandım. Oldukça zamanımı aldı ve bir servis kadar da mükemmel olmadı ama pandemi döneminde zaman öldürmek için iyiydi.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 saat önce, zipzip dedi ki:

benim bahçede çok hayvan var diye dış ünitenin duvara bakan kısmı full tüyle kaplanmıştı, o yüzden koku yapıyordu. bi bak istersen oraya.  80-100 liraya gelip temizliyor yetkili servisler.

Abi klima dışarıdan hava almıyo ki, dış ünite koku yapsın. Eski evde dış ünitelerin üstüne hep kuşlar yuva yapıyodu, kaldırmıyodum ben de onları, koku vs olmuyodu.

İzopropil alkol bakteriyi küfü öldürmez diye düşünerek direkt sprey domestosu sıktım, bir süre baklettim, şu an fan modunda çalıştırıyorum. Çamaşır suyu kokusu bittikten sonra son durumu yazarım.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, aktiftablet dedi ki:

İzopropil alkol bakteriyi küfü öldürmez diye düşünerek direkt sprey domestosu sıktım, bir süre baklettim, şu an fan modunda çalıştırıyorum. Çamaşır suyu kokusu bittikten sonra son durumu yazarım.

Ezbere demedim ki bu kullaniliyor diye, cozelti oranini bile yazdim asdfads

50% > derisimde alkolun hem virus hem bakterileri denaturasyonu ortalama 8-10 sn suruyor.

Ortamda inatci mantar/kuf ve yetiskinlerse onlarin sporlari varsa sporlarina etki icin baya uzun sure etkili etken madde kullanmak gerekiyor (10 dakika temas ve ustu) O noktada artik hidrojen peroksit falan lzm. Sen direkt bu noktaya tasimissin olayi asdfsa

Kokusu gecse de etkisi kolay gitmez, makineyi calisir birakip orayi iyice havalandirmak lzm.

sunu da suraya birakayim bakmak isteyen olursa; hangi patojen ne zaman nasil olur sorusunun cevabi

https://www.cdc.gov/infectioncontrol/guidelines/disinfection/disinfection-methods/chemical.html

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi domestosu sıkıp 15dk falan bekledikten sonra, bi süre çalıştırdım fan modunda. Sonra izopropil alkolü, suyla falan karıştırmadan aynı şekilde spreyle filtreleri çıkarıp evaporatörün kanatlarının arasına mümkün mertebe girecek şekilde bayağı sıktım. Yine 15-20dk bekledikten sonra uzun süre fan modunda çalıştırdım kokular çıksın diye. Klimalardan bir tanesinde şimdilik büyük oranda geçmiş gibi görünüyor, diğerinde ise çok az etki göstermiş gibi. Sorun sanırım spreyin evporatörün aralarına iyice ya da yeterince gönderememesi sıvıyı. 

Sıktığım şey şu:

k2d0l4s.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada counter-intuitive gelecek ama , izopropil alkolun 60-70% cozeltileri, protein denaturasyonu konusunda 99% luk saf versiyonlarina gore daha basarililar.

piyasada mesela %80 etil, 10% solvent, 5-10% izopropil alkollu yuzey temizleyicileri var parfumsuz. Corona vb derken secenekler cok ciddi cogaldi bu konuda. Bu versiyonlar saf izopropil alk. yerine daha etkili ve ucuz cozumler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...