Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Islamiyet'ten önce Bilardo"


Gimli

Öne çıkan mesajlar

Efendim, pandemi sağolsun son 7 aydır roll20 üzerinden, "Islamiyet'ten önce Bilardo" isimli bir campaign oynatıyorum. Son iki aydır da, artık roll20'de kaşarlandıkça, oyunun çeterisini sık ve detaylı şekilde tutmaya başladım. İlgilenen merak eden olursa diye, sonradan okumak üzere buraya da koyayım dedim sessionları. Roll20'yle ilgili de sorunuz varsa seve seve yazarım burdan.

Oyun, Forgotten Realms'de geçiyor. Tarih 1372, Time of Troubles'dan biraz sonra, Spell Plague'den hemen önce. 5th edition kullanıyoruz çok minimum homebrew kurallarla.

 

Oyunun önceki kısımlarını çok kısa özetlemek gerekirse; bir dragonborn paladin olan Kriv, ona klanından miras kalan bir tableti aramaktadır. Bu tablet, kaybolmuş eski üstadı Durco'dadır ve ölü tanrı Malar'a tapan druidler tarafından kaçırılmıştır. Ona bu yolculuğu sırasında bölgede, ölü tanrılar, Bane ve Malar'a tapan fanatikleri araştıran rahip Drakar katılır. Sonrasında da, kolcu Royce doğanın dengesini bozan bu Malar tarikatini engellemek için aralarına katılır.

Grup Malar druidlerinin tapınağında bu sapkınlığı temizleidkten sonra, Durco'nun cesedini ve buraya sakladığı tableti bulurlar. Bununla beraber, bu tabletin büyük bir tabletin parçası olduğunu, bundan başka iki parça daha olduğunu öğrenirler. Başka bir tabletin de yakındaki Troll Dağları'nda olduğunu işittikten sonra buraya doğru yola çıkarlar.

Grup, bu tabletler kullanılarak, kötü tanrı Bane'in diriltilmeye çalışıldığına inanıyordur.

 

19 Kythorn 1372

 

Pre-session

 

Royce (half-elf, ranger/fighter), Kriv (dragonborn, eldricht knight) ve Drakar (human, knowledge domain cleric) 8 ay önce türlü tehlikeler atlatmışlar, elf büyücü Tevior'un isteğiyle, Troll Dağları'ndaki Cult of the Dragon'u ve onların hapis tuttuğu genç bir ejderha kaplumbağası öldürmüşlerdi. Ancak kaplumbağanın koruduğu kadim tableti, yanlarında günlerce kılık değiştirmiş halde dolaşan Gnome Yarrna çalmış ve ortadan yok olmuştu. Ejderin mağarasından kurtardıkları eski bir Cowled Wizard olan Yekkül onları,  Tevior'un yanına, Athkatla şehrine ışınlamıştı.

Royce, Kriv ve Drakar 8 ay aradan sonra akşamüstü, Guard District'teki Five Flagons hanında bir araya geldiler.

 

Kriv

spacer.png

Kriv hapisten cıktığından beri birkaç haftadır burada kalıyordu. Müşkülpesent bir halde, bornozu andıran kıyafetleriyle, hanın lobisinde takılıyordu. Athkatla'ya ilk geldiğinde, Troll Dağları'nda nükseden Zulsendra bağımlılığı artmış, pis işlere karışmış, bütün parasını ve itibarını kaybetmişti. Artık temizlenmişti, fakat kendini bulması zaman alacaktı.

 

Royce

spacer.png

Royce, Faerun'da doğanın dengesini korumaya yemin etmiş, druidlerden ve rangerlardan oluşan Emerald Enclave'le olan denizaşırı görevinden dönmüş, Abbathor tapınağında bulduğu Malar emanetlerinden kurtulmuş, uzak diyardaki adalarda kurtadamlarla dövüşmüştü.

 

Drakar

spacer.png

Drakar'sa, Torm'un takipçisi olarak geldiği Athkatla'da, Torm tapınağı inşa etme görevinden vazgeçmiş, kendini Oghma'nın hizmetine bırakmıştı. Bu sırada, Oghma'nın bir öğretisi olarak yazdığı günlüğü çalınmış ve bir kitap olarak basılmıştı. Bu kitap sayesinde istemeden okur yazar kesim arasında çok ünlü olmuş, ancak bu güne kadar yaşadıkları tüm maceralar da açığa çıkmıştı. Onun yazarlığından faydalanmak isteyen Orgost ailesi ve Amn Ticaret Ligi'nin dikkatini çekmişti.

Gimli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Session 1

 

Üçlünün buluştuğu hana, kısa bir süre sonra bir çocuk girdi. Drakar'ın yazdığı kitabı okumuş gibi gözüken cocuk, onlara kitapta adı geçen kahramanlar olup olmadıklarını sordu. Drakar bu soruyu onaylayınca, Tixo klanından paralı asker cüceler hanı bastılar, handa o an içmekte bulunan keşiş Kaid ibn Radhi'nin yardımıyla cüceleri öldürmeyi başarmışlardı. 

Kaid

spacer.png

Bu paralı askerleri kimin yolladığını bulmak amacıyla Kaid'le beraber, Five Flagons'un sahibi halfling Holfast'in önderliğinde Athkatla'yı gezmeye başladılar.

spacer.png

 

 

Önce Madam Jalu'nun fal baktığı hamamda geleceklerine ilişkin kehanetler dinlediler. Gruba şu tarot kartları çıktı:

spacer.png

Kriv -   Lover - Death - Hierophant
Royce -   Hermit  -  Judgement  -  Temperance
Drakar - Hanged Man - Hermit - Strenght
Kaid - Lover - Judgement - Priestess

Burada köprüye doğru giderken, kolcu Royce onları binaların üzerinden takip eden karanlık bir figür farketti ancak figür hemen ortadan yok oldu. Sonra şehrin meşhur köprüsünden geçerken ateş böceklerinin senkronize bir şekilde yanıp sönmelerine tanık oldular, bunun bir şifre olabileceğini düşünen Drakar gördüklerini not aldı.

Sonra, köprüden geçmek için 10-15 dakika sıra bekleyip, Wave District'te Shadow Thief'lerin önemli bir üyesi olan dark-elf Sabal'ın yerine gittiler. Burada Sabal ve onun yardımcısı Iscalon onları karşıladı. Sabal onlara kendilerine saldıran kişileri kimin tuttuğuna dair bilgiyi edinebileceğini ancak onun için bir görev yapmalarını istedi. Sabal, Kaid'i de tanıyor gibiydi ancak Kaid böyle birşey hatırlamıyordu. Sabal Kaid'e aradığı dragonbornu bulup bulmadığını sordu. 

spacer.png

Görev, Bolmur'lara götürülmesi gereken ancak kaybolan metal kutuyu bulmaktı. Kutuyu bulup bir şekilde gizlice Scepter District'e girip, Lord Crynosa vermeleri isteniyordu. Grup Sabal'ın saklanma yerinde geceyi geçirmeye karar verdi.

Gimli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

20 Kythorn

 

Session 2

 

Mahzende uyanan grup, kapının üzerlerine kitlendiğini ve mekanın kapandığını fark ettiler. Kapıyı zorlayarak dışarı çıktılar ve kutuyu bulmak için Wave District'teki kanalizasyonlara indiler. Burada derin pis kokulu kanalizasyon tünellerinde esrarengiz devasa bir deniz yılanı olan Behir'i gördüler ancak yaratık onları umursamayıp yoluna devam etti.

spacer.png

Biraz araştırdıktan sonra, kutuyu eski dostları Randal'ın cesedinin yanında buldular. Cesedin üstünde büyücü Tevior'un onlarla yarın buluşmak istediğine dair bir mesaj vardı. Cesedin etrafındaysa, türlü kıtalardan gelen hipnotize olmuş gibi duran ve gruba saldıran çeşitli hayvanlar (Displacer Beast, Bulette, Chimera, Catoblepas) vardı.

spacer.png

 

Grup olayı araştırmak üzere gelen şehir muhafızlarıyla az kalsın kavgaya tutuşacaktı ki, Kaid onları kanalizasyonun derinliğine gitmeye ikna etti. Kaid muhafızları hala etrafta dolaşan tehlikeli hayvanların insafına terk etti. Grup Randal'ın cesedini de ufak bir delhizde bıraktı ve Drakar ve Kriv metal kutuyu güvenle saklamak için yakındaki Frozen Papaya hanına gitti, Kaid ve Royce'sa Tevior'un belki kanalizasyonda onları veya Randal'ı bulmaya çalışacağını düşünerek, sokakta kanalizasyon girişini gözetlemeye başladılar.

Bu sırada, şehirde gemilerin hangi limanda konaklayacağını sinyal eden çan kulesi, defalarca tuhaf bir şekilde çalarak, gümbürtüyle sustu. Olay yerine yakın olan Kaid, binaların çatılarından zıplayarak, şiddetli yağan yaz yağmuruna rağmen kuleye ulaştı ve kulenin zemine düşmüş olan çanı gördü ancak başka bir bilgiye ulaşamadı.

spacer.png

Royce tek başına Kaid'i beklerken, zengin giyimli bir soylu atıyla dört nala yanından geçti, az kalsın onu ezip deviriyordu. Royce etraftaki ahaliye sorduğunda, soyluların arada buralarda atlarıyla yarış yaptığını öğrendi.

Royca ve Kriv bir saat kadar yağmur altında bekledikten Tevior'un gelmesinden ümit keserek, Frozen Papaya'da bulunan Drakar ve Kriv'e katıldılar. Burada halkın dikkatine sunulmuş pek çok görevi, duvara asılmış görev fermanından okudular.

Tokmakçı Ulak kayıptı, kanalizasyonları "Behir" isimli devasa bir yılan istila etmişti, Kont Mistal'in Gem District'teki arazisinde şeytani bir kapı açılmıştı.

Birkaç saat, metal bir kutu şeklindeki pakedin içinde ne olabileceği üstüne spekülasyonlar ve komplo teorileri ürettiler. Durumdan sıkılan keşiş Kaid, metal kutuyu sopasıyla zorlayarak açmayı başardı. Kutunun içindense bütün beklentilerin aksine şeytani, güçlü bir iblis olan bir Glabrezu belirdi ve gruba saldırdı. Hanın birkaç odası çatışma sırasında yok olmasına, Kaid baygın düşmesine rağmen Glabrezu'yu geldiği cehenneme yollamayı başardılar. Binası darma duman edilen hancı onlardan para isteyerek onları Frozen Papaya'dan kovdu.

spacer.png

Royce ve Kriv, Tevior'un mektubunu alarak, mektupta belirtilen Gem District'teki binayı buldular. Mektubun arkasına Randal'ın öldüğünü yazarak mektubu eve bıraktılar, lağımlara dönüp hep birlikte akşama kadar dinlenmeye karar verdiler.

Gimli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Session 3 

 

Grup, akşam Waukeen's Promenade'de kutlanacak yaz festivaline bakmak üzere yola çıktı. Festivalin başında konuşan ve açılışı yapan, Athkatla konsülü lideri Alibakkar, Waukeen's Promenade'in eski işlevi olan Hipodroma dönüştürülmesi için Lord Orgost'un verdiği önergenin 25 Kythorn'da görüşüleceğini söyledi.

spacer.png

Festival alanında bulunan Lord Orgost yanında oğlu Kont Orgost ve danışmanı Kaprex olduğu halde, Tethyr savaşındaki kahramanlıklarını yazması için rahip Drakar'dan tekrar ricada bulundu. Bu sırada yakında bulunan zil zurna sarhoş, Amn Ticaret Ligi başkanı Hakim El-Kebir de, Orgost'un hipodrom planlarına sövüyordu. Hakim, Drakar'dan Orgost'u öven bir kitap yazmamasını istedi. Hikayelerini Amn Ticaret Ligine satarak, birlikte yüklü miktarda para kazanabileceklerini söyledi.

Lord Orgost

spacer.png

spacer.png

Festivalin diğer tarafındaysa, şarkı söyleyip danseden gizemli bir elf kadın vardı. Kadının şarkısından etkilenen Kriv bir anda kendini başka bir boyutta buldu. Burası garip renklere bürünmüş, hipnotize edici büyülü bir ormana benziyordu. Beraberinde, halen duyabildikleri şarkıdan etkilenen birkaç insan daha vardı. İçinde bulunduğu gerçekliğe direnen Kriv, önünde şekillenen bir elementalla savaşmaya başladığı anda bu boyuttan Atkhatla'ya geri döndü.

spacer.png

Adının Oriyola olduğunu öğrendikleri şarkıcı, onlara bir cinle çok iyi şarkı söyleyebilmek için anlaşma yaptığını, o yüzden elinde olmadan etkilediği insanları farklı bir boyuta gönderdiğini anlattı. Aynı zamanda Oriyola, Kaid'i de tanıyor gibiydi, ancak Kaid böyle birşey hatırlamıyordu.

Oriyola

spacer.png

Sahnenin hemen güneyinde, midyeci Brifiz'in yerinde Many-star-cloak tarikatinde önemli bir konuma sahip  Paulus Marcellus Aquilla'yla tanıştılar. Paulus ertesi gün, Scepter District'te Selemchant ailesiyle, tarikatinin mirası olan Cloak Tower'ı satın almak üzere görüşecekti. Grubu, kendisini korumaları için tutan Paulus, onlara yüklü miktarda altın önerdi. Böylece grubun Scepter District'e girmek için bir bahaneleri oluşmuştu.

spacer.png

Bu arada festivalde Kaid'i gören simyacı Azbahar, Kaid'e çok güçlü bir büyü yapıldığını ve hafızasıyla oynandığını söyledi. Bu büyüyü kısmen yok etmeye yarayabilecek bir iksir formülü bildiğini söyleyen Azbahar,Kaid'e gerekli formülü verdi. 

Festivali terkeden grup, bir sahil meyhanesi olan "Red Mermaid"'de geceyi geçirdi. Royce sokağa kustu. 

Gimli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 Kythorn

 

Session 4

 

Sabah ilk iş olarak Tevior'u Gem District'teki evinde görmeye gittiler. Tevior'u çok çökmüş bir halde buldular. Tevior onlara Zhentarim'in, Cult of the Dragon'un ve daha pek çok organizasyonun tabletlerin peşinde olabileceğini söyledi. Toplamda 3 tablet olduğunu, birinin onlarda, birinin Gnome Yarrna'da diğerininse Athkatla şehrinde bir yerde gizlendiğini söyledi. Tabletlerin kullanılabilmesi için hepsinin bir araya getirilmesi gerekiyordu. Yakın zamanda ise Goldenstone bankasında güçlü büyülü bir obje tutulduğunu öğrenmişti. 

Tam bu sırada bulundukları evi dört tane katil bastı. Grubu neredeyse tamamen öldürüyorlardı ancak zar zor, grup Tevior'un da yardımıyla katilleri öldürmeyi başardı. Katillerin kullandıkları zehirden, Zhentarim ajanı oldukları anlaşılıyordu.

spacer.png

Tevior gruba kullanabilecekleri sahte bir kimlik ve bu kimliğe uygun kılık değiştirmelerini sağlayan bir yüzük verdi. Teviorla, onları buraya ışınlayan ve yardımcı olan Yekkül hakkında da konuştular ve Yekkül'ün Tevior'un hocası olduğunu öğrendiler. Bunun ardından grup ve Tevior kendi yollarına ayrıldılar.

Sandallarla karşıya geçmek üzere Wave District'ten sahile yürürlerken, ara bir sokakta bir dövmeci Kaid'e seslendi. Kaidi tanıyordu ve Kaid'e geçen hafta yaptığı dövmenin kaşıntı yapıp yapmadığını sordu. Bunun üzerine Kaid ve grup, Kaidin sırtında, Ejderha şeklindeki dövmeyi keşfettiler. Kaid bu olayı kesinlikle hatırlamıyordu, dövmeciye sorduğunda ise alabildiği tek bilgi, buraya gelip bir dövme yaptırdığı oldu.

Kriv ve Kaid, belki yeni bir bilgi edinebileceklerini düşünerek Kriv'in rehabilite edildiği, Bridge District'teki "Divine House" a gittiler, mekanın terkedilmiş olduğunu ve sadece bir kapıcının orada kaldığını gördüler. Kriv kapıcıya biraz altın verdi.

Royce ve Drakar'sa Goldenstone bankasına gittiler. Royce dışarıda nöbet tutarken yine önceki gün gördüğü karanlık figürü gördü. Drakar'sa Tevior'un onlar için hazırladığı sahte kimlik olan "Merrick Potshard" kılığına girerek bankaya girdi. Bankanın sahibi Werdun Goldenstone, tüm bankayı tek bir ailenin kapattığını ve bankada yeni bir hesap açtırmanın mümkün olmadığını söyledi. Drakar, Oghma'nın güçlerini kullanarak bankanın sahibi Wedun Goldenstone'un zihnini okumayı başardı, bankayı kapatan aile "Selemchant" ailesiydi. Yine Oghma'nın güçlerini kullanan Drakar, Werdun'u bankada ufak bir hesap açtırmak üzere ikna etti ve bankanın hazine bölümüne girmeyi başardı.

Werdun Goldenstone ve koruması Pax

spacer.png

Burada Golemler tarafından ve koruma rünleriyle korunan büyük bir sandık gördü.Grubun yanında taşıdığı tableti de, daha güvenli olacağını düşünerek bankadaki büyülü kasaya bıraktı.

Öğlen Paulus'a eşlik edecekleri görevi yapmalarına hala daha vakit olduğu için, grup dinlenmek üzere Madam Jalu'nun hamamına gittiler. Burada saunalarda çocuklar gibi rahatlayan gruba Kaid katılmayı reddetti. Onları masada beklerken, yere düşmüş bir tarot kağıdı buldu "Judgement" ve onu cebine attı.

spacer.png

spacer.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...