Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

High Performance Computing ve Clusterlar, Slurm vs.


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Universite sonunda bir tane hpc cluster, bir tane de vdi kurma isine girismis. Ben acikcasi R kullandigimdan GPU uzerinden nasil yaparim islerimi cok iyi bilmiyorum ama muhtemelen cluster'da benim ryzen 3700x'imden daha fazla cekirdek olacaktir (gpu ve ram bilgileri verilmis ama cpu bilgileri yazmiyordu).

Neyse bizden sisteme hangi programlari, kutuphaneleri ve hangi os'lari kurmak istedigimizi iletmemizi istemisler. Ben R, Python ve cok nadiren matlab'le calisiyorum. MS R Open nedeniyle Windows 10 kullanmayi tercih ederim, ancak sorun su ki kutuphaneleri nasil belirtecegim? Her zaman ayni kutuphanelerle calismiyorum. Program yazarken bazen bildigim toolkit bittiginde yeni seyler bulup o kutuphaneleri de kullanmaya basliyorum.

Anladigim kadariyla cluster'lara is akisini slurm uzerinden girecegiz, bugun goz attim nedir ne degildir diye ve kendi scriptimi, inputumu, variable'imi girerek cluster'a is emri veriyorum anladigim kadariyla. Dolayisiyla daha onceden IT'nin kurmadigi herhangi bir kutuphane kuramayacagim gibi geliyor scriptte kutuphaneyi cagirsam dahi.

Sosyal bilimciyim ve daha once hic deneyimim yoktu. Bana bir anlatir misiniz olayi? Ona gore Cran'dan falan tum kutuphanelerin ismini kopyalayip verecegim dilekceyi. Anlamadigim, sacmaladigim bir yer varsa acarsaniz sevinirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...