Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saçmasapan sorunlar vol.52546


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

7 saat önce, ad3m dedi ki:

quixef haklı boardun son beta bios :

Ayrıca bu tarz durumlarda kapanma zart zurt yoksa ilk software kısmından yani bios sonra chipset driverını güncelleyip (güncellendiğinden emin olmak lazım windows salağı bazen rollback yapıyor driverları ne amaçla bilmiyorum) düzelmez ise donanım kısmında troubleshoot kasmak lazım.

Muhtemelen 3.2 portlarda geriye dönük destek problemi vardı o düzeldi (sallıyorum tabi ama genelde böyle problemler oluyor)

yabcam yabcam. haftasonumu sanırım bu işe ayırcam. temiz bi format + bios update. başka stability sorunlarım da var çünkü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Dur abi, sapma. O güncelleme iki gün önce çıkmış, bir beklesin. Forumlara, reddite filan bak sorun yaşayan çıkacak mı? O düzeltilen USB sorunu zaten 500 serisi anakartlardaydı, onu düzeltiyor bu. Seninkinde bir şey yapmayabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

O güncelleme iki gün önce çıkmış, bir beklesin.

O güncelleme linklediğim zaman beta sürümdü yalnız ben de betası kurulu hiçbir problem yaşamadım şuan stable olmuş. Güncelle geç. Eve geçince ben de update edecem.

Alıntı

O düzeltilen USB sorunu zaten 500 serisi anakartlardaydı, onu düzeltiyor bu

MSI changelogda özellikle bir ürün grubu belirtmiyorsa o fix geneli kapsıyor oluyor. Yani hayır sadece 500 serisi için değil bu fix.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/lnmet0/an_update_on_usb_connectivity_with_500_series/

b450 diye aratırsan aynı dertten muzdarip tipleri görebilirsin

örneğin :

Alıntı

I noticed it as well with my Asus Tuf Gaming b450plus and Ryzen 2700.

Had no issues with my i5 3570k+ 1155 motherboard

Both using the Same Sapphire Nitro+ Rx580 8GB and Lenovo WMR

Edit:

Only happens with VR and on occasion External HDDs,

KB/Mouse/Bluetooth w/Controller or speakers have been fine.

Leads me to believe it maybe a high power/data delivery issue

Ha ben neden beta sürüm kurdum benimde problem USB kaynaklıydı (Aynı board bu arada) taktığım flash disklerin performansları genel olarak çöp idi. Bu sürüm sonrası baya bi performans artışı olmuştu. Senin durumu fixler mi bilmiyorum ama problem sana özel bir durum değil burası kesin.

ad3m tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
On 23.05.2021 at 23:35, Xenocide dedi ki:

saçmalık mıknatısı olarak yine geldim. Yeni donanımı topladığımdan beri (aslında bi noktadan sonra ama hangi nokta bilmiyorum, bi şeyler yaptım herhalde bi şeyleri bozdum, ne zaman ne yaptım bi fikrim yok) şöyle garip bi sorunum var; tespit ettiğim kadarıyla, ALT+TAB yaparken bilgisayarımdaki bütün usb'ler çok kısa anlık kapanıp geri açılıyor. Her alt tab yaptığımda değil. Tamamen random. Ama mesela video editing yaparken alt tab yapmamı gerektiren durumlar oluyor sık sık. Hani illa bi ortalama çıkarmam gerekirse, 10-20 alt tab'dan birinde yaşıyorum bunu. Klavye, mouse, ses kartı, varsa harici diskler, bütün usb'lerin enerjisi gidiyor salise bile sürmüyor, tık-tık hemen geri geliyorlar. Ama harici diskle çalışıyosam mesela editingimin tamamının offline'a düşmesi için yetiyor bu süre. 

Aygıt yöneticisinden USB cihazlarının enerji yönetimi için devre dışı bırakılması muhabbetini yaptım. Hatta abartıp orada o seçeneğin olduğu ne var ne yok hepsini kapattım tek tek tıklayıp. Yok abi. Hala devam ediyor sorun. Oyun oynarken mesela hiç böyle bi sorunum yok (muhtemelen alt tab yapmadığım içindir) ama özellikle editingde, veya başka bi şey yaparken yaşıyorum. Format atmaktan başka bi şey gelmiyor aklıma, en son onu denicem artık da bi buraya sorayım dedim belki bilinen bi şeydir.

Nedir bu? Pati donanım guruları help.

 

 

Edit: İlla alt tab'da da değilmiş bu arada. Ama %85-90 alt tab. Youtube'da gezinirken de oldu mesela az önce.

aradan 1.5 sene geçtikten sonra sorunun kaynağını buldum. Bilgisayarıma takılı olan eski bir USB ses kartım var Roland UA-25EX model. Müzik kayıtları vs. yaparken bunun arkasında Advanced Driver diye bi switch var, onu açmam gerekiyor. Lakin ben hep açık kullanıyordum. Artık neden bilmiyorum ama bu açık iken genelde alt-tab falan yaptığımda bu sorun tetikleniyor. Çözüm olarak sadece müzikle uğraşırken açıyorum, geri kalan zamanlarda da kapatıyorum. 

Ne uğraştım, işlemciyi söküp takmalar, bios ayarları kurcalamalar, usb enerji yönetimi zımbırtıları, kasanın üstündeki slotları değiştirmeler, hatta kasayı bile değiştirdim belki power supply sorun yaratıyordur diye (zaten eskiydi de bahane oldu değişmem için, ayrı konu) 

Ve yani aniden dank etti kafama. 1.5 sene sonra. Neyse bu da böyle ibretlik dursun.

 

 

Edit: Postladıktan sonra farkediyorum, @GERGE baya yaklaşmış aslında soruna ahahadfs niye orada kesmişiz muhabbeti ki, tam bulmak üzereyken. vay anasını.

 

Bu arada, müzikle uğraşırken, advanced driver açınca hala problem çıkarıyor ama artık idare edicem onu, davul-gitar falan kaydederken disk misk ne varsa sökücem demek ki. Ama yani ciddi saçmalık ya.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

O switch bu kartın sample rate'i, bitrate'i filan arttırıyor. Garip ve antika bir kart, özünde de 16 bit zaten, garip bir overclock gibimsi şeyler 24 bit gibin oluyor.

Artık düzgün bir 24bit kart alma vakti gelmiş abi, Scarlett Gen 3, Audient iD mk2 filan bak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi yeri gelmişken şeyi sorayım, neden 3 kanallı ses kartı yok? 1 var, 2 var, 4 var. zaten 4'e çıktığında fiyatlar anasının nikahına dönüşüyor. Benim ihtiyacım olan da tam olarak 3, 1 gitar, 1 bass, 1 davul bağlayacağım ki para vermeden prova yapabilelim sdfgv

Aslında 4 tabi daha iyi bir de vokal bağlarım da ona 9-10k verecek param yok ?

 

edit: https://www.amazon.com.tr/Behringer-UMC404HD-Kanal-Ses-Kartı/dp/B00TTX73YA/ref=sr_1_fkmr0_1?adgrpid=120124264029&gclid=CjwKCAjwsfuYBhAZEiwA5a6CDJeLjIGZvIc4SNG90hFMJEY_RC3aLuWYZhg8ceW6Z43-CUFSI2gjyxoC2loQAvD_BwE&hvadid=545738469019&hvdev=c&hvlocphy=1012782&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=9516952462522188119&hvtargid=kwd-297803579033&hydadcr=18330_2221725&keywords=behringer+umc404hd&qid=1663020241&sr=8-1-fkmr0

 

şu nasıldır? ne handikapı var da fiyatı bu kadar kırık?

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Behringer en ucuza en meh şeyleri yapan firma. Ama hiçbir ürünü de kullanılamayacak kadar değil, meh işte ?

Eğer kaliteli denebilecek ucuz çok kanal arıyorsan Audient EVO 8 var. 4 girişli. Gitar girişi epey iyi, JFET. Ampsim performansı güzel yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

behringer iyi ya testlerini yapan videolar bi de kullanıcı yorumlarını forumlardan falan bulmak lazım. UMC204HD o şekilde araştırıp aldım memnun kaldım fiyat performans açısından. ama 404 araştırmadan bir şey diyemem. bi de etik olmayan bir takım şeyler yapıyodu onun için sevmeyenler var. müzik dünyasında ucuz mal sevilmez zaten

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Enstrüman girişleri iyi değil, dinamik aralık 16-bit kartların sadece bir seviye üstü. Gitar bağlayıp hi-gain gittiğinizde noise gate zorunlu oluyor. Gürültülü yani. DI tonu da biraz metalik geliyor bana sanki.

Mikrofon girişinde yine dinamik aralık düşük ama gürültü de az, daha gürültülü daha pahalı modeller var.

EVO 8 ama biraz daha pahalıya RME'nin, MOTU'nun üst modelleriyle, Clarett gibi modellerle yarışıyor. Aradaki fiyat farkını düşününce aslında düşünmeye bile gerek yok bence: https://www.hepsiburada.com/audient-evo-8-ad-da-donusturucu-4-giris-4-cikis-24-bit-96khz-usb-c-type-c-ses-karti-pm-HB00000S286D

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...