Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Victoria 3


Sam

Öne çıkan mesajlar

1883'te istanbul'a empire states diktikten sonra 1885 itibariyle dünya birincisi oldum gdp ve prestijde, inşaat sektörüne son 5 yılda abanınca şaha kalktı ülke. cidden ali ağaoğlu gibi oynamak lazım oyunu.

hatta böyle hiç savaşması gerekmeyen bir ülkeyle oynasam borçlana borçlana dolmabahçe sarayı filan yaparım. elon gibi hayali parayla alıp sonra gelirlerle borcu ödemek en güzeli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya of ne gerizekalı eventler var. japonya ile oynuyorum ve ülkede 31m nüfustan 13k mikronezyalı var. event çıkıyor diyor ki "bunlara ayrımcılık yaparsan %5 throughput yiyeceksin". ya gerizekalı dizaynır, ülkede bir tane mikronezyalı bile yok endüstride çalışan. kafanız ne kadar güzeldi bu eventleri yazarken?

yalnız japonya'nın başlangıcında ne zaman yasa değiştirme penceresine baksam

tumblr_inline_p9alb50MiH1uhd1pk_500.jpg

@Laurelin

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 08.11.2022 at 18:34, Sam dedi ki:

somali'de cephe kapandı sanıp ist'e geri döndü komutan diye don gömlek zibidiler 6 ayda aldığım yerleri geri alıyor şimdi cephe boş diye. ist'e ANINDA IŞINLANAN general şimdi 36 günde gidiyor tekrar.

görmüşsündür belki ama buna karşı sen de bir exploit kullanabilirsin şu an için çözüm o. Herhangi bi general ile de olur ama oyunu düzgün oynamak için rp yapıyoruz diyelim o yüzden sadece bug durumunda kullanmak için bu teleport olan komutanı seçip istediğin cepheye bir emirle ata ardından o komutanı tam zıt emirle aynı cepheye tekrar ata, adam teleport oluyor cepheye ASDASDAS

bu yolla bu bugın etrafından başka bir açıkla dolanabiliyorsun.

Fili tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onu ben kazara keşfettim ui'ın kötülüğünden lol. adam doğru yere gitmedi sanıp iki kere basınca ışınlanmıştı.

wiz oturup "nasıl düşük legitin yasa geçirmesini hardcoded bloklarım" diye düşünedursun, gerçek sorunlar duruyor öyle. 6 yılda bir oturum yapan meclis yasa geçirse ne olur, geçirmese ne olur, adamın derdine bak. hotfix olmadan koca hafta geçti. ilk yama haberleri rezillik.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla o kadar oyunu bombalıyorum ama performanstan yana hiç sıkıntım olmadı, belki de pc yeni diye. 3'ten hızlı oynamıyorum zaten, o da 1905'te bile yavaş değildi. oyun hiçbir anlamlı notification göstermediğinden gözle manuel takip etmek gerekiyor hep.

şu legit değişimleri beyinsizlik tam. meiji reformation filan tamamen imkansız olsun onu istiyorlar sanırım.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim kendi pcim eski onda zaten 80den sonra oynanmıyor, geforce nowdan oynuyorum ben şu an. Başlarda çok güzel de 70lerden sonra hafiften başlıyor sonra giderek kötüleşiyor. 1900e doğru ölçmüştüm bi süre önce tam hatırlamıyorum da 11 saniye gibi bi şeydi sanki bi haftanın geçmesi 5. hızda. Oyunun başında bu 1-2 saniye sürüyor haliyle yavaşlama ona kıyasla çok hissediliyor. Bu göçler yüzünden her yerde her iş yerinde ayrı pop grubu oluyor hepsinin hesabı derken zorlanıyor cpu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

osmanli achivementini yapayim dedim

avusturya almanyayi kurdu :S grosssss deutchland

icinde macaristan slovakya hirvatistan fln olan bi almanya

adamlar prestige no1e bi oturdu, 2. benim ama arada 1000lerce fark var, kapanacak gibi degil

lategamede drednot spamladim, koloniden cikan bi dandik savasta ekonomilerini cokerttim, butun tradelerini yalan ettim, oyle gdpleri dustu flnda yapabildim achivementi

fransanin OP olmasina alistim , ruslar mid game sonrasi cok fena yalan oluyorlar hic bi sekilde modern ordu ve ekonomi kuramiyorlar, ama uber almanya harbi challenge oldu

navy cok guclu bide, benzer taktiklerle fransayi flnda yalan ettim istikrarli sekilde. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anbeeld's Revision of AI, bu mod iyi rusya da geliştiriyor kendini. Ben de Britanya ile geçen açtım, Fransa her diplomatic playime salça oluyordu. Normalde de güçlü ama bu modla iyice güçlü oluyor, çok uğraştırdı.

Convoy raiding gerçekten güçlü, özellikle denizaşırı toprakları/vassalları olanlar ve bunlara ciddi oranda dayananların ekonomisini çökertebiliyorsun. Yine denizaşırı bi yerlere ordu yollamışlarsa o orduyu da kağıtan kaplana çeviriyorsun 0 morale ile kalıyorlar ve üstüne çok attrition yiyorlar.

Fili tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 10 ay sonra ...

ya bu oyunun tasarımcıları silme salak çok net. en son "artık düzelttik" dedikleri halini oynuyorum. amerika siyam'ı bütün topraklarını istedi, siyam da "teban olayım beni kurtar dedi". ok dedim. 5 yıl boyunca savaşta kaldık. amerika'ya adım attırmadım, bütün deniz savaşlarını kaybettiler. üstüne 5-6 kere default'a girdiler. lakin war support'ları 0 altına inmedi çünkü paradox beyinsizleri çalıştırıyor. siyam TEK BİR ASKER kaybetmediği halde war support 0'a indiği anda teslim oldu lmao.

landlocked kaldı ben de protectorate'ı iptal ettim açlıktan ölmesinler diye ama hakettikleri oydu aslında.

daha kaç tane saçmalık oldu ama şunu görünce pes dedim artık. kapatsınlar gitsinler şirketi artık oyun yapmayı unutmuşlar.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/threads/peace-system-is-still-a-massive-mess-after-a-year.1616952/

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...