Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Victoria 3


Sam

Öne çıkan mesajlar

hele şükür bugünü de gördük, daha geçen hafta aklımdan geçmişti acaba tamamen bıraktılar mı diye.

dev blogu çabuk koysalar bari, merak ettim. gelecek yıla yetişir umarım.

ss_a47c42afa97af8345141284ac939c9a3a41a1

ss_7f86424afe70125ff5135a56d092426d740c6

ss_1c61cf3516a3b596fbf65ee16db176c4b14d8

ss_fd86b053d89a1c38d20bd9f26172c5c4d0469

ss_83c1de186ecfc2af6e6bec4a4910a77fb415b

güzel görünüyor ilk bakışta. 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, Fili dedi ki:

Martin varmış zaten başında, iyi bir şey çıkma ihtimalini güçlendiriyor.

11 yıl olmuş çıkalı vic2, nedense daha da eskiymiş gibi hatırlıyorum ama ilginç.

harita iyi ya, vic2 en son açtığımda köşeli köşeli sanki 20 yıllıkmış gibi gözüküyordu. bir de ck3'deki 3d portrelerin buna yetişmesi güzel oldu.

forumunda martin bazı soruları cevaplamış, biraz daha bilgiler var çeşitli konularda.

https://www.reddit.com/r/victoria3/comments/nhzt1w/victoria_3_everything_we_know_so_far/

reddit linkinde TONLA detay var.

linkin hepsini okudum, şahane olmuş. savaş sistemini de düzgün yaparlarsa mükemmel bir oyun olur. birşey çıkarmadan, bayağı geliştirebilmişler gibi. detay azalacağına artmış yazılanlara göre.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah evet ona ben de güldüm. stellaris’in son halini ilk çıktığı haline göre çok gelişmiş buldum, yazmıştım başlığında geçenlerde. ondan ötürü bunda da denilenleri yapacaklarına güvenim arttı doğrusu. herkes bayılmış zaten. ben de hoşuma gidenleri yazacak oldum baktım sonra yaz yaz bitmeyecek. en çok hoşuma gidenler daha çok pop çeşidi, dependent’ları, ayrı pazarlar ve yeni eğitim sistemi sanırım. bir tek krizlerin yerine gelen diplomatic play için diary bekleyeceğim emin olmak için.

adamlar değişik currency bile yapsak mı diye düşünüp vazgeçmişler. oyun tutar da expansion bol olursa kimbilir daha neler gelir of of.

1821 başlangıç tarihini de düşünmüşler ama belçika vs bazı ülkeler henüz oluşmadı diye vazgeçmişler. yine de bence enteresan olabilirdi yapsalardı.

hey gidi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

memedali beeey isyanı yüzünden levant’ı filan geri almak lazım aslında biraz iş var. bir de flashpoint mekaniği gibi çalışırsa diplomatic play olayı, ilk 10 yılda yunanistan’a verirler tesalya filanı. ai dünya savaşı çıkarmak istemez osmanlı uğruna.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vic 3 çıkmadan bir vic 2 ile staj yapayım dedim. Biraz tooltip ve gameplay ardından brezilya ile başladım, greatpower oldum fakat 1920 gibi çin beni sıralama dışına itti herhalde böyle biter oyun. Oyun başında muhafazakarlar liderdi, liberalleri başa getidim fabrika dikmek amacıyla ama malesef state capitalism veya planned economy gerekiyormuş o policy de onlarda yokmuş bunu tabi 1920 lerde fak ettim. Ama bu arada capitalistler fabrika vs dikmeye başladı zaten ekenomi şahlandı baya, savaş mekaniği için ufak 1-2 savaş yaptım vs. Fabrikalar dikilince bölgede craftsman national focus verdim ama clerkde lazımmış galiba fabrika başına %20 gibi. Sphere mekaniği ile 2-3 devleti etkim altına aldım onu da görmek için. Bu arada baya büyük bir sosyalist isyanı çıktı isyanı bastırdım ama bastırmasaydım EU4 te olan din isyanı mekaniği gibi ülke sosyalist mi olacaktı ? okur yazar oranı %98 oldu clergy national focus verip başta onları optimala getirdim. eğitim harcamalarımı da ekonomi kaldırınca maksladım. 

Güzel oyun savaş ikinci planda o güzel ama oyunu bu haliyle alıp yeni bir grafik motoru ile bölge sayısını artırıp savaş üzerine daha çok eğilseler sanki daha iyi olabilir. Savaş ilan etmeden önce iyi hesap yapmak lazım o açıdan daha eğlenceli. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vic2'nin tek kötü yanı fazla kolay olmasıydı. Mod'lu oynamanı tavsiye ederim, ben mod'u tercih etmem genelde ama bu oyun için çok içerik ekliyor büyük güçlere. Fakat geçen baktım oynadığım mod'u bulamadım, herhalde birleşmiş farklı mod'lar, o yüzden ismiyle tavsiye edemiyorum.

Öte yandan ben Victoria 3 için umutlu değilim, ck3 ile imperator arası bir şey olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani evet bir noktadan sonra izlemeye başlıyorsun sadece, sanki adamlar bakın ne kadar güzel bir similasyon yaptık arada ufak dokunuşlar yapmanıza ve yarattığımz oyunu izlemenize izin veriyoruz hissi veriyor ama eğlenceli, yani yaptıkları oyunun kompleksliği oyunun verdiği eğlenceden daha büyük. Stellaris o yüzden daha tercih edilebilir gibi sıfırdan başlayıp sen şekillendiriyorsun imparatorluğunu serbestlik daha iyi ama bir noktadan sonra yavan kalıyor öngörülebilirliği ve yönetimi kontrol etmesi vic2 ye göre daha basit ve yavan. 

Law tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

35 dakika önce, Law dedi ki:

bastırmasaydım EU4 te olan din isyanı mekaniği gibi ülke sosyalist mi olacaktı ?

evet

 

36 dakika önce, Law dedi ki:

brezilya ile başladım

ilk kez oynayan için pek iyi bir seçim olmamış bence. Oyunun temel hikayesi sanayiyi geliştirmek haliyle onun için kaynakları ele geçirmek gerekiyor. O dönemin sanayisinde de en önemli kaynaklar kömür ve demir. Brezilya'da bu ikisi de yoktu diye hatırlıyorum veya çok az vardı. Buna çare olarak nijer deltasına kolonileşmek ve sokoto'yu ilhak etmek Brezilya açısından güzel bir hedef olur.

Kesinlikle denemelisin dediğim ülkeleri şöyle sıralardım

-Prusya en başta gelir. Oyunu Prusya için yapmışlar desem abartı olmaz. Biraz karışık gelebilir almanyayı birleştirmek ama büyük bir hedef vermesi bakımından keyifli. Almanlardaki zengin demir ve kömür yatakları sayesinde korkunç büyük bir ağır sanayi geliştirebilirsin. Ayrıca en yüksek literacy ile başlayan ülkelerden biri. Literacy hem teknoloji puanı üretmeyi artırıyor hem de oyunun başında hızlıca sanayileşmeyi kolaylaştırıyor çünkü popların misal farmerdan laborerdan fabrika işçisine geçerken gerekli bir literacy seviyesi var orada faydası dokunuyor. Osmanlı'da bu literacy düşüklüğü yüzünden çok zaman gidiyor fabrika işçisine dönmeleri eğitmen gerekiyor vb. Kuzey Almanya'yı güzel yapan başka bir şey ise o bölgedeki provinceların life ratingi dünyanın geri kalanından birkaç puan yüksek bu da pop growthu artırıyor haliyle 100 yıl sonunda çok ciddi nüfus artışı üzeirnde etki yapıyor.

-USA Brezilya'ya benziyor aslında mekanikler bakımından ama iç savaş mekaniği de görmek için oynamaya değer bence. Bunun yanında zengin yer altı kaynakları, dünyanın her yanından çektiği göç ile sağlam bir sanayi kurmak burada da mümkün ama demokrasi olduğundan seçilen partileri değiştiremiyorsun Prusya gibi haliyle sanayi biraz ai ya kalıyor. 

-Japonya da meiji restorasyonu ile modernizasyon ve ardından emperyal japonya role playi için keyifli. Mançurya'daki zengin kömür ve demir cevherlerini almak ardından güneyde Hollanda'nın elindeki endonezya ve civarını ele geçirmek hem sülfür hem de oyunun ileri aşamasında petrol açısından faydalı olacaktır.

-Ve Osmanlı. Özellikle Prusya ile oynadıktan sonra günle gece gibi bir fark olacaktır. O kadar bitik durumdaki Osmanlı. Eğitim seviyesi düşük, her milletten adam var(bunun oyundaki karşılığı accepted culture poplardan 3 kat asker basabiliyorsun non-acceptedlara göre), çok geniş bir coğrafya(sanayi kurarken sıkıntı çıkıyor), diğer great powers sürekli senin toprakların üzerinden kriz çıkartıyor, bunu engellemek için great powers sıralamasında üstlerde kalmak gerekiyor. Bir yanda Rusya tehditi. Gerçekten tarihi yaşıyorsun bu Osmanlı boşuna yıkılmamış dedirtiyor :). Zor ama becerebilirsen keyifli bir oyun oluyor osmanlı ile.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Fili Evet Brezilyada demir kömür yok, şili'de demir vardı saldırayım derken amerika bunu etkisine alınca o da yalan oldu. Ama keyifliydi fabrika dikemedim başta mekanikleri tam anlamamaktan dolayı ama kendim de diksem daha beter olurdu herhalde ilk oyun olması haliyle. İkinci oyunda artık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fransa deneyebilirsin 2. oyunda, sıradışı bir oyun olmaz ama bütün mekanikleri öğrenmek için iyi ülke. Büyüyen Prusya tehditiyle uğraşırsın bir de kolonizasyon işleri var. Onun dışında bütün kaynaklar zaten kendi topraklarında olduğundan sanayiyi de kurarsın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 22.05.2021 at 21:57, Fili dedi ki:

şu yorum güldürdü
Wiz really got so tired of trying to do Vic3 in Stellaris, he decided he was just gonna do Vic3 instead.

detaylar güzelmiş. Becerebilirlerse müthiş bir oyun olur.

Şu ekran görüntüleri de bana Stellaris reskinned as Victoria gibi geldi. Tadım kaçtı az. Çok özlediğimiz vicky değil gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Gimli dedi ki:

Çok özlediğimiz vicky değil gibi.

niye ki?

ui yı beğenmeyenler var, haksız sayılmazlar. Vic2deki o klas ve ağırlık yok gibi. Menüler mobil oyunumsu olmuş. Bakalım daha bitmiş değil, sonunda değişebilir.

Bence victoriayı victoria yapan şeyler yönünden önceki oyunlardan bir eksiği yok fazlası var. Poplar yine var hem de daha detaylı, sanayi de daha gelişmiş durumda ve yeni market sistemi ile entegre edince ekonomi yönünden öncüllerinden daha iyi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...