Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi için gerekli eşyalar


Oce4n

Öne çıkan mesajlar

11 saat önce, Oce4n dedi ki:

tırnak kesmek şart mıdır kedilerde? tamam evet elimi yüzümü çizsin istemiyorum da bazıları da yok aman kesmeyin kedinin karakteri o diyenler de var.

robot süpürgesi zaten var evde. asıl merak ettiğim konu robota alışabilecek mi acaba kediler. kedim çok korktu diyenleri de baya duydum.

Tirnak kesmek diyince declawing degil ha aman diyim. O yorumlari yapanlar kedilerinin tirnaklarini sokturenlere yapiyordur.

Kedinin tirnagi da insan tirnagi gibi uzuyor. Sen en uctaki icerisinde pembelik olmayan yeri keseceksin sadece. 1 2mm'lik bir yer tas catlasa. Zaten daha derin kessen kanar tirnagi. Dogada tirnak uclari kendiliginden torpuleniyor ama evde eger tirmalama tahtasini duzenli tirmalayan bir kedi degilse uzuyor ve sivriliyor. Sonra kasinirken kendilerini yaraliyorlar.

Bu arada tirmalama tahtasini yavruyken alirsan tirnaklari yumusak olacagindan cani yanabilir, sonra buyuyunce de dokunmaz. Zaten bazi kediler asla dokunmuyor (bkz. kendi kedim).

Tuvalet paspasi da yine kedi karakteriyle ilgili. Benim kedim tuvaletinin onune oluklu paspas koyarsam tuvaletten cikarken ona dokunmadan uzerinden atlamayi tercih ediyor... O yuzden tuvaletinin oldugu yeri (evin 2. tuvaleti) komple haliyla kapattim kumluklarinin altina da girecek sekilde. Eger altina sokup sabitlemezsem tuvaletinin icine falan sokuyor haliyi tuvaletten cikarken. Benimki niyeyse kakasini yapinca gaza geliyor evde depar atiyor 1 2 dk. Degisik kafalar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat önce, Oce4n dedi ki:

robot süpürgesi zaten var evde. asıl merak ettiğim konu robota alışabilecek mi acaba kediler. kedim çok korktu diyenleri de baya duydum.

Başlarda korkuyor saklanıyor yada koltuk tepesine çıkıyordu. Merak kediyi öldürür ,  zamanla daha yakınına girdi. Sonra tepesine çıktı. Şimdi çalışırken tepesinde yanan ışığa basıp durdurup çalıştırıyor kafasına göre. Birde ön tarafta dışarı çıkan fırçalara saldırmak için makinanın önüne yatıyor. Alışmayı geç tozuttu bile daha 4 aylık falan ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, deadwoll dedi ki:

Benimki niyeyse kakasini yapinca gaza geliyor evde depar atiyor 1 2 dk. Degisik kafalar.

bu bizimkinde de var ya, böyle anlamsız bir çılgınlık, koridordan salona salondan diğer odaya depar atmacalar, koltuğa zıplayıp oradan geri atlamalar... sıçtın lan altı üstü nasıl hareketler bunlar sdsf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşta chinchilla cinsi kedi var , kakası tüylerine yapışınca koşuyor düşürmek için onun dışında yemek yemek için bile koşarak gelen bir canlı değil

Bizim ki de kumunu temizlemeye kalkarsan nerede olursa olsun evde koşarak geliyor temizlemene engel olmaya çalışıyor yada kuma yatıyor. Evde bulamadığımızda yapıyoruz iyi oluyor , hemen ortaya çıkıyor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, miyaw33 dedi ki:

Unutmuşum yazmayı, bir lazer pointer lazım kedi evine:) 

lazer pointer'ı avlanma iç güdüsüne sahip hiç bir hayvan için önermiyorum. Lazer'i av olarak görüp kovalıyorlar ve yakalayamıyorlar. bu durum onları sinirli yapabilir. biz gülüp eğlensekde, onlar o kadar zevk almıyorlar

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 17.05.2021 at 03:05, Oce4n dedi ki:

seneler sonra kedi sahiplenmeye karar verdim. birbirleriyle de oynarlar diye 2 tane kediye evimi açacağım. gerekli eşyaların neler olduğu aslında aşağı yukarı belli fakat farklı ürün veya direk marka/ürün/cins önerilerine açığım. 

almayı düşündüğüm eşyalar:

- tuvalet için kum kabı (2 kedi aynı yere tuvaletini yapar mı?, otomatik temizleyen kum kabı var mı?)
- yemek içme için tas tabak
- kedi ağacı
- taşıma çantası

ve çeşitli oyuncaklar...

kedi sahiplerinin önereceği hayat kalitesini arttıran her türlü eşya değerlendirilir ? 

1- genelde onerilen kedi sayisi + 1 kumkabidir. 2 kedi icin 3 yani, bence 2 yeterli. bunlari ayni yere koyarsan eger birbirinden uzak olmalarini oneririm. ayrica kedinin kabin oldugu yerde etrafi gozleyebilecegi sekilde olmasi gerekiyor. agzi duvar tarafina donuk onerilmez. derinligi de kedi dibine kadar 2 patide kazamayacak boyutta olmali. gene onerim, eger butce yeterli ise bunlar pahalidir, ever clean tarzi kaliteli kum. (ben unscented kullaniyorum. yoksa kedi hapsiriyor) sifir koku oluyor. kendi kendini temizleyen kum kaplari gereksiz. kumu yikayan bi sistemleri var, hizli topaklanan kumlari kullanamiyorsun. bu nedenle makine kumu temizlemedigi zaman ozellikle sicak havada koku sorunu oluyor. bir de tam kedi kullanacagi zaman calisirsa korkuyor ve bir sure tuvaleti olsa da geri gelmiyor. 

Herkes acik kum kabi ile baslamayi ve alistirmayi onerir. ben o hatayi yaptim sen yapma. ev kum havuzuna donuyor.  direk kapali kap ile basla.

kapali kaplari da kucuk boy alirlar, en derin ve en buyuk boy olaniniu alacaksin. devasa olanlardan. gerekirse 1.5 everclean kutusu ile anca dolacak. Maliyet cok gibi gelecek ama inanilmaz rahat edeceksin.  On kapagini da sok, kediler iceride koku birikmesinden nefret ediyor.  ever clean evde hic koku yapmadigi icin kapagi sokmen sorun yaratmiyor. ben yillardir oyle kullaniyorum.

kumu kedi kapatma hareketi yaptiginda soktugun kapaktan disari firlatamayacagi kadar bir seviye koyacaksin.ayrica kolay temizlenir ve supurulur bir rubber haliyi tam kumun onune koy, kumu koydugun odanin cikisina da english home dan falan cok ucuza hasirimsi alilardan al. hasir benzeri dokulari tirmalamayi sevdigi icin kumlari bu iki asamada buyuk olcude birakacak.

Kumu gunde bir temizlemeyi oneririm. yoksa kedi sen temizleyene kadar tutmaya baslayabiliyor. ancak en son idrar yaptigi sure uzerinden biraz gecmeli. yoksa kuregi vurdugunda dagilir, kuma yazik olur. 

2- su selalesi alman gerekecek. uygun fiyatlisi ve pahalisi vardir.  yoksa kedi az su iciyor, islak mamayi arttirmak zorunda kaliyorsun.

3- herhangibi bir tirmalama agaci yeterli. korumak istedigin koltuklarin yanina birer tane oneririm. 2-3 tane alman onerim. mobilyaya o zaman bulasmiyorlar.

4- sirt cantasinda 2 tane tasiyamazsin, dar geliyor. mecburen kafes alacaksin. 2 sine ayri ayir orta boy kafes ya da 1 tane buyuk kafes. elde tasinabilecek sekilde.

5- oyuncakla ugrasma, cope gidiyor. kedi cani neyle isterse onunla oynar. kagit top, ucuz kucuk yun top, ipin ucuna baglanmis ses cikaran 1 tl lik fare falan en guzel oyuncak. catnip li , zartzurt lu ithal oyuncaklarin yuzune bakilmiyor. bazi kediler oltaya tepki vermez (benim dangalak gibi), ama cogu icin olta da iyi oyuncak.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orijen, akana, ND vs gibi protein orani yuksek mamalar uzun vadede bobrek ve karaciger sorunu cikarabiliyor. donem donem yedirebilirsin ancak normal mamaya donus yapman lazim. evcillesmeyip dogal ortaminda yasasaydi canli hayvan (dolayisi ile cok protein) yiyecekti, dogru, ancak o hayvanlarda hayvansal yag dokusu ve yeterli miktarda su da var, bu mamalarda ikisi de yok. ve vahsi bir kedi 3 ogun de avlanmiyor. ama ev kedin kuru mamayi neredeyse 3 ogun yiyor. Ayrica kuru mama yiyen kediler ihtiyacindan az su icmeye meyillidir, protein yuksek mamalar su ihtiyacini daha da arttirdigi icin ek sorun cikartabiliyor.

birden fazla kedili evlerde mama miktarini ayarlamak cok zordur. dolu kap yontemi dedigimiz kedinin ihtiyac duydukca yemesi, kabin bosalinca doldurulmasi yontemi iki kedi arasindaki rekabet nedeni ile mama kabinin hizla bosaltilmasi egilimi nedeniyle uygulanamayabilir. o durumda kedilerin yasi ve kilosuna gore olcekli olarak mama vermen gerekecek. kedilerden birinin obez olmasi gibi ekstrem durumlarda ayri ayri kapali kapi ardinda olcekli vereceksin.

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 dakika önce, Fistan dedi ki:

kedi dediğin fareyle beslenir 10-15 fare al 2 günde bir eve sal yakalasın

saka bir yana benimkisi gecen gun terasta fare yakalamis, agzinda evde zafer turu attiktan sonra geldi ayagimin dibine birakti baygin hayvani. alip sokaga saldim. ara ara terastan kertenkele yakalayip gene getirir. kac kere agzindan aldim ve onun erisemeyecegi yerde saldim.

suprizlere hazir olun. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyuncak icin:

-yumurta kartonu

-bolca kutu karton

-ustune basildiginda patlamayacak boyle tahta/rattan gibi olan ufak toplar

-plastik, silikon, yapay tuylu vb olmayan duz kumas kapli fareler

 

onun disinda, normal tasma, pire taragi, uzun tuyluyse dolanan tuyleri fircalamak icin firca. bunlara ufaktan alisirsa ilerde daha rahat olur yapmasi.

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici

Sadece kedi kumunu Hepsiburada'dan alıyorum. Kuru ve yaş mama ile birlikte çoğu vitamin & atıştırmalık tarzındaki besinleri Kolaymama veya Petburada'dan alıyorum. Bence bu ikisi fazlasıyla iş görüyor. Sadece birkaç kere aradığım vitaminde stok olmadığı için Petgross ve Markamama sitelerinden almak zorunda kalmıştım, onlar da kesinlikle güvenilir yerler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...