Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi için gerekli eşyalar


Oce4n

Öne çıkan mesajlar

seneler sonra kedi sahiplenmeye karar verdim. birbirleriyle de oynarlar diye 2 tane kediye evimi açacağım. gerekli eşyaların neler olduğu aslında aşağı yukarı belli fakat farklı ürün veya direk marka/ürün/cins önerilerine açığım. 

almayı düşündüğüm eşyalar:

- tuvalet için kum kabı (2 kedi aynı yere tuvaletini yapar mı?, otomatik temizleyen kum kabı var mı?)
- yemek içme için tas tabak
- kedi ağacı
- taşıma çantası

ve çeşitli oyuncaklar...

kedi sahiplerinin önereceği hayat kalitesini arttıran her türlü eşya değerlendirilir ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kum kabini 2 tane hatta yerin varsa 3 tane al, kedilerin ve senin hayat kaliteni arttirir. Taslari paslanmaz celik al, alti kaydirmazli olanlarindan bul yoksa kaplari evde gezdirirler.

Tuvaletlerinin altina kolay supurulebilen ya da kaldirip kabin icine dokebilecegin bir hali al. Kilim ya da kucuk paspas alirsan faydadan cok zarari olur. Ikea'nin sert ucuz kisa tuylu halilari super bi is icin. Hem kum eve yayilmiyor hem de kolay temizleniyorlar.

Iyi bir tarak al, paraya kiyabilirsen furminator. En bastan taranmaya ve tirnaklarini kestirmeye alistir. Yoksa buyuduklerinde aglarsin.

Oyuncak olarak alman gereken tek sey kedi oltasi bence, hem seninle iliskileri acisindan onemli hem de seviyorlar. Oyuncak olarak seninle beraber oynayabilecekleri seylere yonel. Zaten iki tane olunca sensizken birbirleriyle didisecekler sdf.

Eger evde eski battaniyen yoksa kucuk birer battaniye al bu arada, yattiklari yeri kestirip oraya serersin, benimki senelerdir battaniyesinde yatiyor geceleri ve seyahat ederken de kolay oluyor onun icin. Battaniyeye kokusu sindigi icin gittigi yeri yabancilamiyor pek (ben cok seyahat ediyorum kediyle).

Mama markasi olarak ND tavsiye ederim. Ozellikle temel asilarini sakin aksatma. Taze ve b@ol suyu eksik etme, kumlarini gunluk olarak mutlaka temizle. Evde dusebilecek, kedilere zarar verebilecek, devrilebilecek her seyi yeniden duzenle, gerekiyorsa sabitle. Cunku bir seyin dusme ihtimali varsa kedi dusurur.

Otomatik kum kaplari var ama temizleme esnasinda kedi icine girerse falan travmatize olabilir. Bir de giderini klozete vermek gerekiyor. O da cirkin gorunuyor. Otomatik su cesmeleri var, onlarin iyilerinden alabilirsin ama. Akan suyu icmeyi seviyorlar (benimki sevmiyor).

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Kum için en azından kediler eve alışana kadar paraya kıyıp Ever Clean al. Kaçma ihtimalleri olduğundan başta kum kutularını balkon gibi açık bir yere koyamazsın. Ever Clean evin ortasında bile dursa çok kokmuyor.

Yeme içme kabının şekli önemli, rastgele kâse kullanma, içine kafalarını sokarken bıyıkları ne kadar rahat olursa (kenarlarına çarpma filan olmasın) o kadar iyi.

Ben bunu kullandım, seviyorlar ama fiyatı üçe katlanmış: https://www.amazon.com.tr/Drinkwell-Mini-Kedi-Köpek-Pınarı/dp/B00IYPP1HK/ Soğuk suyu da severler, haznesine buz atabilirsin arada.

ND markayı kullanıyorum ben de. Ama sofraya da alıştırdım ben, her yemekte geliyor, uslu uslu bekliyor yanımda. Küçük kaba koyup yiyebileceği bir şey varsa veriyorum, yoksa da veriyorum, koklayıp gidiyor. Kahvaltıda füme paylaşıyoruz, et yapılırsa bir parça da ona gidiyor.

İsimlerini dikkatli kullan. Hayvana seslenip arkanı dönme. Adını söyleyince gelmesini istiyorsan şartlandırman lazım. Bizimki her adını söylediğinde geliyor, en kötü bir 30 saniye seviyorum hayvanı. Böyle sürekli çağırıp geldiğinde bir şey yapmazsan tepkisiz kedi olur.

Kum için şunlar şart: https://www.amazon.com.tr/Trixie-4049-Kedi-Kumu-Küreği/dp/B000958698/ Ya da benzeri işte, ama delikli olmalı. Kapalı kum kutuları var, bazı kediler onlara alışınca dışarıya çok kum dağıtmıyor diyorlar ama hiç kullanmadım, bilmiyorum. Bir de bunlar tuvalette tamamen içgüdüye bağlayıp 1 IQ hayvanlar oluyorlar, kum 10 santim yanda dururken fayansı kazmaya çalıştığını filan göreceksin, normaldir.

Arada sırada yıka, çocukken alıştırırsan sonra rahat edersin. Sokağa çıkmıyorsa o kadar önemli değil ama çıkacaklarsa, bahçe filan varsa önemli.

Son olarak ikisinin de dişi olmasını öneririm, daha iyi geçinirler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biri dişi biri erkek olsun.

Azdıkça sevişsinler, seviştikçe çoğalsınlar, hele böyle beyaz kokoş kedisiyse üüüfff....

(Çok güzel tane tane açıklanmış. Bir tane bile trol yok. Birisinin yapması lazımdı kusura bakma. En azından böyle bariz yapayım da çok şey olmasın)

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bi heves girdim, adım adım şunu al bunu al diye yazacaktım. Cidden herkes çok güzel açıklamış ?

Kedi ağacı ilk etapta şart olmayabilir. Ben ilk gelmeden almıştım, benim kedinin gidip takıldığı yok. Onun yerine tırmalama tahtası alabilirsin hatta mümkünse 2 tane alabilirsin. Her biri tırmaladıkça kendi kokularını bırakıp onu bölgesi olarak sahipleniyor. Kedi paspası için oluklu olanlar kullanışlı oluyor. Hepsiburada ve Trendyol'da elekli kedi önü paspası diye satıyorlar, mümkünse en büyük boyunu tercih et derim.

Tarak için kedilerin tüy yapısına uygun olanı seçip almak lazım. Furminator alacaksan piyasada çok fazla sahtesi mevcut. Genellikle eski tasarıma olanların sahteleri mevcut. Petburada'da orjinal olan yeni serileri satıyorlar, döviz kurları sağolsun fiyatları geçen yıldan beri ikiye katlamış durumda. Kendin için ise Trixie tüy toplama eldiveni gibi bişi düşünebilirsin. Fur Wizard'lar var mesela ama benim geçen sene aldığımın sapı kırıldı o sebeple bu eldiven daha dayanıklı diyebilirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fur wizard ise yaramiyor bence. Evde var, bir faydasini gormedim. Ikea'dan aldigim yapiskan kagit en guzel temizleyeni.

Kedilerin temel ihtiyaclari harici kedi agaci vb. zamanla alman daha faydali. Neden dersen kediler bayagi cins hayvanlar, agacin en havalisini alirsin 10 yil dokunmaz ama dandik bir vitrinin tepesini evi beller orada yasar. Soyle diyim benimki dunyanin en dandik battaniyesinde yatmayi tercih ediyor, kardesimin kedisinin en sevdigi oyuncaklar eski corap ve sarap mantari...

Ben kum olarak Pisipisi kullaniyorum, kokusuz ve temiz. Kolay topaklaniyor ve balcik olmuyor. Everclean dahil herhalde piyasadaki duzgun markalarin hemen hepsini kullandim. Everclean'in nasil oldugunu hatirlamiyorum ama fiyatlari cok yuksek ve Pisipisi'den  ne kadar daha iyi olabilir bilmiyorum.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

İkisini de kullandım, epey epey daha iyi. Salonun ortasına koysan kokmuyor bir süre. Temelli alma zaten, kediler eve alışınca, pencere açabilir hale gelince değiştirirsin.

Ha bak bu ÇOK ÖNEMLİ:

ÇOK ÖNEMLİ:

ÇOK:

15-20 gün açık pencere, kaçabilecekleri, atlayabilecekleri bir yer bırakma. 4. kat bile olsan atlayıp gitmeye çalışabilirler. 15-20 gün sürecek evi evleri olarak benimsemeleri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yorumlar gayet güzel +rep

kum kabı olarak bir açık bir de kapalı alacağım sanırım. kullanmadığım bir alaturka tuvalet var evde oraya açık kum kabını koyarım. fakat üstü açık kum kabında paspas işe yarar mı ki? 4 bir yanına kum kaçabilir sonuçta

su çeşmesine 600 lira gereksiz pahalı gözüktü. direk o ürünü almak yerine şöyle bir akvaryum su pompası alıp https://www.hepsiburada.com/sobo-wp-1880-kafa-motoru-1200lt-saat-p-HBV00000Q46G5 çeşme etkisini daha ucuza getirebilirim sanki

kedi ağacını yatakları olarak kullanırlar diye hayal ediyordum da. dediğiniz gibi kedilerin ne yapacağı belli olmuyor. fakat evde yükseğe çıkabilebileceği başka bir eşya da yok. en fazla bilgisayar masasına çıkarlar.

1. katta cadde dibinde yaşıyorum, pencereyi açar açmaz evin içi komple toz olduğu için hiç cam açmıyorum zaten, klima ile yaşama alıştım.

yemek kabı olarak hangisini önerirsiniz:
Uy97N0.jpeg wA0cYz.jpeg 


 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar oşın hacım ben de kendimce tecrübe yazayım,

üstü açık kap alma. kullanılmayan tuvalette de olsa sadece saydam kapısını takmazsın. boşuna küm süpürme.
şu ürüne iyi bak, bunun envai çeşit satıcıda farklı fiyatlarla ilanı var, bende var iki tane gayet yeterli.
https://www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/xxl-buyuk-boy-kapali-kedi-tuvaleti-65x50x45-cm-kedi-tuvaleti-kurek-hediye_pdp_590812282

daha göz önünde olan yerdekinin saydam kapağını da takarsın, kediler yavruysa çıkamazlar ama, başta saydam kapakları olmadan önlerine rampa olacak küçük bir takoz vb. koyarak alıştırman gerekir büyüyene kadar.
https://www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/elekli-kedi-tuvalet-onu-paspasi-60x45-cm_pdp_471495176
 

önlerine de bu paspaslardan atarsın, 2 değil 4 tane falan sipariş verebilirsin fazla fazla koyabilirsin. ben kum kabının ağzını dar bir koridora verdim dolap arkası, iki paspastan yürüyüp gidip gelmeleri gerekiyor. bende iki kedide tek bir tane bu büyük kutudan var, iyi geçindikleri için aynı kapta sorun etmediler hiç, ama fazla kap göz çıkarmaz eğer temizlemek ve kum taneleri üzmeyecekse.

ilanları random atıyorum satıcı fiyat falan bakarsın kendin.

1 saat önce, Oce4n dedi ki:

su çeşmesine 600 lira gereksiz pahalı gözüktü. direk o ürünü almak yerine şöyle bir akvaryum su pompası alıp https://www.hepsiburada.com/sobo-wp-1880-kafa-motoru-1200lt-saat-p-HBV00000Q46G5 çeşme etkisini daha ucuza getirebilirim sanki

haklısın amerikalının 30-40 dolar veridği şeye burada bu kadar para vermek gerçekten kerizlik gibi. eğer üşenmeyip bir şekilde suyun yüzey gerilimini kırıp üstünde bakteri filmi oluşmasını engelleyecek bir mekanizma kurabilirsen ne ala. akan suyu daha bi seviyorlar zaten.
https://www.hepsiburada.com/catit-mini-flower-fountain-cicekli-filtreli-su-kabi-1-5-lt-p-HBV00000DX49L

böyle daha kelepir ürünler de var, 150 liraya da var içinde attığın gibi bi akvaryum pompası + plastik kap var zaten. sen uğraşırsan her türlü pahalıya gelir. yüzey gerilimini kırsın, mümkünse bir de içinde filtreden geçirsin yeter zaten.

özetle kap-kacak-oyuncak'tan ziyade sarf malzemelerini pahalı alırsan yeterli. kumun kalitelisi, mamanın kalitelisini alınca, aşıları yapınca önleyici hekimlik uzun vadede hep daha ucuz oluyor.

 

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ben onu doğrudan Amazon'dan almıştım, baktım şimdi yol parası dahil $29 vermişim 2017'de. Dolar 3.8'miş o zaman. 100TL'ye filan gelmiş bana, ondan aklımda ucuz diye kalmış.

https://www.amazon.com/gp/product/B00G15EGOE/

Şimdi aynı ürünü Amazon'dan alında 470TL'ye geliyor. Sırf kur artmamış ama, bugünün fiyatı:

Price $19.95
AmazonGlobal Shipping +$29.86
Estimated Import Fees Deposit +$6.60
Total: $56.41

Benim verdiğim vaktinde:

Item(s) Subtotal: $15.49
Shipping & Handling: $13.32
Gift Wrap: $3.99

-----

Total before tax: $32.80
Estimated tax to be collected: $0.00

-----

Grand Total: $32.80

Amazon kargoları arttırmış, Reis de vergi koymuş. Dolar da uçunca...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ya benim kız her kedi gibi akan suyu içmeyi daha çok seviyor. Bazen lavaboda su akarken hemen gelip kafasını sokuyor, musluktan kana kana içiyor. Su çeşmeleri gördüğüm kadarıyla 200 TL'den başlıyor ama gördüğüm kadarıyla onların içerisi plastik ile kaplanmış. Metal olanı almak için dediğiniz gibi 500'ün üstüne çıkmak lazım. Beni en çok düşündüren filtre ihtiyacı, sürekli onu temin etmek gerekcek. Bir de çok ses çıkarıyorlar mı emin değilim, odama koysam gece şarıl şarıl. Kedi yaklaşınca devridaimi arttırıp azaltan türleri var mıdır acaba ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.amazon.com.tr/Köpekler-Kızılötesi-İndüksiyonlu-Dispenseri-Hayvanlar/dp/B08T9RVTQ4/ref=asc_df_B08T9RVTQ4/?tag=trshpngglesp-21&linkCode=df0&hvadid=510210380530&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=4228621004032485178&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-1188521799987&psc=1

 

Var modeller, hatta akıllı olanları da var sanırım. Smarthome'a bağlayacak mama kabı ararken denk gelmiştim ama pahalı ve tazeliğini koruması zor geliyor. Haznesi küçük bir şey alsan filtre gereği de azalıyor. Onun yerine sabah akşam 2-3 dk çeşme açık bırak daha iyi, çok da şımarmasinlar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evde kedi besleyecekler için genel liste:

1-kapalı kedi kum kabı ve kaliteli kum(kum kokusuz olsun gidip sabunlu vs alma),kabın önüne delikli paspas

2-mama ve su kabı oceanın resimde gösterdiği gibi yanyana duranlar olur

3-tasıma kabı(üstten ve onden acılabılır olsun),tasıma kabını nadir kullanacağından tavsiyem ön kapağını aç ,içine ufak bir örtü ser,kediler karanlıkta uyumayı sevdiğinden emin ol orayı tespit edip içinde uyumaya başlar

4-tırnak kesme aleti(paraya kıyma en ucuz paslanması al gec)

5-kedi maltı(alet değil ama ilk günden evde bulunsun)

6-kedi için tarak al mutlaka

7-sampuan al(kedini basıncı aydan sonra ev sıcak ve yaz aylarında iken mutlaka duşa sok,bu ilerisi için yatırım,kesinlikle suda korkutma,başını suya sokma,ufak ufak ıslat ve yıkamış bitince sac kurutma makinesi ıle kurut)

8-evindeki eşyaları seviyorsan büyük bir tırmalama tahtası al(benim kedi tırmalama tahtasından nefret ediyor,illa gidip bazayı tırmıklıyor,ama evde mutlaka lazım)

9-imkanın varsa eve temizlik robotu al,istediğin kadar tara ,temizle evin heryerinde az da olsa kıl,tüy olacak,ya Dyson tarzı çok ıyı bir süpürge yada robot en güzel çözüm.

Evde kedinin yemek masası üstü,mutfak tezgahında gezmesini istemiyorsan her yaptığın,yediğin yemeği-gıdayı kediye koklat.Kedi senin yiyip içtiğini koklayana kadar durmaz,mutlaka onu koklamak ister o yüzden küçükken başla koklat,bir daha ilgisini çekmez.Bonus olarak ilginç seyler görebilirsin,mesela benim kedi havuç hastası,havuc salatası yapıldığında çıldırıyor.

Veteriner olarak tavsiyem: en yakın veterineri belirle telefonunu(cep iste) al ve aşı,parazit,kısırlaştırma vs için ondan başkasına götürme ama büyük operasyonlar(kırık,iç organ vs)için mutlaka arastır veteriner hekimi ve imkanlarına bak.Genelde ilçede 1 maksimum 2 veteriner hekim gerçekten tüm imkanlarıyla operasyonu yapar,diğerleri misafir hoca vs çağırıp halleder ameliyatları.Parazit ilaçlarını yıllık alabılırsın,cok uzun sure bozulmadan dururlar ve alırken ıyı bir pazarlık yapabılırsın.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tırnak kesmek şart mıdır kedilerde? tamam evet elimi yüzümü çizsin istemiyorum da bazıları da yok aman kesmeyin kedinin karakteri o diyenler de var.

robot süpürgesi zaten var evde. asıl merak ettiğim konu robota alışabilecek mi acaba kediler. kedim çok korktu diyenleri de baya duydum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tırnak kesmek şart,kedi ev dışında uzun zaman geçiremeyince maalesef tırnakları yeterince torpulenmıyor.Ilk çalıştığında robot kedi ev içinde fıldır fıldır döner ondan uzak durmak için ama birkaç ay içinde alışıyor,benim kedi robotu bütün ev boyunca izliyor.Yaklasmıyor ama robota

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kum kabı, mama kabı, kum, mama, kedi taşıma kutusu... 

Kedin saldırgansa tırnak makası. Onun dışında başka bir şeye ihtiyacın yok. boşuna para harcama. 

 

zaten kediyle yaşaya yaşaya, onun karaterini anlayacaksın ve başka şeyler almaya başlayacaksın. 

 

ps: kedi evden, veteriner haricinde çıkmayacak ise geçerli bir yazıdır bu.

eregorn tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...