Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galiba dolandırılmak üzereyim


MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Şimdi biraz iş bilmezlikten buraya açıyorum, başına benzer şeyler gelen varsa 

Hikaye şöyle oldu, babama aldığım bir massimo dutti hediyesi var Mart ayının başında almıştım. Kutunun üzerinde ne olduğunu hatırlamadığım bir takım şahsi bilgiler de var olabilir. Bu kargoyu gönderirken kutuya bastıkları etiketten bahsediyorum ekstra bişey yazmadım yani:) 

Bugün kutuyu aylar sonra çöpe attım, üzerindeki bilgilere de bakmadım açıkçası (fail 1).

Yaklaşık 1 saat önce +34'lü bir ispanya numarası aradı, bu aralar avrupadan beklediğim farklı telefonlar var, yadırgamadan açtım. Bi kız, tam net cümleleri hatırlamamakla beraber "Levent bey merhaba, massimo dutti'den arıyorum, işte xxx tarihinde iade talebinde bulunmuşsunuz iadenizi hediye çekiyle mi yapalım yoksa kartınıza iade mi edelim." gibi bir soru sordu.

Ben: Ben bir iade talebinde bulunmadım. 
Kız: Burada bir iade talebiniz görünüyor, siz yapmadınız mı? yyy mail adresinizle iade talebi açılmış görünüyor. 
Ben: Hayır?!
Kız: Peki, bir karışıklık oldu sanıyorum.
Ben: Ürünü alalı çok oldu ve böyle bir talepte bulunmadım. 
Kız: Peki teşekkür ederim.
Ben: Ben teşekkür ederim (fail 2)
Kız (gülerek): İyi günler.
Ben: iyi günler.

Konuşma aşağı yukarı böyleydi. Şimdi konuşmanın saçmalığı nedeniyle telefonu kapatınca bir kıllandım ben. Arayan numarayı internette arattım, tek kayıt, fransızın teki aynı telefon numarası ile Carte Noire'e benim olaya benzer bir yazı yazmış Fransızca google translateten anladığım. 

https://www.facebook.com/cartenoire/posts/532645143470749/

Bu yazıdan sonra iyice kıllandım. Biraz daha googleladım, telefon numarası bir ispanyol sitede HP olarak yazılmış, Mango olarak yazılmış ohooo... baya bildiğiniz dolandırıcı. Site de legit duruyor bilemedim. 

https://www.responderono.es/numero-de-telefono/934452480

Sonra Massimo Dutti'yi aradım. Dedim sizde böyle bir iade talebi vs. görünüyor mu? Orada da ilgili kayıt yok. Fakat işlemler ile ilgili gerçekten +34'lü İspanya numarasından arıyorlarmış. Numarayı sordum, beni arayan numara değil. Başka numaradan ararlar mı peki? Yok o da olmuyormuş. 

Telefonu geri aradım, tabii ki direk meşgule düşüyor. 

Şimdi kıllanmamın sebebi şu; ben telefonda hiç bir özel bilgi vermedim, kız da sormadı. Açıkçası buradaki konuşmadan nasıl bir getiri elde edebilirler?

Daha önceden ses kayıtlarıyla sesini manipule edip telefon bankacılığından işlem yaptıklarını duymuştum, yani orada da şifre vs oluyor nasıl yapıyorlar aklıma yatmıyor. 

Ortada tek gerçek durum var, birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor ve benim aklıma nasıl kazanç elde edebileceklerini bilmiyorum. 

Ben ne olur ne olmaz tüm kartlarımı internet alışverişine vs kapattım.

İşi abartmalı mıyım bilemiyorum. Fikri olan?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

ses kayıtlarıyla sesini manipule edip telefon bankacılığından işlem yaptıklarını duymuştum, yani orada da şifre vs oluyor nasıl yapıyorlar aklıma yatmıyor

wtf. boyle birsey olabilecegini sanmiyorum. en azindan 2021 yani. guzel film senaryosu ama.

Alıntı

Ben ne olur ne olmaz tüm kartlarımı internet alışverişine vs kapattım.

fazla reaksiyon.

Alıntı

İşi abartmalı mıyım bilemiyorum. Fikri olan?

kredi kartlarinda 1 kurus hareket olsa bile notification atan sistem yok mu bankanin?

iki faktorlu dogrulama yoksa da onu koy.

her anonim telefon acan scammer icin reset atarsan kafayi yersin. 

taktik fena degilmis ama, sosyal engineering soslu, kikirdayan bayan esliginde kredi karti numarasi ayiklama.

sen kart bilgilerini verseydin, aninda bircok cin sitesinden alisveris yapmaya kalkacaklardi ki boyle bir sey soz konusu degil gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya manipule etmekten kastım şu, uyduruyorum telefonda "evet" "onaylıyorum" tarzı kısımları alıp bunu telefonun mikrofonuna dinletmek şeklinde, manipule doğru kelime olmadı.

ya her türlü güvenlik önlemim açık bankalarda, sadece internete kapattım zaten de, bunu yapmalarının sebebini anlayamıyorum.

MrLevie tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ne sesi olm sesle olur mu, aşırı manipule edilebilir bi yöntem o.

ya yaşını anlamak için (yaşlıları hedef alıyorlardır) ya da "ürün de elimde iade ettim sandılar fazladan para gelecek galiba" diye atlayanları haklıyolardır belki. yani en azından dolandırmanın sonraki aşamasına geçmek için iadeye onay vermen gerekiyordur belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

telefonla yapılabilecek işlemlerde sesini kullanmak için evet, onaylıyorum vs. tarzı şeyler dedirtmeye çalışma olayını biliyorum ben de böyle durumlarda. ilk akla gelecek önlemleri zaten almışsın, aramayla işlem yapmaya kapat açıkta olan birşeyin varsa. başka pek yapacak birşey kalmıyor sonrasına.

kolay gelsin, ben de böyle durumlar yüzünden ya hiç açmıyorum ya da min. kelimeyle durumu anlayıp alakasız bişeyse suratına kapatıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turksat vs de kontrat yenilemede veya bankalarda hamfikirseniz o metni size açıkca bir daha sorup onaylıyor musunuz diye tekrar sorarlar kayıt için. Bu ses kayıtlarında evet, onaylıyorum tarzı bir şey verirseniz elinizde güzel bir abonelik başlayabilir ?, gerçi bunun limiti vs vardır kesin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, Darksun dedi ki:

Bende bu belediye seçimlerinde 2. 'tur' da arayan polislere inanmamıştım, yüksek seçim kurulunca görevlendirildiniz vs diyince. Bana fazla uçuk gelmişti ? , kapıya gelmişler görev kağıdıyla ? . 

Bana benzer bi durum olmuştu, suan bulunduğunuz sube adını ve dahili numaranızı verin ben sizi arayip emin olmak istiyorum demistim, adam vermisti bilgileri aradim hemen, keske herkes sizin gibi yapsa kimse dolandirilmaz bizde ugrasmak zorunda kalmayız demisti.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...