Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

European Super League


applev0dka

Öne çıkan mesajlar

futbol takip etmiyorum ama şu girişimin patlaması öyle sevindirdi ki beni. eğlence, spor, kültür için çook kötü örnek teşkil ederdi. hiçbiri aç yatmıyor bu kulüplerin. hırsın da bencilliğin de bir limiti olsun, hayattaki bazı konseptleri bozmasın. şimdi tam tersine gelecekte benzer şeyler denenmeden önce bu bozgun hatırlanıp tereddüt edilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dertleri nedir? Futbolda dönen para şu anda bile fazla bence, tam tersine azalması lazım. Milyar dolar maaş göreceğiz bu gidişle. 

Tüm dünyaya pazarlanacak bir ürün olacak diye taraftar kültürünün canına ot tıkamanın alemi yok. Netflix'le, mobil oyunlarla aşık atacağız diye nevri döndü herkesin. Salın işte, zaman değişiyor.

Sanki asıl amaç ulusal ligleri sallayıp ayrı bir lig kurmak. Öyle niyeti olan varsa köklü kulüplerin yakasını bıraksın parayı basıp sıfırdan takım kursun. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham ve Arsenal; Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıkladı. Chelsea'nin de organizasyondan ayrılma kararını kısa sürede açıklaması bekleniyor.

hepsi kaçmış bile hueahe

EzcacVLWEAIIdFG?format=jpg&name=medium

Darksun tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm İngiliz takımlar ayrıldı diye haberler dolaşıyo. Zaten tüm olay paraydı. Haklılarda. Bi bonservis bedeli ortalama 50-60 m olmuşken cl şampiyonu 100m kazanıyosa ortada bi sıkıntı var. Uefanın pastayı büyütmesi lazım ki bence bi şekilde yapacak. Belki böylece bizim takımlarda gidebilirse 3-5 fazla bişiler alır clden. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya pasta büyüse ne olacak. şimdi bile millet ingiliz takımlarına ayrı fiyat çekiyor sizde çok para vardır diye. bu lig kurulsaydı daha da beter olacaktı. dandik oyuncuya bile sırf o takım istiyor diye yüz milyonlarca euro istenecekti. yine batağa batacaktı kulüpler. zenginliği genele dağıtmak en adil çözüm. aslında herkesin işine gelen çözüm bu. ama dangalak yöneticiler yarın yokmuş gibi para harcamak, isim yapmak istedikleri için çıkıyor tüm bunlar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 19.04.2021 at 09:48, applev0dka dedi ki:

abi zaten CL dediğimiz şeyi büyük maçlar için izliyoruz.

Kimse Barça'yı krassnodar veya karabağ deplasmanında -70 derecede çamur içinde oynamaya çalışırken görmek için CL izlemiyor ki. EPL'nin dünyanın en büyük ligi olmasının sebebi kalitesi birbirine yakın takımları, iyi zeminlerde ve iyi seyirciler önünde oynatması.

 

Abi olur mu ya. Bilakis o maçlar güzellik katıyodu. Barca-Bayern i zaten yarı finalde izliyosun, 1000 kere de izlemişsindir, ben şahsen bıktım aynı takımları izlemekten. Ajax marsilya lazio falan da izlemek istiyorum, mesela sporting taraftarının ronaldo ıslıklaması gibi olaylar hep ekstra renk katıyo bu turnuvalara

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sahadaki futbol zevk verdikten sonra takımların isimlerine takılmıyorum abi ben cok.

noname takımların otobüsü çekip, büyük takımların bunu aşmaya çalıştığı maçları izlerken kaşıntı falan tutuyor böyle ekran başında. onun yerine daha tempolu, iki tamımın da bol pozisyona girdiği maçları izlemekten zevk alıyorum.

hayır zaten kendi ülkemizde anadolu takımı izliyoruz, neden bir de CL'de izleyelim sdfa

saydığın takımların maçlarını izlemeye okeyim ben zaten. 2 sene önceki ajax-real serisi falan baya keyifli geçmişti. düzgün zemin, pozitif futbol ve yetenekli oyuncu görmek istiyorum, ülkesi takımı önemli değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada çok şey konuşuldu, belki Perez'in çkışları belki saçmaydı, yanlıştı falan ama mantıklı bir şey söyledi o da futbol oyun süresini gerekirse düşürmek.

Biliyorum bir kesim bu işe acayip romantik ve ilahi bakıyor, böyle bir şeye asla okey vermeyecektir.

Ancak içinde olduğumuz oyun/dizi/film sektöründen de biliyoruz ki, yeni dönemde artık insanların sonuç almak için saatlerce bir şey oynama veya izleme motivasyonu yok.

daha çabuk aksiyona girmek, hızlı sonuç almak ve sonra bir el daha oynamak/izlemek peşinde insanlar.

Uzun uzun süreler ile çıkan oyunların bitirilme yüzdesi düşük. Moba veya BR gibi türlerde süre kısaldıkça oyuncu sayısı falan da yükseliyor. Durum buyken gerekirse futbol oyun süresinin 60dk'ya düşmesi, beraberliğin puanlanması konusunda değişiklikler yapılması gündeme gelebilir.

Sistemde para sıkıntısı var, sisteme yeni müşteri girişi sürekli azalıyor. Yeni nesli yakalamak için 1-2 senede olmasa bile radikal değişiklikler yapabilirler.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ortada super bowl gibi 4-5 saat süren ve avrupadaki liglerin birçoğundan bir gecede fazla para kazanan bir şey varken süre kısaltması bişey kazandırmaz zaten bu ligi kurmaya çalışanlar da “ bak nhl de para basıyoruz, size de yapalım bişeyler” diyen amerikalılar 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pandemi de bile para sıkıntısı olmadı futbolda. Perez 200 milyon euro zararımız var diyor ama koskoca devasa kulübü bi FB-GS-BJK gibi yönettikleri için oldu. Bugün Vinicius Jr denilen sığır bile 5 milyon euro garanti alıyor sözleşmesinde. Avrupada benzer adamlar maks 1 milyon euro alırken. Dağıttıkları paraların karşılığı gelmeyince zırlamaları doğal. Ona göre dağıt o zaman? 

He diyeceksin bu seferde Araplar, PSG-City vs. o kadar dağıtırken senin de yarışman için böyle ypaman gerek. E işte o zaman toplanıp daha çok para için zırlayacağına onların böyle harcama yapmasını engellemen gerekiyor. Onlarla bir olup servete servet katmaya çalışmak değil. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onların böyle yapmasını engelleyemiyorsun. Zaten FFP dediğin şey garibana işliyor, lobisi olana düzgün çalışmadığı için rekabete denge getirmekten uzak bir sistem.

Pandemide nasıl para sıkıntısı olmadı, kulupler oyuncu maaşlarında kesintiler için masaya oturmadılar mı anında?

Maç günü gelirleri olmadan, forma satışları olmadan ne kadar dayanabilecekler ki? bir de olay sadece bu 12 kulup değil, onlar zaten uç örnekler. Dünya genelinde bir parasızlık durumundan bahsediyorum, bu 12 için değil.

38 dakika önce, eldar dedi ki:

Para sıkıntısı var ve yeni müşteri girişi azalıyor mu? Bunlara dair veriler var mı elinde?

daha çok gözlemsel. oturup tek tek sayılara bakmadım tabi ki.

artan giderler (futbolcu bonservisleri ve maaşları), azalan gelirler (pandemi şartları, ödül havuzları), orantılı değişmedi. Futbolcu maaşları ve bonservisleri ile yayın gelirleri veya turnuva ödülleri paralel artmayınca borçluluk artmaya başladı. 

Yeni neslin futbola ilgisi çok düşük, bunu çok rahat görebiliyorum çevremden. Bugün Juve başkanı da çıkmış açıklama yapmış 18-24 yaş arası gençlerin %40ı futbola ilgi duymuyor diye. müşteri girişinin azalması demek bu.

Yayıncı kuruluşların yayın haklarını almaktan vazgeçmeleri veya parça parça almaları da bunun bir göstergesi. 

 

Dünya 15-20 yıl öncesinin dünyası değil, futbolun da hep aynı kalmasını bekleyemeyiz. Sonuçta bugünün gençleri yarın senin müşterin olacak. Onların beklentilerini yakalayamadığın yerde pazarın da küçülecek.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maçların süresini kısaltıp , maç her durduğunda süreyi de durduran bir sistem güzel olabilir.

hatta puanlama sisteminde oynatmama amacıyla oynayan takımları cezalandıran bir sistem getirebilirlerse maçlar daha zevkli geçer.

birde şu maaş olaylarına da belirli kısıtlar getirirlerse , kulüplerin batmasını bir nebze olsun engelleyebilirler.

bence şuan her türlü yenilik için hazır fırsat.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

X ve y kuşaklarının en büyük eğlencesi arkadaşlarıyla her fırsatta top oynamakti. Tenefüste beden dersinde sokak arasında boş arsalarda vs. 2000 sonrası kuşağın sokakla ilgisi alakası sıfıra yanaşıyor iyice. Tüm sosyalleşme ihtiyaçlarını internet üzerinden, rekabet dürtülerini de e sporla gideriyorlar. Futbolun düşüşe geçmesi normal bu nesil içinde. 

Bir de biz haftada bir maç zor izlerdik zamanında. Şimdi sabahtan akşama kadar envai çeşit ligin canlı maçı var tvlerde. Bahis mevzusu olmasa bu kadar bile ilgi olmaz bence. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki online oyun artıyor ama ben parkın yanında oturuyorum, hava iyiyken tıklım tıklım dolu oluyor çocuklarla. Büyükşehirlerde çocuklara oyun alanı bırakılmadığı için biz ekstradan öyle algılıyoruz bence.

İlginin düşmesi de normal dediğin gibi, zaman değişiyor. İlla futbol en çok izlenen etkinlik olacak diye bir şart yok. Opera bile bugün hala devam ediyorsa futbol da bir şekilde devam eder. 

Format değişikliği talepleri de hep işin para yönünü göz önünde tutarak yapılıyor. Biz youtube'la yarışacağız, mobil oyunlarla yarışacağız diye yola çıkıyorlar. O kafayla hiç iyi bir yere varılmaz.

Bir de hep hızlı hızlı deniliyor ama mesela bisiklet sporuna dünyada artan bir ilgi var son yıllarda. Eskiden verilmeyen yarışlar canlı veriliyor. Hatta 10 yıl önce en önemli etkinliğin tüm etapları verilmezdi, şimdi her etap 6 saat bile sürse veriliyor. Bu da çabuk dikkat kayboluyor argümanlarıyla çelişiyor bence. Farklı seyir şekilleri aynı anda varolabilir.

Futbolun mobil oyunlardan daha büyük olamayacağını kabul ederlerse sorun kalmaz. Yoksa futbol gayet gelişiyor. ABD'de beyzbolu yakaladı sayılır, ki bu çok büyük olay. Uzakdoğuda çok büyüdü keza.

EzXjR0wVkAIXnGV?format=jpg&name=medium

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 19.04.2021 at 15:22, mokoko dedi ki:

taraftarlar tepki verirse ölü doğan bi proje olur. taraftarlardan yüz bulan uefa daha da net cezalar verir kulüplere ama bana sanki uefa'ya verilecek bir sus payı ile bu iş çözülür gibi geliyor. sonuçta uefa da babasının hayrına bu iş içinde değil. önemli olan taraftarın gerçek tepkisi. 

 

dediğim gibi özellikle ingiliz taraftarlar mesajlarını çok net verdiler ve destek bulamayan takım sahipleri döküldü. umarım bir daha böyle bir şeye girişmezler. 

ayrıca sürenin kısaltılması falan 500 senelik futbolu değiştirmeye çabalamak anlamsız. 16 20 yaş aralığı izlemeye başlasın diye zaten hali hazırda izleyen kitleyi küstürmek saçmalık. süreden, ilgiden önce futbol kendi içindeki sorunları çözmeli. bence bunun en başında top oynamaya çıkmamış takımlar ve boşa geçen zaman geliyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuç olarak bu olayın dişe dokunur tek etkisi Mourinho'nun kovulması oldu sanırım. O da 40M € tazminat almış, şikayetçi değildir.

Futbol tamam TR'de rezalet yönetiliyordu da global olarak da böyleymiş, bunu gördük. Şu sonucu ve tepkileri öngöremeden girişmeleri büyük kazmalık.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...