Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

European Super League


applev0dka

Öne çıkan mesajlar

18 dakika önce, ahmedinejad dedi ki:

uefa sanıldığı kadar güçlü değil ya bu konuda. olsa zaten en baştan bu işe giremezdi kulüpler. göreceksiniz bir şekilde sisteme entegre ederler bu ligi. transfer yasağı falan da hikaye. kendi içlerinde bir lisans sistemi oluşturur kulüpler isteyen istediği yerde oynar ona kim ne diyecek. adam gibi tek silahları milli takımda oynatmamak. onda da kulüpleri değil futbolcuları ve milletleri cezalandırıyorsun, kulüplerin canına minnet topçuları sakatlanmamış olur sağlam kalır. 

bu işe engel olabilecek tek kurum diğer kulüpler. bunlar dışlayıp sert tepki koyarlarsa belki iptal olabilir. konunun hukuki durumu da oluşabilir rekabet meselesinden. sen beni almadığın ve hiç girme şansım olmayan bir organizasyondan 100 milyonlarca euro kazan, en iyi topçuları al, sonra haftasonu gel beni tokatla. fırsat eşitliğine aykırı en baştan bu durum.

Aslında sanıldığı kadar güçlü, bağlayıcı anlaşmalar var. 

Yani temelde şu konuda haklısın ama işte bu 12 kulüp avukatlar ordusuna danışmadan ve oturup ciddi ciddi +/- hesapları yapmadan bu işe zaten girmezlerdi.

Ama olay blöf atmak da olabilir. Yani UEFA o kadar ileri gidemez, biz olmadan bir hiçler gözüyle bakıp girişmiş de olabilirler. Burada işte uzun vadede UEFA ayakta kalırsa her şekilde daha karlı olan taraf çıkar çünkü FIFA da yanlarında duruyor. Hukuki olarak yaptırım hakları da tamamen ellerinde bulunuyor vs... 

Ben yine maks 1 sene içinde orta yolu bulurlar, anlaşırlar ve yollarına devam ederler görüşündeyim aslında ama inş daha uzar da bu kibirlerinin cezasını çeker darbeci kulüpler ksjdhf 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

taraftarlar tepki verirse ölü doğan bi proje olur. taraftarlardan yüz bulan uefa daha da net cezalar verir kulüplere ama bana sanki uefa'ya verilecek bir sus payı ile bu iş çözülür gibi geliyor. sonuçta uefa da babasının hayrına bu iş içinde değil. önemli olan taraftarın gerçek tepkisi. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, mokoko dedi ki:

taraftarlar tepki verirse ölü doğan bi proje olur. taraftarlardan yüz bulan uefa daha da net cezalar verir kulüplere ama bana sanki uefa'ya verilecek bir sus payı ile bu iş çözülür gibi geliyor. sonuçta uefa da babasının hayrına bu iş içinde değil. önemli olan taraftarın gerçek tepkisi. 

 

Sahipli kulüp bunlar, taraftarlar çok umurlarında değil. Çoğunun bir çekincesi bile yok. Real Madrid ve Barça dışında dernek sıfatında kulüp bile yok aralarında. Zaten o yüzden hepsi gaza gelip girdi. Taraftarsızda olsalar o paraları alacaklar. Ama eşit olmayan, denetimsiz saçma sapan bir düzlemde bunu yapmak istiyorlar.

UEFA çoğu zaman saçma sapan işler yapsa da her zaman olayı eşitlik altında yapmak istiyor. Misal ŞL'nin yeni formatında daha eşitlikçi, izlenme paylarını arttıracak bir şey denemek istiyorlardı ama maddi payları düşeceği için bu kulüpler istemiyordu. 

Yeni formatta şu; bence kötü ama düşününce özellikle baş altı ve sonrası için ciddi anlamda kendini gösterme ve bir amaca sahip olma platformu olarak çok mantıklı bir sistem.

Alıntı

 

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatına göre 36 takım UEFA'daki sıralamasına göre 4 farklı kategoriye ayrılacak. 36 takımın yer alacağı gruplarda 2 takım Wild Card yöntemiyle seçilecek. Oynadığı ligde Şampiyonlar Ligi vizesi alamayan fakat organizasyonda önemli başarılar elde etmiş iki kulüp Wild Card kontenjanından yararlanabilecek.

Grup aşamalarının kalkacağı yeni formatta takımlar, güçleri değişkenlik gösteren 10 rakiple karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi'nin ilk aşamasında her takım 5 iç saha ve 5 deplasmanda oynayacak. 10 maç sonucunda bir lig tablosu oluşacak. Lig sonunda genel puan sıralamasındaki ilk 8 takım doğrudan üst tura çıkarken, diğer 8 takım play-off usulü ile ikinci tur biletini alacak. Play-off etabında elenen takımlar ise UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Son 16'dan itibaren kalan maçlar Şampiyonlar Ligi'nin klasik formatındaki gibi oynanacak.

 

Buna karşı oldukları için ayrıldılar. Onlar diyordu ki 32 takımda düşsün gerçekten şampiyonlar gelsin vs... Temelde havuzdaki paydan daha fazla almak istiyorlardı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Borlach dedi ki:

basketbolda eurolig gerçeği varken yapamazlar edemezler şöyle patlar böyle olur falan demek çok komik bence.

ispanyollar orda bu işi nasıl becerdiyse burda da yapacaklar işte.

aynı şey değil abi nba var zaten orada basketbol dünyasını domine eden. arta kalanlarla bişi yapmaya çalışıyor bütün dünya aslında. senin en iyi adamın max 2 3 sene içinde sana para bırakmadan laps diye nba'e giderken avrupa basketbolunun gelişememesi çok saçma değil. futbolda böyle bir şey yok şu anda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alakası yok. bir gram bile yok hem de euroleague ile bunun

ödül havuzlarından, sporun statüsüne ve hatta potansiyel katılımcı takımların sayısına kadar 50 tane farklı değişkeni var. euroleague ile kıyaslanabilecek bir şey değil. euroleague kurulduğunda misal yarı yarıya bölünme olmuştu ve ülkeler ayrışmıştı. 1 sene içinde de toparlanmışlardı tekrar birleşmişlerdi.

burada kibirli şımarık sahipli birkaç kulübün ayrıcalık hayalleri içinde çabalaması var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim kulüplerden birine çalışan spor hukukçusu bir arkadaşla konuştum. Herkes yayın ihalelerini gözden kaçırıyor ama şuan en büyük darbe oradan gelecek bu kulüplere dedi. Cidden yazmıştım üstte de bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. Şöyle ki İngiliz kulüplerinden örnek verdi;

Yayın ihalesi yapılırken bu kulüpler var diye o rakamlara çıkıldı ve yüzdeler ona göre belirlendi. Sen çıkınca bu anlaşmadan bir kere hepsinden önce kalan yıllardaki anlaşma payı bozuluyor ve bu kulüplere verilecek para havuzdan çekiliyor. + bu kulüplerin diğer kulüpler ile yapacağı maçlarında miktarı hesaplanıp, havuzdan onlarda yüzdesel olarak çekilebiliyormuş. 

Hal böyle olunca bundan diğer kulüplerde çok etkilenecek. Gelirlerinde yarı yarıya düşüş olma potansiyeli doğuyor ve diğer kulüpler bunu talep edebiliyormuş. Yani şöyle olacak ki örneğin EPL'deki Big Six harici bütün kulüpler toplanıp, biz payımızı istiyoruz bilae derse kanunen bütün zararlarını Big Six'e yıkayabilecek ve onlardan ödeme alabileceklermiş. Yayıncı kuruluş da ihaledeki zararını bu kulüplerden çıkarma hakkını zaten elinde tutuyor. 

Hatta bu konu nasıl oluyor ben anlamadım ama bu sezon, ligin kalan kısmı içinde geriye dönük ödeme yapmak zorunda kalabilirlermiş. Neden bilmiyorum.

Bu İspanya ve İtalya'da da olacakmış ki Avrupa Kulüpler Birliği şuan bunu teşvikliyormuş. EPL'de diğer kulüpler organize oluyormuş aldıkları duyuma göre vs... yaptıkları hareketten dolayı Big Six'i cezalandırma olayına kjhasdf

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kulupler tabi ki geride biraktiklarinin gözünün yaşına bakmayacak. Arsene Wenger 2009'da bahsetmiş bu konudan, öyle spontane verilen bir karar hiç değil. Mutlaka düşünmüş tartmislardir her şeyi.

Şimdi herkesin adamlara yüklenmesi, kamuoyu oluşturma çabaları vs çaresizlikten. Çok hızlı bir şekilde bütün dengeler değişecek. 

Şu lige Amerika'dan, Asya'dan 2-3 takım çekseler bütün para problemi çözülür. Sadece Avrupa değil bütün dünya izler zaten. Futbolcu kontrat vs işleri de değişir bir süre sonra. Liglerle paralel götürme kısmı geçiş dönemi 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bielsa güzel konuştu konuyla ilgili, mücadeleci spor karşılaşmalarında temel beklenti zaten güçsüzün güçlüye karşı üstünlük çabası kurmasıyla bağlılık oluşturması ile oluşur. bunu yıkmak istiyorlar.

istedikleri kadar takım alsınlar. büyüklerin arasındaki bok gibi maçlar yerine herkes küçüklerin çabalarını ve gelişimini daha çok seviyor ve arzuluyor. uefa ve fifa çabuk pes etmezse bu proje maks 3 sene içinde takımların topuklarını vura vura geri gelme teklifi ile bitecek o da maks. şuan bile inanılmaz tepkiler var. 

olay para değil zaten. para bulunur ama destekçisini bulamayınca para ile sürdüremezsin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...